Dks12 Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Salutare! Întâmpin o problemă cu banda led. am convingerea ca o să găsesc rezolvarea aici :). 1. Am montat o bandă led la 220v, cu adaptor. Mai jos o poză cu modelul. 2. Întrerupătorul este marca livolo, cu variator. Specificații: https://case-smart.ro/produs/intrerupator-dublu-cu-variator-livolo-cu-touch-din-sticla-serie-noua/ Problemele pe care le întâmpin: 1. Bandă led clipește atât la intensitate maximă cât și la intensitate minimă. 2. Bandă led nu se stinge de tot. Rămâne foarte puțin aprinsă. Am avut montat anterior un întrerupător cu variator, care funcționa cat de cat ok, dar tot licarea la intensitate mai mică decât maxim. cum aș putea proceda să elimin licăritul dar și lumina care rămâne aprinsă la intensitate mică? mulțumesc anticipat! adaptor: Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Pentru ca esti in cautarea unei solutii o sa aprob topicul tau. INSA vezi ca nu trebuie sa tragem noi cu clestele ca sa ne dai date - fara sa zici ce banda led folosesti si ce adaptor - nu se poate lamuri nimeni. In plus trebuie sa faci tu teste preliminare complete, nu sa astepti ca cineva sa le faca pentru tine si sa primesti o solutie mura-n-gura. On-topic: - banda + adaptorul conectate direct la retea functioneaza? - specificatiile adptorului - in special la functionarea sub variator. In lipsa datelor de la tine eu presupun ca adaptorul ala nu are sanse sa mearga cu variatorul ala. Defapt nu merge cu nici un variator. Link spre comentariu
Dks12 Postat Octombrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2023 (editat) Salutare și mulțumesc. Nu mă pricep la electrica, de aceea așa puține informații. Banda împreună cu adaptorul funcționează la rețea. Atât în priză cat și legat la întrerupător. Specificații bandă led: SMD5050, 11w/m. In total 12m. Specificatii alimentare bandă led: 220v, max. 8A. Nu menționează dacă funcționează sub variator. Editat Octombrie 5, 2023 de Dks12 Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 11W x12m sunt bine peste 100W - ce naiba vrei sa faci cu astfel de putere? Citeste pe aceasta rubrica, sa te lamuresti cam ce calitate poti astepta de la banda led... In rezumat nu sunt bune la nimic, dar sunt tolerabile numai in utilizare ornamentala., probabil 1-2-3W... Daca intr-adevar le folosesti ornamental, atunci puterea aia este pentru un bloc de zeci de apartamente si la asa-ceva nu pui control cu touch si dimmer... Daca vrei sa le folosesti pentru iluminat - fa bine si citeste ce se tot spune pe acesta rubrica / apoi razgandeste-te / cumpara ceva ca lumea pentru iluminare sau daca incepi "sa te pricepi" construieste singur (asa iesi mai bine). ON-Topic: un adaptor oarecare in nici un caz nu este facut sa fie pus dupa variator, deci ce semnalezi tu este absolut normal, pentru ca faci o combinatie care din start nu avea nici o sansa sa mearga. Functia poti sa o faci , dar nu cu acele componente. Link spre comentariu
Dks12 Postat Octombrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Banda led o folosesc pentru a ilumina livingul. Ea funcționează foarte bine cu un întrerupător normal, dar nu și pe cel cu variator. https://ibb.co/MBwQGpR Orice bandă led la lungimea asta, consumă minim 75w, deci, de ce pare așa mult? Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Daca livingul tau are peste 100mp, atunci este OK. Cu leduri bune ca eficienta, si pentru un living uzual 20-30W sunt suficienti. Exista banda led buna, dar costa de zeci de ori mai mult decat cea uzuala si se alimenteaza CC, are DS si toti parametrii credibili si corespunzatori iluminatului. Sa folosesti banda uzuala este gresit atat economic (pe termen lung, nu imediat) cat si nociv pentru sanatate. Cum de altfel este si iluminatul excesiv sau insuficient. Iti repet sa te documentezi, nu are rost sa repet aici mereu aceeasi poveste. Link spre comentariu
Johnny Bravo Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 (editat) E drept ca pe site-ul comerciantului scrie explicit ca variatorul ar fi pentru lampi cu led, asa ca inteleg confuzia. Insa din nestiinta ori neglijenta au uitat sa mentioneze ca astfel de variatoare (google phase-cut dimmer) au fost concepute initial pentru becurile clasice, cu filament. E nevoie de becuri cu led care au circuite de alimentare special concepute pentru asta, cum ar fi astea de aici: https://www.lighting.philips.co.uk/consumer/long-lasting-led-lights/dimmable-led-bulbs Un bec LED ori un alimentator "standard" nu functioneaza cu astfel de variatoare, ba chiar pot aparea si defecte premature. PS: Editat Octombrie 5, 2023 de Johnny Bravo Link spre comentariu
Dks12 Postat Octombrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Puteți da un exemplu de bandă led alimentată la 220v, eficienta, pentu un living uzual? Link spre comentariu
Johnny Bravo Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 24 minutes ago, Dxxx said: Sa folosesti banda uzuala este gresit atat economic (pe termen lung, nu imediat) cat si nociv pentru sanatate. Cum de altfel este si iluminatul excesiv sau insuficient. Cred ca ar fi utile niste informatii legate de nivelele de iluminare recomandate pentru diferite spatii si activitati, parametrii relevanti pentru confort, precum si niste explicatii despre termenii tehnici specifici iluminatului pe intelesul tuturor. Voi incerca sa-mi fac timp sa compilez ceva intr-un topic separat in viitorul apropiat. Link spre comentariu
Dks12 Postat Octombrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2023 Credeți ca dacă achiziționez un alimentator pentru bandă led, 220v, cu variator (buton incorporat) va funcționa corespunzător cu acest întrerupător? Dacă par stupide întrebările subliniez ca am 0 cunoștințe… Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 5, 2023 Partajează Postat Octombrie 5, 2023 1 oră în urmă, Dks12 a spus: Puteți da un exemplu de bandă led alimentată la 220v, eficienta, pentu un living uzual? Ceva de genul ăsta, dacă s-ar vinde la role sub 50m. Așa cum e în kit la 50m e exagerat și ca lungime și ca putere și ca preț. Dacă o tai la 50cm, îți trebuie câte un adaptor de alimentare pentru fiecare bucată în parte.Categoric e dimmabilă, fiindcă nu are sursă ci o simplă punte de diode. https://www.logiclight.ro/shop/lm-kitcob50m4200k-banda-led-cob-220v-flexilum220-600w-60000lm-4200k-50m-cu-alimentator-inclus-13265?category=281#attr= Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 6, 2023 Partajează Postat Octombrie 6, 2023 Acum 11 ore, Dks12 a spus: Credeți ca dacă achiziționez un alimentator pentru bandă led, 220v, cu variator (buton incorporat) va funcționa corespunzător cu acest întrerupător? Dacă par stupide întrebările subliniez ca am 0 cunoștințe… Da un link ca exemplu la ce te referi pt ca eu nu stiu exact la ce te referi. Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 6, 2023 Partajează Postat Octombrie 6, 2023 "subliniez ca am 0 cunoștințe… " Ai pus topicul pe o arie unde ai explicatii clare ca se discuta peste un anumit nivel... Trebuia sa precizezi asta de la inceput - ba, mai bine, trebuia sa citesti topicul sticky "inainte de a posta". Daca ai zero cunostinte nu o sa poti lua o decizie corecta, sfaturile primite vor fi divergente / unele nici prea bune. Ti-am sugerat sa citesti multitudinea de topicuri care ti-ar putea da raspuns, insa vad ca iti este lene si vrei totul de-a gata. O sa mut discutia in rubrica unde isi are locul. Link spre comentariu
Dks12 Postat Octombrie 6, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2023 Ai o problemă cu lenea și totul de-a gata. Ofeream detalii, primeam întrebări, ofeream răspunsuri. De la început te-a luat cu arogante. Rămâi cu forumul tău. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 Pe scurt și cu asta cred că putem pune capac problemei, nu orice sursă de iluminat LED poate fi ,,dimmată,, sau pe românește, să o treci prin variator de iluminat cu triac.Explicația stă odată în răspunsul foarte rapid al ledurilor și faptul că becurile incandescente nu se sting definitiv la aplicarea de impulsuri, pe când ledurile o fac.A se vedea formele de undă la ieșirea dintr-un variator cu triac.Ledurile acceptă mai bine variația iluminatului prin PWM la frecvențe mari. Singurele corpuri de iluminat cu LED ce pot fi ,,dimmate,, sunt ,,becoledurile,, ce au ca sursă un condensator înseriat cu o punte de diode, urmat de alt condensator de filtraj.Acela din urmă elimină pâlpâitul prin ,,integrarea,, impulsurilor și eliminarea stingerii ledurilor în pauzele dintre impulsuri. Al doilea factor limitativ este prezența unei surse smps la unele corpuri de iluminat.Când o sursă de c.c. (curent constant) este ,,dimmată,, de un variator cu triac, nu va funcționa corespunzător, încercând fără succes să compenseze scăderea tensiunii la borne.Rezultatul fiind un clipit supărător. Deci, cumpără-ți benzi cu controller propriu al iluminatului și nu folosi regulator cu triac la leduri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum