Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Setare boiler la 50*Celsius

Geta Margareta

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• cdinu332

2

• Geta Margareta

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu ați specificat exact ce model de Bosch aveți, sigur firma face mai multe modele...

Dacă boilerul nu are din construcție un termostat electronic cu afișaj sau eventual un buton de reglaj gradat direct în grade Celsius, obținerea temperaturii optime de circa 50*C (economică și care previne formarea bacteriei Legionella) se poate face prin încercări.Reglați pentru început butonul pe o poziție medie, lăsați boilerul cel puțin o oră să aibă timp să încălzească apa și dați drumul doar la apă caldă înr-un vas mic.

Cu un termometru de baie (cum sunt cele pentru copii) sau chiar unul de cameră sau chiar medical, măsurați temperatura apei obținute.Funcție de cât de aproape sunteți de temperatura optimă, reglați în sens crescător sau descrescător câte puțin butonul și repetați măsurătoarea după cel puțin 15 minute.

Nu trebuie neapărat precizie la zecime de grad, o abatere în plus de câteva grade nu deranjează, oricum în exploatare veți amesteca apa caldă cu apă rece pentru nevoile curente....

Link spre comentariu

Cum nu știm modelul, nu știm nici câte gradații are termostatul ăla. A spus ceva de genul ,,am și eu o Dacia, cum îi reglez poziția farurilor ?,, în condițiile în care nu știm dacă are Dacia 1300 sau Logan, Sandero, etc....că nu sunt toate la fel.

Link spre comentariu

Știu eu modelul.  Are până la 6 și apoi spre maxim, 70 grade. 

Probabil că la 5 ar fi cca. 50 de grade.  

Irelevant totuși ,50-60...   Maxim să nu fie și,  cât de cât , suficient de caldă încât să o combini cu rece .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări