Blacksmith Postat Noiembrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2023 Ala pe care l-am comandat eu are mufa albastra, deci e USB 3.0, adica are toti pinii necesari... Acum, daca ala care face placuta aia e atat de prost si nu trage fire de la un capat la celalalt, e alta poveste. Dar nu prea cred... Ar fi prostia prea mare. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 17, 2023 Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 Nu te mai agita cu USB3 ca nu-i chiar asa de cu mot. Chiar si UNB2 are viteza teoretica maxima de 480Mb/s , mai mult decit are orice HDD. Si am luat eu un modul din ciaina cu USB3 si USB C iar pe USB-C nu are tot ce-i trebuie. La analiza detaliata are un cip hub USB3 cu 4 porturi iar doua sint legate de USBC. Deci nu are decit doua porturi USB3 pe mufa USB-C, pt cele dou pozitii in care se poate pune mufa dar nu imi recunoaste dispozitivele pe USB-C. Link spre comentariu
stryx Postat Noiembrie 17, 2023 Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 Din pacate "usb-c" este doar standardul unui conector (mufa). Un dispozitiv cu "usb-c" poate avea protocol de transfer de la usb 1 la usb 4, thunderbolt, display port, etc. Multe telefoane cu toate ca au "usb-c" folosesc protocol usb 2. https://en.m.wikipedia.org/wiki/USB-C Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 17, 2023 Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 (editat) N-am timp si nici chef sa explic toate verificarile si testarile facute de mine DAR pot garanta ca USB-C este mai mult decit o mufa mai speciala. In USB-C-ul din placa de baza de la desktop merge iar in mufa adaptorului conectat la placa de baza intr-un conector de USB3 nu merge, si nu, nu este vorba de un telefon ci un dispozitiv mai avansat decit un simplu telefon. Editat Noiembrie 17, 2023 de sesebe Link spre comentariu
stryx Postat Noiembrie 17, 2023 Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 @sesebe ce am scris mai sus este referitor la standard, iar postarea a rost dedicata celor care nu au citit nimic serios despre "usb-c" si au impresia ca pe langa mufa vine la pachet si cu standar de comunicare. Partea frumoasa la "usb-c" este ca se poate folosii pentru mai multe protocoale de transfer a datelor si diverse standarde pentru alimentare a dispositivelor. De aceea eu nu am de unde sa stiu pe ce dispozitiv/e ai testat si nici nu-mi dau cu presupusul. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 17, 2023 Administratori Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 USB-ul C de pe placile de baza deja sunt "standard" si arata cam asa, eu am bagat aici direct cablul care merge in partea frontala al calculatorului. Ce vreau si eu sa spun e ca nu e nici o diferenta fata de un USB normal, adica nu e cel mai tare din parcare in situatia data aici, pe spatele calculatorului am USB tip A care este 3.2 gen 2 si care teoretic are viteza dubla. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 Am inlocuit RPi-ul, si acum si-a revenit sistemul... Dar ceva tot nu e bine. Nu mai boot-eaza cu hardul conectat prin hubul ala mic pasiv cu 3 porturi. Daca infig hardul in USB-ul RPi-ului, merge... dar prin hub nu vrea... M-am saturat, pe cuvant... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 17, 2023 Administratori Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 Hardul are si alta alimentare sau este doar din USB ? Este de 3,5 inci ? Daca este de ala mare de 3,5 consuma prea mult. Eu stiam ca standard amperajul la USB este in jur de 1A, asta inseamna 5W. Hardurile ce le am eu consuma 450mA pe linia de 5V si inca 850mA pe linia de 12V cea ce inseamna 2,25W din 5V si 10,2W din 12V asadar untotal de 12,45W de caciula Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 (editat) Da, de 3.5" WD Red Plus... Are interfata lui alimentare externa... Teoretic ar trebui sa mearga. Prima data a mers... Se pare ca merge in fuctie de cum e vremea afara... Editat Noiembrie 17, 2023 de Blacksmith Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Noiembrie 18, 2023 Partajează Postat Noiembrie 18, 2023 (editat) Chir nu intelegi nimic ? Sau faci glume postand poze cu un hard disk ? Pe carari de munte de Hogas ! Editat Noiembrie 18, 2023 de antonvasileeee Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 18, 2023 Partajează Postat Noiembrie 18, 2023 Acum 12 ore, Blacksmith a spus: Se pare ca merge in fuctie de cum e vremea afara... Editat 11 ore în urmă de Blacksmith Pai nu e normal?. Până la urmă tu l-ai pus într-o cutie rece de aluminum și ăștia anunță că vine iarna. Dacă îi tragi un polistiren și ceva vată minerală poate o ia din loc. Până îți vine "multimetrul" pentru USB puteai măsură consumul total dar nu cred că te-a interesat așa mult. Informații devin tot mai vagi cum funcționează direct dar nu și pe Hub-ul mic. Nu se precizează daca Hub-ul mic mai funcționează pe altceva sau tine USB-urile in scurt sau dacă funcționează pe alt bun. Oricum nu ești începător așa că îi dai tu de cap până la urmă. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 18, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2023 Acum 13 minute, Stefan a spus: Nu se precizează daca Hub-ul mic mai funcționează pe altceva sau tine USB-urile in scurt Se pare ca functioneaza pe laptop perfect... Link spre comentariu
stryx Postat Noiembrie 18, 2023 Partajează Postat Noiembrie 18, 2023 Nu am decat o ff mica experienta cu RP4 (aproape de zero), dar problemele de boot le-am rezolvat cu un alimentator original la recomandarea pasionatiilor de pe forum-uriile dedicate RP. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 18, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2023 Deocamdata il las asa cu un hard bagat direct in RPi, pana mai imi adun fortele si ma gandesc la o rezolvare... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 18, 2023 Administratori Partajează Postat Noiembrie 18, 2023 Arata destul de bine carcasa ta de nas Link spre comentariu
Postări Recomandate