brhams Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Sal All! As dorii sa vopsesc membrana unor difuzoare in culoarea Alb ! Acestea au Suspensia din cauciuc negru , pe care nu intentionez sa o vopsesc! Membrana este din Hartie/carton ...scuzati ignoranta ...difuzoarele sunt generatie anii '95 1. Ce vopsea sa utilizez ? 2. Vopsirea acestora va Influenta sound-ul ? Multumesc! Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Vopsirea membranei duce de obicei la rezultate de la usor proaste la catastrofale. Link spre comentariu
brhams Postat Octombrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Dupa cum banuiest probabil, nu dispun de Resursele financiare pt a cumpara niste dif. noi cu membrana Alba , de aici si intrebarea mea ... Link spre comentariu
brhams Postat Octombrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Alte opinii, Idei ?! Link spre comentariu
brhams Postat Octombrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2023 La o boxa pe 3 cai , Pentru un Bass mai Profund , in interior ,in spatele Dif. de bass este sau nu bine a se aduga , vatelina , burete ?!? Ms.! Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Strict de amorul artei: vopsirea la aerograf ar fi cea mai putin distructiva pentru ca vopseaua se dozeaza foarte fin si riscul sa "imbibi" membrana cu vopsea e destul de mic. Practic: le-as pune mastile si le-as da pace. Chiar daca le vopsesti acum peste cativa ani vor fi din nou decolorate, mai ales daca bate soarele pe ele. Link spre comentariu
brhams Postat Octombrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Ai si tu Dreptatea Ta ... Link spre comentariu
brhams Postat Octombrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2023 am scos din spatele dif. de Bass bucatile de vatelina , de 5cm grosime , parca suna mai profund bass-ul sau poate e doar Autosugestie ... Link spre comentariu
mannx Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Autosugestie. Pentru vopsit folosește vopsea acrilica. Sau bază vopsea auto, tot acrilică este. Are putere mare de acoperire. Și aerograf. Probabil mai greu de pus în practică. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Dacă "bază vopsea auto" înseamă grund auto atunci trebui citită eticheta cu atenție. Am folosit grund auto pentru niște piese din PLA și a fost o mare greșeală. În primul rând dacă citeam cu atenție eticheta scria clar că "nu se folosește cu lac acrilic", in al doilea rând după câteva zile piesele au suferit o deformare ușoară. Asta mă face să cred că poate afecta adezivul folosit la difuzoare plus că grund + vopsea o sa facă membrana cam rigidă. Dacă totuși aspectul primează atunci puteți vopsi cu orice pentru că ele tot vor "suna* bine când vă uitați la ele. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Acum 3 ore, brhams a spus: am scos din spatele dif. de Bass bucatile de vatelina , de 5cm grosime , parca suna mai profund bass-ul sau poate e doar Autosugestie ... Nu este neaparat autosugestie. Reducand cantitatea de material fonoabsorbant dintr-o incinta bas-reflex (sau eliminandu-l total), basul poate suna mai tare, in dauna reducerii (sau lipsei) atenuarii undelor stationare din incinta. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Exista acrilice si acrilice. Si-s multe acrilice. Una e sa folosesti o acrilica pe baza de apa si alta e sa folosesti acrilica auto (care e pe baza de solvent extrem de agresiv). Ca si putere de acoperire acrilica auto e cea mai buna, de acord, dar o singura miscare eronata pe tragaciul aerografului si face o balta pe membrana. Care va inmuia adezivul sau chiar va distruge suspensia. Ca idee: diluantul compatibil cu acrilicele auto functioneaza fenomenal de bine pentru dezlipit piesele centrale/suspensiile de pe membrane/sasiu. Cateva picaturi si adezivul se inmoaie urgent. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 prin vopsire se modifica greutatea conului, respectiv duce la modificarea parametrilor T&S. Link spre comentariu
mannx Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Baza vopselei auto nu este grundul. Este doar pigmentul. Nu am aerograf. Am pistol de vopsit reglabil. Să vrei să arunci mai mult nu poți. Evident se fac probe înainte, pe altceva. Când se stabilește reglajul optim se trece la treabă. Nu cred că este important câteva grame in plus. Diluantul din compoziție este doar elementul de transport. Se evapora rapid, nu are timp să ude membrana. Am cochetat cu ideea de vopsit dar am fost norocos și am găsit boxe cu difuzoare albe. Nu am renunțat, o să încerc cât de repede. Am mare încredere că poate fi reușită operațiunea. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Cateva grame este enorm, caci toata membrana are cam tot atat (exceptie subwooferele). Cu cat este mai usoara membrana cu atat este mai grav efectul vopselei asupra ei. In plus pe langa greutatea adaugata (destul de neuniform) se schimba si elasticitatea/rigiditatea membranei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum