daniels Postat Octombrie 29, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2023 Multumesc pt lamuriri! Credeam ca erau folosite prin licee de muzica. Cutia la diapazon e foarte bine facuta. Sfera masiva si grea pt studiul presiunii atmosferice. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 31, 2023 Partajează Postat Octombrie 31, 2023 Emisferele de Magdeburg. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 1, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2023 Dupa cum arata, erau folosite in studiul transformatoarelor Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2023 Doua dispozitive cu bobina despre care nu am ideie O bobina deasupra careia era suspendat un inel din Al prin 2 fire de un cadru mobil. Doua bobibe cu o montura sofisticata, mai au si niste sageti de sens. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2023 (editat) Cred ca primul montaj e pt Forta Loretz. Editat Noiembrie 3, 2023 de daniels Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 6, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2023 O cutie de rezonanta cu 2 corzi din 1954, un fel de fluier cu un sunet grav si diapazonul care se poate acorda. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 9, 2023 Partajează Postat Noiembrie 9, 2023 Generator ultrasunete cu EL34 sau echivalent rusesc. Cutia a fost folosită pt mai multe modele de aparate didactice, cum ar fi sursa din pag1. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2023 Ce avea ca difuzor? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 9, 2023 Partajează Postat Noiembrie 9, 2023 Un traductor piezoelectric. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 10, 2023 Partajează Postat Noiembrie 10, 2023 La 06.11.2023 la 17:14, daniels a spus: un fel de fluier cu un sunet grav Am mai văzut pe undeva niște fluiere din astea, dar nici omul care le avea, nu știa la ce au folosit... O să trec pe la el, dacă le mai are, le fac niste poze. Avea de mărimi diferite. Am presupus că pot fi de la o orga, sau ceva instrument muzical, dar cine sa stie. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 10, 2023 Partajează Postat Noiembrie 10, 2023 Da, este de la orga. Dar nu-i complet. Mai trebuie partea care se baga in interior: sunt inca de cumparat pe amazon: https://www.amazon.com/Organ-Pipe-Marked-Chromatic-Scale/dp/B071Y873NX Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 10, 2023 Partajează Postat Noiembrie 10, 2023 Nu rețin să fi avut si făcălețul ala. Erau doar fluierele. N-am avut răbdare pana luni... Acum am băgat de seamă că unele au notate si notele pe care le redau. Prima dată când le-am văzut, nu le-am dat mare atenție, dar stiu ca am suflat in câteva... Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 10, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2023 Sa-au inspirat de undeva odata ce sunt acordate pe o anumita nota Acum 1 oră, merck a spus: Da, este de la orga. Dar nu-i complet. Mai trebuie partea care se baga in interior: sunt inca de cumparat pe amazon: https://www.amazon.com/Organ-Pipe-Marked-Chromatic-Scale/dp/B071Y873NX Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 10, 2023 Partajează Postat Noiembrie 10, 2023 O busolă frumoasă, tot pt uz didactic, dar fără legatura cu Didactica. Pe ax are o piesă polara, care se orientează in câmp la aplicarea tensiunii pe bobina. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 11, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2023 Dispozitivul cred ca era folosit pt studiul campului magnetic printr-un conductor sau bobina strabatute de un curent electric. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum