Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu VGA monitor CRT Belinea 17

Mihai Heroiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai Heroiu

4

• validae

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

De ce nu luați un monitor LCD modern ? Acela e un CRT cu un consum mare, voluminos și depășit tehnic.În plus mi se pare suspectă lipsa mufei VGA, dacă a fost tăiată pentru a indica faptul că monitorul e inutilizabil ? Aşa se practică în Vest, aparatelor defecte li se taie cablul de alimentare, să se cunoască faptul că-s defecte...

Link spre comentariu

Am modern de 170 HZ.Imi trebuie pentru un calculator vechi din 2003 pe care l-am restaurat si nu vreau sa-i pun monitor modern ci cum era la vremea respectiva.Sunt din Prahova (Breaza)dar ma pot deplasa in caz ca este cineva cat de cat aproape

Editat de Mihai Heroiu
Link spre comentariu
On 10/10/2023 at 10:38 PM, validae said:

De ce nu luați un monitor LCD modern ? Acela e un CRT cu un consum mare, voluminos și depășit tehnic.În plus mi se pare suspectă lipsa mufei VGA, dacă a fost tăiată pentru a indica faptul că monitorul e inutilizabil ? Aşa se practică în Vest, aparatelor defecte li se taie cablul de alimentare, să se cunoască faptul că-s defecte...

A functionat dar avea un fir intrerupt ceva langa mufa VGA,cand miscam de cablu se vedea bine asa ca l-am taiat de acolo vrand sa pun alt cablu VGA nou insa nu s-au mai potrivit firele si am ramas cu el asa.Am vrut sa desfac mufa sa vad ce fire duceau la fiecare pini si s-a facut praf.Asa e cand nu te pricepi..

Link spre comentariu

Se poate repara, trebuie practic înlocuit cu totul cu un alt cablu, eventual recuperat din alt monitor.Configurația firelor e aceeași, chiar dacă nu au firele aceeași culoare la două cabluri.Trebuie doar ,,sunate,, firele după poziția de pe mufe....

Link spre comentariu
3 hours ago, validae said:

Se poate repara, trebuie practic înlocuit cu totul cu un alt cablu, eventual recuperat din alt monitor.Configurația firelor e aceeași, chiar dacă nu au firele aceeași culoare la două cabluri.Trebuie doar ,,sunate,, firele după poziția de pe mufe....

Cred ca trebuie alt cablu de la alt monitor.Acesta are 14 pini la mufa si cel pe care am vrut eu sa-l pun are 15. Mergeau "sunate firele"daca mai aveam mufa taiata intacta insa e facuta praf fara fire pe ea din pacate.

O sa caut sa cumpar un cablu cu 14 pin dar tot asa o sa am nevoie de cineva sa-l inlocuiasca,nu ma mai bag eu.Am atasat pozele.379992347-305550792214085-38590437069166380297807-254303667606132-87132027879957

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări