Horhe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Buna ziua!Am 17 ani si de putin timp am inceput sa fiu pasionat de sisteme audio.Am un amplificator Behringer EP4000, 2 boxe a 300w RMS fiecare si un subwoofer de 600w RMS. Amplificatorul are 2 canale iar pentru fiecare canal 2 iesiri(una prin speakon iar cealalta prin cablu + si -).Intrebarea mea este:Pot conecta ambele boxe la un singur canal?O boxa prin speakon iar cealalta prin cabluri? Amplificatorul da aproximativ 600w/canal. Stiu ca sunetul va fi mono si nu este o problema.Mai jos am pus o poza cu spatele amplificatorului sa fie mai clar Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Teoretic da daca impedanța celor doua boxe nu coboară sub 4R. Amplificatorul are trecut pe spate și 2R dar eu nu recomand folosirea lui în 2R Ce impedanța are boxele tale? Link spre comentariu
Horhe Postat Octombrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2023 40 minutes ago, sonic11 said: Teoretic da daca impedanța celor doua boxe nu coboară sub 4R. Amplificatorul are trecut pe spate și 2R dar eu nu recomand folosirea lui în 2R Ce impedanța are boxele tale? Boxele au 8 ohmi Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 10, 2023 Partajează Postat Octombrie 10, 2023 @HorheLa sonorizari pt petreceri este comuna legarea a 2 boxe (sateliti) in paralel pe un canal si a unui subwoofer pe celalalt. Iesirile pe speakon sau borne din pdv electric sunt acelasi lucru , in interiorul amplificatorului sunt legate impreuna. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 10, 2023 Partajează Postat Octombrie 10, 2023 Ar mai fi o posibilitate. Daca amplificatorul este de tip SE (în sensul ca cele doua canale nu sunt în punte), atunci se poate face un fel de sistem 2.1 cu numai doua etaje de putere: Faza semnalului de pe unul din canalele stereo se inverseaza înainte de a-l aplica amplificatorului. Boxa corespunzatoare acestui canal se conecteaza si ea invers (pentru a reface faza initiala a semnalului) iar subwooferul se conecteaza între iesirile celor doua etaje finale. Bineînteles ca trebuie tinut cont de impedantele difuzoarelor. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 10, 2023 Partajează Postat Octombrie 10, 2023 Dl. Horhe are doar 17 ani. Cred ca ar fi un pic complicat - si riscant - sa faca cum ati spus. Daca stia sa se joace cu legea lui Ohm si avea notiuni despre amplificatoare nu ar mai fi pus intrebarea. Va dati seama ca acolo sistemul va fct. practic permanent in prag de clipping, asa ca solutia descrisa de dvs, la puteri mari, cu un Beeehringer ... implica riscuri "sistemice" Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 10, 2023 Partajează Postat Octombrie 10, 2023 O să vadă la ieșire impedanțe egale și nu va intra în cliping daca gestionezi corect butonul de volum. Singurul impediment este că trebuie să ai ceva cunoștințe sa nu faci ceva aiurea prin conexiuni. Amplificatorul din enunț este o copie fidela după QSC RMX2450 și este destul de capabil, am un exemplar în dotare. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 10, 2023 Partajează Postat Octombrie 10, 2023 (editat) Daca legati boxele asa cum ati anuntat, trebue sa activati din dipswitch-ul din stânga 4 si 5 pt ca semnalul sa se mixeze în mono. Altfel aveti un semnal pe boxe si, câteodată, altul pe subwoofer. Asa, încă de la intrare se trece amplificatorul în mono distribuit pe ambele canale. Editat Octombrie 10, 2023 de barbulescuorlando Link spre comentariu
Horhe Postat Octombrie 10, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2023 @ShambalaAmplificatorul are puterea de 900w/canal in 4ohmi.Daca le-as lega in paralel, nu ar fi prea multa putere pentru boxele de 300w? Link spre comentariu
Horhe Postat Octombrie 10, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2023 @barbulescuorlandoStiu!Am spus asta la finalul post-ului si nu este un impediment.Sistemul va fi folosit pentru cateva petreceri cu niste prieteni asa ca nu am asteptari prea mari de la el. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 10, 2023 Partajează Postat Octombrie 10, 2023 Raspusurile primite sustin toate utilizarea responsabila a butonului de volum. DACA aveti grija de el, nu va fi niciodata prea multa putere. Intotdeauna este bine ca puterea disponibila a amplificatorului sa fie sensibil mai mare decat cea a boxelor, pt a evita distorsiunile (f nocive pt difuzoare). Cand simtiti acustic primele distorsiuni se da mai incet. Folositi intotdeauna si butonul de clipp limiter. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 11, 2023 Partajează Postat Octombrie 11, 2023 Acum 22 ore, Horhe a spus: @ShambalaAmplificatorul are puterea de 900w/canal in 4ohmi.Daca le-as lega in paralel, nu ar fi prea multa putere pentru boxele de 300w? Pai conectează atunci cele doua boxe in paralel și subul pe celălalt canal. Așa ai pe fiecare canal putere maxima 600w la care rezista boxele dar amplul va debita puteri diferite pe cele două canale pentru că subul este de 8r iar cele două in paralel vor avea 4r. dar le poți echilibra din cele două volume master ale amplificatorului. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 11, 2023 Partajează Postat Octombrie 11, 2023 Asta daca subul are 8 ohmi. Poate avea si 4 ohmi. Oricum, nu are importanta pt amplificator, din pdv electric acesta nu va fi suprasolicitat. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 11, 2023 Partajează Postat Octombrie 11, 2023 Acum 56 minute, Shambala a spus: Asta daca subul are 8 ohmi. Poate avea si 4 ohmi. Oricum, nu are importanta pt amplificator, din pdv electric acesta nu va fi suprasolicitat. Am citat pe @Horhe și nu am văzut că te-am citat și pe tine. A zis ca au 8r fiecare, daca sub este de 4r este și mai bine, puterea livrata va fi egală pe ambele canale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum