daniels Postat Octombrie 14, 2023 Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Niste voltmetre si ampermetre cu scala mare si cu pretentii ca masoara mA. Spre surprinderea mea dupa atatia ani inca mai masoara. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 14, 2023 Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Era interesanta o vedere la interior. Fiind pt uz didactic, mai mult ca sigur foloseau componente din industrie, imbinate in ateliere scoala sau chiar in fabrica Didactica. Nu ma mira ca inca merg, atatea MAVO sunt inca functionale, cel putin daca ne referim strict la instrumentul analogic. Posibil instrumentul sa fie cel de la aparatele de panou ale vremii. Am din alea care mesteca fara stres...inca. Un didactic mai batran...tot potent. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 14, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Am desfacut un ampermetru. Are mai multe cadrane care se infing in aparat in functie de ce vreau sa masor, de ex. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 14, 2023 Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Da, așa pare, instrumentele sunt produse la Timișoara, iar restul e concepția Intreprinderii Didactica. Se foloseau șunturi sau adiționale, funcție de mărimea măsurată, curent sau tensiune. Daca mai băgau un domeniu pt rezistențe, puteau să-i zică multimetru, deși nici așa nu e departe... Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 14, 2023 Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Da, ai si schema cu contactele numerotate pana la 18. Fiecare cadran are shunturi montate intre contacte specifice numai domeniului respectiv. Cand introduci cadranul implicit se inchid contactele necesare. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 14, 2023 Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Aveti si poze în care se vad lagarele? Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 14, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Nu am, dar am sa fac. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 15, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2023 Nu stiu cat de bine se vede, fusul are sub 0.5mm, e un metalic, lucios, intra intr-un paharut cam de 2mm inaltime. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 15, 2023 Partajează Postat Octombrie 15, 2023 Mare multzam! Se vede ceea ce am vrut sa vad. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Din aceeasi gamă de produse pt uz didactic, o sursă de tensiune. De fapt sunt două surse in aceeasi cutie, pt tensiune mare, redresor cu lampa, pt tensiune joasă, redresare cu placi seleniu. Chiar funcționează încă... https://postimg.cc/gallery/knzmXDN Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Arata bine, am niste ramasite din sursa asta. Alte instrumente. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Acum 2 ore, daniels a spus: Arata bine, am niste ramasite din sursa asta. Da, am avut mai multe, asta e ultima completă si funcțională. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Un voltmetru-ampermetru cu scala transparenta si greu de citit, nu stiu la ce s-au gandit. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2023 Un dispozitiv folosit probabil in scolile PTTR. Bratul este actionat de bobine si bate o banda de hartie Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 22, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2023 Sursa de joasa tensiune cu protectie 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum