Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Anunturi de trafic....?frecventa

criss

Postări Recomandate

BunaDoresc sa fac un carkit(dintrun handsfree) dar primul obstacol reprezinta conexiunea carkitului cu cdplayerul(radiocasetofon) nu are intrare pt telefon(am un mp3player panasonic) si nici altfel de intrare.Singura metoda(parere personala) este sa folosesc emitator radio.Cred ca siar face treaba un emitator fm gen BA1404 si in momentul cand telefonul suna eu comut pe un post prememorat pt al receptiona,dar... cand telefonul este conectat la un handsfree nu mai se aude doar in casti + daca ar suna tot nu aud..muzica..etc (daca conectez mutelul atuncea se aude telefonul dar nul pot amplifica prin casetofon deoarece intrarea mute il dezactiveaza),mam gandit sa folosesc banda destinata 'anuntului de trafic' TA.Intrebare:Despre TA nu stiu multe si dupa cartea de utilizare: in momentul sesizari semnalului TA, comuta pe aceea banda dupa aceea revine.Pe ce frecventa se gaseste TAul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

2

• Eugenn

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu prea are legatura cu radioamatorismul...E posibil sa nu mearga, fiindca hands free nu atenueaza ecoul, avand casti. Folosind difuzor, semnalul ajunge la microfon si cealalta persoana isi va auzi vocea cu intarziere de cateva sute de ms - ca un ecou. Din cate stiu eu semnalele de trafic se transmit prin RDS, de catre postul respectiv. Nu poti sa il transmiti singur peste semnalul lor, ca e pe frecventa postului - care depinde de ce prog asculti - s-ar bruia RDS-ul de tot.Daca transmiti ce vb la tel, pot sa auda si altii.Mai simplu renunti la transmisie radio, cand suna dai MUTE la cd player.Folosesti un amplificator AF mic, de max 1-2W cu TDA2003 sau altceva. Cu un difuzor mic se poate miniaturiza suficient. Sau pui un releu care comuta una din boxe - cea mai apropiata - de pe cd player pe acest amp.

Link spre comentariu

multumesc pt raspuns.de aceea am postat aici ca este vb de un radiocasetofon (am adaugat pt ce doresc sal utilizez ca sa se intaleaga).am crezut ca ATul se transmite pe o frecventa 'universala' iar cand pe aceea frecventa sezizeaza semnal comuta...dar mersi pt clarificare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări