daniels Postat Noiembrie 28, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 Din ce material as putea confectiona o banda pt masina Van de Graaff? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2023 Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 Un material care să fie flexibil, hidrofug și bun dielectric.Cred că ceva linoleum sau bandă de cauciuc.... Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 28, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 (editat) Linoleum e prea gros sa-l trec peste tamburi. Am sa caut niste panza cauciucata, poate de la o cizma mai subtire. Editat Noiembrie 28, 2023 de daniels Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 28, 2023 Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 Poti folosi o centura de siguranta de la o masina. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2023 Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 Exact, e sintetică și rezistentă, se electrizează prin frecare.... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 28, 2023 Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 Acum 3 ore, daniels a spus: Din ce material as putea confectiona o banda pt masina Van de Graaff? Exista, intr-o carte veche de experimente de fizica, o masina Van der Graaf facuta dintr-un disc audio (vinil). Acelasi principiu, alta constructie. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 29, 2023 Partajează Postat Noiembrie 29, 2023 Am avut si eu cartea aceea, chiar am facut un astfel de generator, e simplu de facut. Din pacate cartea nu mai exista. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 29, 2023 Partajează Postat Noiembrie 29, 2023 Cartea se numește "Experiențe de electricitate" autor Gh. Stanciulescu apărută 1972....dacă se dorește pot scana articolul și îl postez aici.... Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Daca se poate, ai multumiri din partea mea! Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 1, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Difractia luminii. Cu un bec incandescent de 12V nu am obtinut nimic. Am folosit o lanterna cu led cu focalizare mai buna si mai puternica si am obtinut niste tonuri de verde. Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Generatoare electrostatice: Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Scaun izolator. La ce o fi fost folosit? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 La experimente de electrostatică.Puneai un elev sau elevă cu părul mare pe scaun și îl încărcai electrostatic cu mașina Van der Graaf, sau cu un condensator preîncărcat (butelia de Leyda). I se ridica părul ca smocul de la fes... Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2023 Lactodensimetru, nu stiam ca exista asa ceva. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 16, 2023 Partajează Postat Decembrie 16, 2023 Se verifica daca laptele e botezat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum