Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor crossover

bucegi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

R2 are rolul de a reduce factorul de calitate al bobinei L1; evident va avea o valoare f mica (1-2 ohmi).

R5 este o mica "smecherie",  pe de o parte formeaza un circuit Zobel  impreuna cu C4, iar pe de alta parte creste mult esr-ul lui C4, tesind caracteristica filtrului trece jos (L3C4).

Link spre comentariu

Ideea este ca detin o pereche de incinte echipate cu astfel de difuzoare si anume :Intexo IR – DiY Audio (diy-audio.ro)

Suna ok dar as vrea sa incerc si altceva.

Mi-a atras atentia schema de mai sus dar din pacate nu pot afla valorile componentelor decat cumparand kitul in valoare de aproximativ 550e.....parca nu este tocmai sanatos sa investesc atatia bani pentru ceva care la final poate nu va suna pe gustul meu.

Am rascolit internetul si am reusit sa descifrez o parte din schema :)

Cunostintele mele in ale electronicii sunt limitate de aceea ma gandeam ca poate ma ajutati cu valoarea aproximativa a bobinei L1 si a rezistentei R5

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări