mannx Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Poți "scrie" cu reglajele optime (debit, presiune, jet), nu se pune problema uniformității. Pigmentul nu întărește și nu udă. Difuzoarele pe care le-am văzut nu sunt sugative, sunt foarte bine presate. Sunt și excepții fără îndoială, cum deasemenea rezultatele pot fi diferite. Așa și umiditatea din cameră poate vicia componentele difuzorului. Nu am în momentul ăsta alb. Voi avea și am să testez. În general, suntem optimiști pe acest forum. Alfel...cel mai simplu, te faci consumator. Cumperi tot. Chiar și difuzoare albe. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Treabă este destul de complicata, trebuie desfăcut și cântărit echipajul mobil, vopsit și cântărit din nou. Dacă diferența este mare trebuie sa scazi gramajul in general de la rășină cu care este lipita bobina. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Aș recomanda să faceți experimentele cu vopsitul difuzoarelor mai înainte pe unele ieftine, de genul celor recuperate din boxe auto.Dacă strici ceva ieftin nu regreți prea mult....fiindcă vă garantez că sunetul se va schimba categoric.Caracteristicile difuzorului nu vor mai fi cele cu care a ieșit din producție. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Acum 2 ore, mannx a spus: Baza vopselei auto nu este grundul. Este doar pigmentul. Nu am aerograf. Am pistol de vopsit reglabil. Să vrei să arunci mai mult nu poți. Evident se fac probe înainte, pe altceva. Când se stabilește reglajul optim se trece la treabă. Nu cred că este important câteva grame in plus. Diluantul din compoziție este doar elementul de transport. Se evapora rapid, nu are timp să ude membrana. Am cochetat cu ideea de vopsit dar am fost norocos și am găsit boxe cu difuzoare albe. Nu am renunțat, o să încerc cât de repede. Am mare încredere că poate fi reușită operațiunea. In nici un caz nu trebuie vopsit.,.! Asa cum scrie @Shambala si cea mai mica greutate in plus .,....strica.Apoi sa nu stii ce miscari au suprafetele membranelor,rezonante ,unde stationare ,miscatoare etc, functie de frecvente si reproducerea muzicală....,deci la urma urmei in unele zone crapă vopseau cat ai zice : peste electric.... Max ceva de genul carioca colorata , sau neagra etc cu varf gros ,sau mai bine de scos interiorul si frecat uniform cu acela. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 1 oră în urmă, Усилитель a spus: In nici un caz nu trebuie vopsit.,.! Asa cum scrie @Shambala si cea mai mica greutate in plus .,....strica.Apoi sa nu stii ce miscari au suprafetele membranelor,rezonante ,unde stationare ,miscatoare etc, functie de frecvente si reproducerea muzicală....,deci la urma urmei in unele zone crapă vopseau cat ai zice : peste electric.... Max ceva de genul carioca colorata , sau neagra etc cu varf gros ,sau mai bine de scos interiorul si frecat uniform cu acela. Nu e căzu, sunt tușuri speciale pentru așa ceva de la Visaton de exemplu dar cei drept nu am văzut alb, doar negru. Link spre comentariu
brhams Postat Octombrie 8, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2023 (editat) Dat fiind faptul ca difuzoarele in cauza provin de la un Panasonic RX-DS 790 sigur voi face proba pe altele ...Dar ca si in cazul boxelor ,carora le-am scos "materialul absorbant "din spatele dif. bass , Autosugestia are rolul sau ...In lipsa unei unitati etalon , benchmarck etc. cele 2-3g de vopsea Nu stiu cat vor influenta auzul uman .... Off Topic> As fi interesat de curele sau mecanica deck functionala Panasonic Rx ds790 ... Editat Octombrie 8, 2023 de brhams Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum