daniels Postat Decembrie 27, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2023 Reostat cu cursor Link spre comentariu
audi200+ Postat Octombrie 1, 2024 Partajează Postat Octombrie 1, 2024 mai aveti sursa didactica? Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 2, 2024 Partajează Postat Octombrie 2, 2024 La 20.05.2024 la 18:49, daniels a spus: Numaratori Abaca. Am avut una la clasa, cand am fost boboc in clasa I! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 2, 2024 Partajează Postat Octombrie 2, 2024 Chinezii și parcă și japonezii au un soi de abacuri sofisticate cu care fac operații cu numere mari foarte rapid, practic uneori mai rapid decât poți tasta pe un calculator de buzunar. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 2, 2024 Partajează Postat Octombrie 2, 2024 Mai aproape de noi, moldovenii de peste Prut foloseau abac in magazine. Socoteau inclusiv restul ce trebuia să-l dea. Nu puteai să urmărești mișcările, așa de rapide erau femeile alea. Aveau case de marcat, dar tot cu abacul lucrau. Era inainte de 2000 când am văzut asta la Chișinău. Nu mai stiu acum dacă au renunțat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum