Costica Tv Postat Octombrie 13, 2023 Partajează Postat Octombrie 13, 2023 Salut, Pentru cunoscatori de scule electrice intreb si eu aici daca scula din link merita achizitionata, ma tenteaza mult ca are motor fara perii + 2 acumulatori de putere. Multumesc celor care vor raspunde. https://www.protoolsstore.ro/ciocan-rotopercutor-cu-acumulator-mustang-21-v-4-ah-19-j-1150-rpm-2-mandrine-model-2023-230711052427 Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 13, 2023 Partajează Postat Octombrie 13, 2023 Daca nu o folosesti deloc te tine o viata. Am avut acumulatori din astia noname de 4Ah la "depanat". Cand il iau in mana era mai usor decat unul de 2.5Ah de la Einhell. Cand il desfac: surpriza. Avea doar un rand de celule in loc de doua si erau niste gunoaie abjecte. Un acumulator de 4Ah plus incarcator de la o firma cat de cat cunoscuta e vreo 200 de lei, cum si-ar putea imagina cineva ca la banii aia primesti ceva decent calitativ nu stiu. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 13, 2023 Partajează Postat Octombrie 13, 2023 Daca-s clone de Makita merg acumulatorii originali ( dar vezi ca Makita au mai multe tipuri de acumulatori incompatibili intre ei ). Eu nu as folosi rotopercutor pe acumulator, folosesc doar pe 230V. Chiar ai nevoie sa fie portabil ? Sa dai gauri in beton merge si asta pe acumulator. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Octombrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2023 Acum 9 ore, bmwh548 a spus: Un acumulator de 4Ah plus incarcator de la o firma cat de cat cunoscuta e vreo 200 de lei, cum si-ar putea imagina cineva ca la banii aia primesti ceva decent calitativ nu stiu. Imi trebuia undeva la tara la o casa noua care nu e racordata la reteaua de tensiune 220v, trebuie sa prind (gauri) niste termopane in holsuruburi...nu sunt de meserie...e un var de al meu pe care vreau sa-l ajut...vecini varului imi dau acces sa incarc acumulatori, dar daca la 2 gauri in beton se descarca bateria, atunci n-am facut nimic si tare mi-e frica ca aveti dreptate... Acum 8 ore, modoran a spus: Daca-s clone de Makita merg acumulatorii originali ( dar vezi ca Makita au mai multe tipuri de acumulatori incompatibili intre ei ). Eu nu as folosi rotopercutor pe acumulator, folosesc doar pe 230V. Chiar ai nevoie sa fie portabil ? Sa dai gauri in beton merge si asta pe acumulator. Stii vreun magazin in Buzau unde pot gasi ceva cat de cat bun la 5-6 sute de lei ?, lucrarea e de 2000 de lei din care trebuie sa-mi cumpar eu rotopercutor pe acumulator...la 220v am 2 ciocane rotopercutoare de putere mare dar ce folos..... Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 14, 2023 Partajează Postat Octombrie 14, 2023 (editat) Daca trebuie pentru o singura lucrare cumperi de la eMag ce model vrei tu , îți faci treabă cu el și returnezi in maxim 30 zile, primind banii înapoi, cost final 0. Și nu, nu se descarcă după 2 gauri nici cea mai ieftina chinezărie. 15 - 20 minute ar trebui sa tina. Nu înțeleg de ce nu iei un prelungitor lung de la vecini. Editat Octombrie 14, 2023 de modoran Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 14, 2023 Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Mai este varianta de inchiriere. Magazine de gen dede inchiriaza scule. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 14, 2023 Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Nu cred că vrei vrea să riști să închiriezi ceva de la vreun magazin.Taxa de asigurare în caz de defectare sau avariere la transport te va costa cât ai cumpăra scula aia nouă.Deci dacă ai ghinionul să se strice ce ai închiriat, o plătești și rămâi cu ea pe cap... Varianta cumpărării și returului după o scurtă folosire e o măgărie de prost gust. Ca să nu zic de faptul că poți returna o sculă doar dacă nu ai folosit-o intensiv. Poți invoca la motivul returului că nu corespunde scopului, că nu te-ai documentat înainte de a o cumpăra, dar dacă vii cu scula plină de zgârieturi și moloz sau praf, nu ți se va primi înapoi.Magazinul ar trebui ulterior să o vândă la reducere, fiindcă va fi resigilată și cu urme de uzură.Nu prea se înghesuie mulți să cumpere scule folosite. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 14, 2023 Partajează Postat Octombrie 14, 2023 Ma foarte indoiesc ca jucaria aia rezista 15-20 de minute, s-ar putea sa clacheze acumulatorii la prima gaura daca e vorba de beton. In caramida moale poate merge, dar daca are vreo grinda pe "conturul" tamplariei nu stiu ce sanse are. Eu am un Einhell de 1.3J luat pentru chestii usoare, dar cu care am dat gauri de 8 in grinda din beton, doar ca scula plus acumulator de 4Ahsi incarcator se apropie de 700 de lei cred. De multi ani nu am mai folosit rotopercutoare la priza, astea pe acumulatori sunt fenomenal de comode si dupa ce te obisnuiesti nu te mai intorci la intins cabluri. Evident, pentru chestii serioase (gen dat gaura cu carota pentru doze) tot cele la priza sunt baza. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Octombrie 24, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2023 (editat) Dupa ce am citit multe recenzii la diferite rotopercutoare, am cumparat ce se vede in imaginea de jos, pentru dat gauri in beton este excelenta, adica am facut un test cu burghiu de 16 in beton de 20 CM grosime si la perforat exact intr-un minut si 10 sec, desi pare o jucarie, pentru gaurire in orice material e super ok, pentru daltuire/spargere nu e ok dar nici nu ma intereseaza ca pentru asa ceva am ciocane demolatoare cu impact si greutate mare, am vrut sa i-au ceva usor doar pentru gaurire sa nu imi rupa mana...cu alimentarea la 220v am rezolvat cu vecini...Multumesc celor care au raspuns Editat Octombrie 24, 2023 de Costica Tv Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 31, 2023 Partajează Postat Octombrie 31, 2023 La 14.10.2023 la 15:39, bmwh548 a spus: astea pe acumulatori sunt fenomenal de comode si dupa ce te obisnuiesti nu te mai intorci la intins cabluri. Asa ceva am luat din kaufland. Stiu ca nu e brand profi, stiu ca nu ei vand asa ceva, dar am gasit ieftin, fara baterie, dar cu geanta de transport. Poza e de pe alt site, doar ca sa stie lumea despre ce vorbesc. https://www.emag.ro/masina-de-gaurit-parkside-pbha-12-a1-130207/pd/D8C577YBM/ Cum aveam alte scule cu acumulator care sa se potriveasca, am zis ca nu e rau sa am si una cu percutie. Dezamagire totala. In afara de galagie, nici nu a zgariat betonul. La altceva nici nu am mai incercat, ca sa nu fac multe urme de utilizare, pt a face retur decent. Adica nu zic diametru peste 10 mm, dar un 5...6mm am crezut ca nu vor fi probleme. Voiam ceva usor, ca sa nu scot scula cu percutie pneumatica, la retea, pt orice cacatel de diblu. Daca tot e un topic de inspiratie, ma bucur ca s-a gasit o scula potrivita, si in acelasi timp sa nu mai incerce si altii cu ce am luat eu. E pierdere de timp, ca sa-i faci retur. Ce indicativ are cea einhell? Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 31, 2023 Partajează Postat Octombrie 31, 2023 (editat) Einhell PXC TE-HD 18/12 Li - Solo. Daca nu e graba as astepta o promotie (uneori ofera kit incarcator plus acumulator 2.5Ah gratis la cumpararea sculei). Pretul ei normal e pe la 400-450 de lei, eu am prins-o putin sub 350 cand am luat-o. Posibil sa o aiba in stoc in Brico expusa la raft (ei sunt singurii de bricolaj care au scule Einhell) si macar iti faci o idee. Nici Einhell nu e profi chiar daca viseaza ei (si la unele modele se apropie periculos de Bosch albastru la preturi), dar eu ma impac bine cu ele. Am avut impactul de 140Nm, am avut filetanta de 40Nm, acum o am pe aia brushless de 60Nm...nici una nu mi-a facut figuri. Editat Octombrie 31, 2023 de bmwh548 Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 31, 2023 Partajează Postat Octombrie 31, 2023 La 14.10.2023 la 12:30, validae a spus: Nu cred că vrei vrea să riști să închiriezi ceva de la vreun magazin. Taxa de asigurare în caz de defectare sau avariere la transport te va costa cât ai cumpăra scula aia nouă. Eu am inchiriat un pikamer bosch, care costa peste 7000 lei. Am avut de spart un trotuar la baiat si nu am gasit pe nimeni cu scula sa vina sa faca treaba, in timp util, asa ca am facut-o eu. Au facut poze la scula pe toate partile, au facut un contract in care in caz de dauna (nu defectare din utilizare normala) sau pierdere, plateam scula plus o penalizare, dar nu mi-au oprit nici o garantie. Am luat-o pt 24 ore. A fost ok experienta. E o varianta si inchirierea, daca ai nevoie de scula scumpa, odata in viata. Citat Einhell PXC TE-HD 18/12 Li - Solo Am avut scule la retea einhell. La baterie m-am orientat spre cele de lidl. Sunt relativ ok pt raport pret/calitate. Cel putin la felul cum le muncesc eu. Doar ca m-am orientat la cele de 12V , mi s-au parut mai ergonomice si acum cred ca erau mai potrivite cele la 20V. Avantajul cand pastrezi brandul este ca poti folosi bateria pt mai multe scule. Nu am nevoie permanent de percutie, si cand am, iau o baterie de la oricare scula si o folosesc. Asta era in teorie. O sa vad cum prind o jucarie ieftina fara baterie si ii fac adaptare. Nu le folosesc intensiv. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Noiembrie 1, 2023 Partajează Postat Noiembrie 1, 2023 Cele la 12V sunt foarte ok pentru lucru prelungit, dar fara sarcini grele (facem abstractie de alea mega profesionale unde Milwaukee scoate 350Nm cuplu cu o jucarie de zici ca e pentru copii). Cand am de asamblat mobilier pentru o camera intreaga ma seaca la mana sa stau cu filetanta de 20V, o iau pe aia de 12v. La chestii mai serioase in schimb, clar pe 20V, rezerva de putere e mai mare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 2, 2023 Partajează Postat Noiembrie 2, 2023 La 01.11.2023 la 9:57, bmwh548 a spus: Cand am de asamblat mobilier pentru o camera intreaga ma seaca la mana sa stau cu filetanta de 20V, o iau pe aia de 12v. Depinde de model. Astea de lidl nu excelează la capitolul greutate, in sensul că le simti in mână, nu sunt chiar ușoare. Dar sunt si de 20V îndemânoase. Eu am cumparat de pe forum un lot de 3bc defecte, cu 2 acumulatori. Din 3 am rezolvat 2bc. Nesperat de bine, avand in vedere ca au fost ieftine, la prețul bateriilor. Sunt foarte lejere la lucru, ușurele, si la cuplu estimez ca au in jur de 30...35Nm daca e să compar cu cea de lidl, de aceeasi putere. A 3 a are motorul atins, rotorul compromis. Daca ii gasesc motor, e ok si aia, dar nu ma stresez, deja am mai mult decat imi trebuie. Pt percutie am găsit o mașină manesmann. Fara baterie, cere una de 24V/4A. La probe, pare ca ar merge și la beton, chiar daca mai greu. Se comporta mai bine decat cea parkside, din kaufland. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum