Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu USB 3.0 scurt si Hub cu 3 porturi

Blacksmith

Postări Recomandate

GPT disks use 64-bit values to describe partitions, allowing larger partitions. GPT also fixes other issues related to MBR (data integrity, backup tables, maximum number of partitions, …). Using 64-bit values, GPT can handle disks of up to 9.4 x 1021 bytes or 9.4 zettabytes (ZB).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

23

• Stefan

15

• modoran

10

• Spitfire

3

Top autori în acest subiect

Acum 16 minute, Stefan a spus:

@Spitfire  Nu la MBR era problema asta? Astăzi am conectat un HDD extern de 4TB la win10 și nu am avut probleme dar nu mi-a trecut prin cap să vad cum a venit din fabrică. Oricum limitate de zici nu e dată de convertorul USB <> SATA.

Pai chiar asta ma gandeam, ca acel convertor nu stie decat MBR, pana la 2TB, daca-i pui HDD/SSD de peste 2TB convertit GPT nu mai poate sa-l acceseze...sincer n-am incercat. HDD-ul ala extern mai mult ca sigur e deja GPT, puteti verifica cu CMD - diskpart - list disk si vedeti cum e.

Link spre comentariu

A incercat vreunul dintre voi hub-ul asta: UE330 | USB 3.0 3-Port Hub & Gigabit Ethernet Adapter 2 in 1 USB Adapter | TP-Link

As vrea sa stiu daca merge bine... Pana acum nici un dispozitiv TP-Link nu m-a dezamagit, dar nu strica sa ma informez inainte de fiecare data... Pe mine nu ma intereseaza partea de retea Gigabit, ci doar porturile USB.

Daca toate cele 3 harduri pe care le conectez la el, au interfata SATA-USB cu alimentare proprie de 12V, inseamna ca hub-ul poate sa fie si fara alimentare, nu ?

Link spre comentariu

Am promis ca revin cu niște teste.

Probabil din cauza adaptorului SSD <> USB viteza este sub așteptări dar nu am ce face.

Concluzia, cel puțin in cazul meu, este ca HUB-urile nu limitează viteza. Cu siguranță vitezele nu mai erau același dacă puneam trei SSD-uri și transferul de date se făcea simultan.

SSD Samsung 970 evo plus > adaptor SSD - USB 3.1 > Calculator USB 3.1

Crystal-Disk-Mark-20231011212353.png

SSD Samsung 970 evo plus > adaptor SSD - USB 3.1 > HUB Baseus (cel mai ieftini)  > Calculator USB 3.1

Crystal-Disk-Mark-20231011213538-Beasus.

SSD Samsung 970 evo plus > adaptor SSD - USB 3.1 > HUB Mirya (USB+HDMI) > Calculator USB 3.1Crystal-Disk-Mark-20231011213538-Myria.p

SSD Samsung 970 evo plus > adaptor SSD - USB 3.1 > HUB dodocool (HDMI+USB+Carduri) > Calculator USB 3.1

Crystal-Disk-Mark-20231011213538-dodocoo

Link spre comentariu

Un hard disc oricum nu atinge vitezele alea, asa ca nu-i prea relevant daca hubul limiteaza viteza sau nu.

Dupa cum nu cred ca nimeni nu foloseste un ssd nvme cum e 970 evo plus ala sa-l limitezi in halul ala cu o amarata de interfata 3.0

Link spre comentariu

Va multumim ca ati apelat la departamentul de suport tehnic al TP-Link Romania.

Cel mai probabil va fi nevoie sa instalati driver, pentru a putea fi detectate si acele porturi USB.

In acest moment adaptorul UE330 nu dispune de drivere pentru sistemul de operare Linux si probabil daca il veti conecta la acel Raspberry Pi acestea nu vor detecta acele HDD-uri.

:sparge:

Link spre comentariu

Ideea era sa folosesc ceva cat mai rapid pentru a vedea daca cu HUB-ul influențează cu ceva viteza. Daca puneam un HDD de 5400rpm din '98 sigur HUB-ul nu avea probleme, nici daca încărcam toate porturile la maxim cu HDDuri nu cred ca se sinchisea.

Daca aveți alta metoda de testare si am cu ce sa o realizez va rog sa îmi spuneți.

@Blacksmith oare chiar sa nu meargă un HUB amarat pe Debian? Nici Realtek-ul pentru rețea nu pare ceva SF.

https://github.com/JulAlx/TP-Link-UE300-UE330-Linux-Driver

Link spre comentariu

Producatorul intotdeauna spune numai chestiile oficiale. Chiar daca produsul functioneaza pe linux, el va spune aceeasi chestie: nu functioneaza decat pe windows.  Asta din cauza ca driverul de linux  ( daca exista ) nu e facut de el si nu vrea sa se complice.

Link spre comentariu

Atunci inseamna ca mai e o speranta...

La fel mi s-a intamplat si cu laptopul ASUS. Echipa tehnica zicea ca nu suporta SSD mai mare de 1TB. Am cumparat de 2TB si merge perfect...

Link spre comentariu

Eu nu inteleg o chestie... Din cate vad, chip-ul ala RTL8153 se ocupa doar de partea de retea. Si atunci cine se ocupa de HUB-ul USB ? Sau, daca nu are alimentare, au legat toate firele in paralel si gata ?

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu

Toate hardurile pe care le conectez la HUB-ul asta au alimentarea lor separata. Eu ma refeream la HUB, ca nu are alimentare proprie, e un fel de hub pasiv... Si atunci, ma gandesc ca poate e vreo prostie de legatura in paralel cu ceva rezistente serie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări