Blacksmith Postat Decembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Iar eu ti-am spus ca nu concep sa fac cu nimic in afara de RPi4. Dar nici tu nu ai citit... Daca nu exista o solutie cu SATA dedicat pe RPi4, atunci ce am facut eu e cea mai buna varinata. Ce are de nu e "reliable" pe USB ? Se misca cablurile si se intrerupe conexiunea ? Tu ai vazut ce carcasa beton i-am facut ? Beton la propriu, ca e din tabla de aluminiu de 2mm ! Nu se misca absolut nimic in aia... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 6, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2023 2 harduri mari WD Red Plus 4TB, 1 hard WD Elements 2TB, 1 hard WD Blue 1TB... si totul merge perfect ! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Mi-a venit si testerul USB... E misto de tot ! Merge perfect hardul extern pe USB 3.0 ca si cand ar fi conectat direct. E exact cum am visat ! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 7, 2023 Administratori Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Are toti 10 pinii necesari ? Atunci misto Link spre comentariu
dorofteius Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Foarte misto ingineria. Cum sa transformi ceea ce ar putea fi un nas instr-un sas. Cel putin pentru mine asta este. Ce te-a oprit sa bagi toate hdd-urile alea in usb pc ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Blacksmith.Merge,nu merge,da' cutia ai făcut-o jos pălăria!La ce răbdare şi talent ai erai bun de atelier prototipuri... Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 @Blacksmith ce aveai conectat la USB în pozele de mai sus? Dacă aveai adaptorul USB <> SATA e ciudat că îți consuma atât de mult din USB. Am meu nu consuma aproape nimic când are alimentarea externă. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2023 (editat) @Stefan In poze era conectat un hard extern din ala mic WD Elements (nu are alimentare proprie). Consuma 250mA in idle si 750mA cand face treaba. Am facut acum niste masuratori cu la alea de 3.5" cu alimentare proprie, si se pare ca mai consuma in jur de 70-90mA si din hub-ul USB, in afara de cunsumul din interfata SATA cu 12V. O fi asta tot consumul pe 5V ? Ca mi se pare cam putin. Pe hard scrie ca ia 390mA pe 5V. Ce naiba, ia si din hub si din interfata ? Apoi am mai masurat ce ia hub-ul din RPi si e zero. Editat Decembrie 7, 2023 de Blacksmith Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 In cazul acesta este normal și se comportă similar cu adaptorul meu de aici: https://www.elforum.info/topic/158695-server-nas-custom-made/?do=findComment&comment=2182902 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 18, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2023 Oi fi facut eu treaba buna aici... ? I-am pus un ventilator si la UPS, ca vara se incinge ca dracu... Dar nu am mai fost loc sa il pun decat deasupra. E pus sa scoata aerul cald afara... Insa nustiu daca o circula aerul cum trebuie, pentru ca partea de sus a carcasei, unde e si ventilatorul, e din tabla gaurita peste tot (gauri de 2mm). Si imi e sa nu traga aerul pe acolo, in loc sa-l traga prin gaurile din partea de jos si din laterale... cum ar fi normal. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2023 Sa particip la un concurs de creatie cu el... ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 21, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2023 Pai din ce sa fac bani ? Ca nu as mai face un NAS din asta pentru nimeni si pentru nici o suma... Cu banii stau cat de cat bine, dar cu timpul stau prost. Am timp prea putin pentru cate lucruri vreau sa fac in viata asta... Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 21, 2023 Partajează Postat Decembrie 21, 2023 D-nule @Blacksmith sunteți mare, dar cu adevărat sunteți MARE. Sunteți cu adevărat TALENTAT! Și în mai multe domenii. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 9 Autor Partajează Postat Ianuarie 9 Daca tot sint in faza de reproiectare, ce functii noi as putea sa-i mai implementez ? Momentan poate sa citeasca tensiunea bateriei si sursei de la priza, curentul de incarcare al bateriei, RPM-ul ventilatoarelor, control PWM, LED-uri de stare, citire temperaturi diverse... Ce ar mai fi util de adaugat ? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Cite grade sint afara. Daca ploua sau e soare. Prognoza pe urmatoarea saptamina. Daca favorita a mai postat vreun clip nou. Link spre comentariu
Postări Recomandate