Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Server NAS (custom made)

Postări Recomandate

Iar eu ti-am spus ca nu concep sa fac cu nimic in afara de RPi4. Dar nici tu nu ai citit...

Daca nu exista o solutie cu SATA dedicat pe RPi4, atunci ce am facut eu e cea mai buna varinata.

Ce are de nu e "reliable" pe USB ? Se misca cablurile si se intrerupe conexiunea ? Tu ai vazut ce carcasa beton i-am facut ? Beton la propriu, ca e din tabla de aluminiu de 2mm ! Nu se misca absolut nimic in aia... 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 256
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@Stefan In poze era conectat un hard extern din ala mic WD Elements (nu are alimentare proprie). Consuma 250mA in idle si 750mA cand face treaba. Am facut acum niste masuratori cu la alea de 3.5" cu alimentare proprie, si se pare ca mai consuma in jur de 70-90mA si din hub-ul USB, in afara de cunsumul din interfata SATA cu 12V. O fi asta tot consumul pe 5V ? Ca mi se pare cam putin. Pe hard scrie ca ia 390mA pe 5V. Ce naiba, ia si din hub si din interfata ?

Apoi am mai masurat ce ia hub-ul din RPi si e zero.

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Oi fi facut eu treaba buna aici... ? I-am pus un ventilator si la UPS, ca vara se incinge ca dracu...

Dar nu am mai fost loc sa il pun decat deasupra. E pus sa scoata aerul cald afara...

Insa nustiu daca o circula aerul cum trebuie, pentru ca partea de sus a carcasei, unde e si ventilatorul, e din tabla gaurita peste tot (gauri de 2mm). Si imi e sa nu traga aerul pe acolo, in loc sa-l traga prin gaurile din partea de jos si din laterale... cum ar fi normal.

IMG-20231218-132902-1.jpg

IMG-20231218-133519-1.jpg 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Daca tot sint in faza de reproiectare, ce functii noi as putea sa-i mai implementez ?

Momentan poate sa citeasca tensiunea bateriei si sursei de la priza, curentul de incarcare al bateriei, RPM-ul ventilatoarelor, control PWM, LED-uri de stare, citire temperaturi diverse...

Ce ar mai fi util de adaugat ?

screenshot-4.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări