Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bandă led 220v - clipire

Dks12

Postări Recomandate

Acum 6 ore, validae a spus:

Pe scurt și cu asta cred că putem pune capac problemei, nu orice sursă de iluminat LED poate fi ,,dimmată,, sau pe românește, să o treci prin variator de iluminat cu triac.Explicația stă odată în răspunsul foarte rapid al ledurilor și faptul că becurile incandescente nu se sting definitiv la aplicarea de impulsuri, pe când ledurile o fac.A se vedea formele de undă la ieșirea dintr-un variator cu triac.Ledurile acceptă mai bine variația iluminatului prin PWM la frecvențe mari.

Singurele corpuri de iluminat cu LED ce pot fi ,,dimmate,, sunt ,,becoledurile,, ce au ca sursă un condensator înseriat cu o punte de diode, urmat de alt condensator de filtraj.Acela din urmă elimină pâlpâitul prin ,,integrarea,, impulsurilor și eliminarea stingerii ledurilor în pauzele dintre impulsuri.

Al doilea factor limitativ este prezența unei surse smps la unele corpuri de iluminat.Când o sursă de c.c. (curent constant) este ,,dimmată,, de un variator cu triac, nu va funcționa corespunzător, încercând fără succes să compenseze scăderea tensiunii la borne.Rezultatul fiind un clipit supărător. Deci, cumpără-ți benzi cu controller propriu al iluminatului și nu folosi regulator cu triac la leduri.

Mulțumesc pentru răspuns. Apreciez. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dks12

7

• Dxxx

4

• validae

2

• Johnny Bravo

2

Top autori în acest subiect

Trebuie sa completez răspunsul lui @validae.

Beco-LED-urile la care face referire sînt dimabile dar se vor arde repede LED-urile. 

Mai exista și Beco-LED-uri cu surse în comutație special proiectate sa lucreze cu astfel de reglaje cu triac și sint cele recomandate a fi folosite în astfel de cazuri. Chiar ieri am fost prin Dedeman și am văzut ca se găsesc clar semnalizate la raft astfel de Beco-LED-uri. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări