Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Server NAS (custom made)

Blacksmith

Postări Recomandate

• Administratori

Asta este avantajul fata de PC-uri, consum mic

Din pacate este singurul avantaj ca in rest nu mai are niciunul. Freenas il instaleaza orice prost in 2 minute pe cand un server cu orice minishit de asta necesita ceva munca si ceva cunostinte soft.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 256
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

111

• Badman

25

• Stefan

21

• sesebe

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De aia am scris si de zimaboard... Consumul este spre un Pi si nu are racire activa nici asta.

Am si eu una cu care ma tot joc.

@Badman Este overkill cpu ala. Pentru nas nu ai nevoie de procesor asa potent. Daca vrei sa rulezi si ceva Vm-uri da isi are rostul.    

Editat de dorofteius
Link spre comentariu

Pai eu nu fac amplificatoare... 

Nu e de sudura, e un convertor DC-DC din 12 in 5V, de 15W...

Si sta cam langa harduri, in partea cu platanele. Imi e sa bage ceva interferente (nu ma pricep)...

Ar ajuta daca as pune un ecran de aluminiu intre ele, legat la masa ?

Link spre comentariu

Dacă vrem să fim mai catolici decât Papa, putem folosi două materiale pentru ecran.  Unul magnetic, fier,  și altul nemagnetic, aluminiu sau cupru. 

Tu poți folosi ce crezi că este mai adecvat. 

Link spre comentariu

@Blacksmith îl doare la bascheți pe HDD de sursa ta in comutație. Are el sursa in comutație direct pe placa de bază și motorul e alimentat tot in "comutație".

La cum ești de "catolic" probabil o să-l învelești in patru cuști faraday (fier, cupru, plumb, grafit) și la final turnat în cauciuc iar sursa in comutație o faci liniară. Chiar? Ai atât aluminiu acolo. :rade:

Link spre comentariu

Felicitari pentru proiect. Mie imi place sa fac singur cu manutza mea. ( Daca tot spuneati de p0rn).

Dar sunt curios la final , care sunt costurile si care este viteza de transfer.

De cele mai multe ori diy nas este mai ieftin, dar apar tot felul de complicatii.

De exemplu, cum il accesezi in afara retelei , daca nu ai un abonament enterprise....

Link spre comentariu

Nu, diy este mai scump ! Pentru ca e piesa unica si folosesti numai materiale de calitate ca pentru sufletul tau.

Viteza de transfer e in jur de 100 MB/s.

Cred ca poti sa-l accesezi si in afara retelei... Dar nu m-a preocupat, ca nu prea m-as risca sa deschid serverul pentru a putea fi accesat de oricine...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări