Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Server NAS (custom made)

Postări Recomandate

Poti incerca sa masori pe hdd (daca ai acces la traseele de alimentare) ce alimentare primeste cand adaptorul e alimentat extern dar fara a fi cinectat la pc/RP4.

PS:eventual poti folosii osciloscopul in caz ca opreste alimentarea pe 5V rapid daca nu e conectat la usb adaptorul

Editat de stryx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 256
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Singurul fel in care putem vedea exact ce se intampla, ar fi sa cumpar un stick din ala USB care iti afiseaza tensiunea si curentul care trece prin el. Am comandat anul trecut unul pe AliExpress si nici acum n-a ajuns... Daca stiti vreunul misto sa-mi recomandati, ar fi super. Trebuie sa fie USB 3.0 si sa permita dispozitivelor conectate la el sa functioneze ca si cand ar fi bagate direct in USB.

Toate tampeniile de testere pe care le gasesc, sint pe 2.0 pentru ca lumea e obsedata sa-l foloseasca doar pe post de incarcator, nu si pe date...

Uite, cum e asta: UT658 UNI-T - Tester: socluri USB | LCD; VDC: 3÷9V; 10mVDC; I DC: 0÷3A | TME - Componente electronice

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Blacksmith a spus:

convertor de 5V / 3A pentru RPi.

Este putin .

Fa doua surse de 5v , mai pui un modul .

O sursa pentru rpi si una pentru usb .

Acolo e problema .

Nu poti sti unde limiteaza modulul respectiv puterea .

Si trebuie sa tii cont si de valoarea minima a tensiunii pe usb unde functioneaza corect (4,8V pentru unele deviceuri ).

Si nu calcula  la mA curentul , trebuie sa ai o rezerva de minim 30-40% din consumul maxim , pentru a functiona fara balbe .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu
  • Administratori

Cred ca uneori e bine sa te uiti ce gasesti si pe la noi

https://www.emag.ro/tester-de-capacitate-baterie-si-voltaj-curent-incarcator-usb-kws-v20-ai1604/pd/DT2ZRMYBM/

https://www.emag.ro/tester-usb-consum-de-curent-tensiune-timp-de-masurare-capacitate-albastru-e363/pd/D60626MBM/?

Aceeasi mezerie doar ca de 2 ori mai ieftina ca pe aliexpres si-ti vine si in 2 zile

Link spre comentariu

Din pacate n-ai nimerit-o, Vasile, de data asta...

Nu este aceeasi. A mea este USB 3.0, si daca te uiti si ecranul e diferit, asta are LCD, al meu pare sa aiba OLED.

Eu vreau ca acest dispozitiv sa fie perfect transparent pentru ceea ce conectezi la el, sa nu ma trezesc ca bag un hard 3.0 si imi merge pe 2.0. In general kkt-urile astea se fac ca sa masori parametri de incarcare la tel si alte alea si s-ar putea sa nu dea prea mare importanta la ce se intampla cu liniile de date...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări