Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator curge - Erbauer, 18V x 5.0Ah

Postări Recomandate

Salut,

In urma cu 4-5 ani, mi am cumparat niste scule Erbauer cu tot cu baterii  18V x 5.0Ah.

Si au cam facut treaba, in praf, umiditate, poate chiar in ploaie am muncit cu ele aproximativ 2-3 ani. Raport pret / calitate excelent, nu am nimic de spus.

De vre o 2 ani insa nu le am mai folosit, acestea au stat intr un dulap in casa

Bateriile nu le tin cuplate in scule, dar sunt incarcate complet.

In urma cu 6 luni am observat un lichid (5-10 ml), nu eram sigur de la ce pentru ca erau patate mai multe obiecte (stau unele peste altele, la gramada )  dar m am gandit ca poate fi de la o baterie, asa ca am desfacut capacul de la bateria cu pricina, iar partea superioara era uscata, acumulatorii (celulele) nu erau umflati sau oxidati. 

Acum alt acumulator curge. 

Este posibilitate de a lua foc? Substanta aia stiu ca e toxica.

Ce pot face ? Le arunc ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu le mai incarcati .

Pericol de incendiu .

Toti elementii li ion ,polimer ,etc au o "supapa" de siguranta ,care cedeaza cand electrolitul din interior se incalzeste si mareste presiunea in element .

Se considera defecti .

Unii elementi intra in scurt chimic ,fara nici o actiune mecanica si se manifesta cum ati descris .

Lichidul respectiv are un miros specific ,usor parfumat .

Link spre comentariu

Duceți acumulatorul care curge la un magazin ce are container de reziduuri tehnice (baterii, acumulatori, lămpi, etc).Păstrați întotdeauna acumulatorii în stare încărcată, cei cu plumb încărcați complet, iar cei cu litiu cel mult 80%. Verificați periodic starea lor, măcar la șase luni odată.Reîncărcați dacă e nevoie.

Păstrați acumulatorii cu litiu și sculele ce îi conțin într-un loc necombustibil, de exemplu pe gresie.

Dacă accidental se autoaprind, să nu producă un incendiu grav, au fost cazur cu trotinete sau hoverboarduri ce s-au aprins de la sine în balcoane sau apartamente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări