Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzire port stick smart tv

tavi1985

Postări Recomandate

Mersi. Un ultim lucru. Mi-a zis cineva ca poate as putea utiliza un mouse chiar si pentru meniul tv-ului , sa sar de la canal la canal , sa ma uit la lista de canale etc. O fi posibil asa? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tavi1985

10

• bmwh548

8

• Stefan

4

• doru3160

3

Top autori în acest subiect

Ca se poate imbunatati dar optiunile sunt limitate. Cum fac sa se miste telecomanda mai bine? Sau cum fac sa pun android mai nou ori un program ca sa mearga telecomanda mai bine? Nu conteaza cum, fie ca program pe telefon ca sa il fac telecomanda etc nu conteaza. Dar deja mi-ati zis ca e prea vechi 

Deci cu mouse-ul merge sau nu sa il pun si sa mearga chiar cu meniurile de tv si sa sara canale? 

Link spre comentariu

Concluzia e că nu poți întotdeauna îmbunătăți un tv vechi adăugându-i accesorii noi. E ca și cum ai vrea să pui un motor de Ferrari unui Trabant....nu se poate.

Treci mai departe, folosește acel tv ca monitor gigant și cumpără-ți un tv nou și care se mișcă bine.A trecut vremea când lăsai un tv și nepoților...acum după ce expiră garanția deja e învechit.

Link spre comentariu

@tavi1985 Iei un mouse și îl îndeși in USB, durează fix 10 secunde. Astfel nu te bazezi pe ce îți spun alții și care la tine probabil nu va funcționa ținând cont că TV-ul ăla are probleme. Într-o altă postare cereau ceva aplicație de telecomanda pe android deci ...

Pe Android nou (Google TV OS) merge sa schimbi canale din mouse dar e enervant și nicicum nu înlocuiești telecomanda astfel și pe 

webOS (LG) merge să deschizi lista de canale și să dai click dar cine face așa ceva?

Link spre comentariu

Maine poimaine schimbam calendarul pe 2024 si de doua pagini discutam de performantele unui televizor care era invechit atunci cand inca era disponibil la vanzare. Culmea e ca inca vad HD Ready la vanzare, chiar anul asta am montat unul la cineva.
Te apuci de cumparat mouse/tastatura, schimbi telecomenzi, cauti tehnicieni care sa iti ia banii si sa iti spuna la final ca nu au reusit sa imbunatateasca nimic si te trezesti ca iti crapa backlightul din senin peste vreo 2-3 luni. 
Il folosesti asa cum mai merge sau dai 200 de lei pe un stick TV si cumperi un TV modern cand sunt bani in pusculita. Concluzia e ca a fost o achizitie neinspirata la vremea ei, nu are sens sa mai ingropi bani in el.

Link spre comentariu

Atat s-a putut la vremea cand a fost luat. Nu am putut decat tv low cost. Mi-a explicat amicul ca nu am folosit niciodata functia de upgrade android si a ramas asa. A zis ca pot sa iau android mai nou de pe net sa il pun dar la 3 gb cat are tv-ul se va misca rau. Cu stick-ul am vazut ca sunt pe net la cumparare stick-uri cu android, dar amicul mi-a zis ca pot sa pun pe un stick gol un android mai vechi si sa ruleze de pe stick in usb. Dar a zis ca nu stie cu topitul portului asa ca sa nu ma risc

Concluzie o sa dau factory reset si vedem dupa, poate merge un mouse si tastatura , si asa n-am nevoie de multe chestii, doar sa dau de pe un canal pe altul. Daca nu merge nici asa , vedem cand gasesc un un stick de pe net cu android si gata , vedem cat costa si aia e

Link spre comentariu

Daca ii făceai update sigur mergea si mai greu sau deloc. Cum zice "amicul" sa rulezi Android-ul de pe stick nu înțeleg, poate cel mult sa faci update dar nu sa rulezi de pe memory stick.

Colegii de mai sus când spun stick cu Android se refera de fapt la un microcalculator cu SO Android preinstalat si care furnizează semna video prin HDMI. Un astfel de "stick" poate înlocui funcțiile de smart TV dar nu tine loc de tuner TV, adică schimbatul canalelor tot așa o sa funcționeze indiferent de ce stick ai cumpăra.

O restaurare la setările din fabrica este o decizie buna ținând cont ca pe TV trebuia sa funcționeze bine indiferent cat de veche era versiunea de Android. Mai exista si varianta folosirii TV-ului pe post de monitor cu un receptor extern dar costa.

Link spre comentariu

Asa am inteles ca se poate rula android vechi de pe stick pe tv. Am dat reset to factory si se misca mai bine. A zis amicul ca pot descarca o versiune veche de android dar mai noua de 4.4 si o pot instala pe tv doar ca trebuie luat nu stiu ce fisier, pus nu stiu unde prin fisierele androidului pe la system , dracu sa le ia ca n-am priceput si de acolo inca niste pasi si gata. Dar nu ma pricep , eu am terminat uman , intelegeti sigur ca nu am cum sa pricep. Deocamdata se misca mai bine, il las asa si cand o mai veni amicul sau altcineva care se pricepe ii zic sa imi puna pe telefon o aplicatie care sa mearga si aia e

Deci multumesc la toti pentru ajutor si daca o fi vreodata sa mai am nevoie de ajutor cu televizorul, sau poate am nevoie de ajutor cu pc-ul cine stie, o sa pun tot la voi pe forum un topic. Multumesc

Link spre comentariu
La 08.10.2023 la 10:28, bmwh548 a spus:

Concluzia e ca a fost o achizitie neinspirata la vremea ei, nu are sens sa mai ingropi bani in el.

Nu totdeauna e valabil. La momentul cumpararii, acum 15 ani, era tot ce se putea la pret decent. Acum e depasit. Vorbesc in numele meu, pt ca si eu am patit la fel, dar am luat alt tv generatie 2021 si am rezolvat. Pt cel vechi, am cumparat un tv box de aici de pe forum, dar ala nu ca nu merge pe netflix, nu are aplicatia deloc...a fost bucuria vanzatorului ca a scapat de un smelt. Asta e. Mai sunt care se bucura la cativa firfirei. Al meu tv incarca netflix, se misca bine pe telecomanda, dar nu stie subtitrare in limba romana. Are toate limbile pamantului, mai putin romana. Asta binenteles, doar pe android. Nu are optiune de actualizare, si cred ca e depasit de vreme ca sa mai merite asa ceva. Pt asta am cumparat alt tv, dar acum incerc sa-l upgradez si pe cel vechi, ca sa-l pot dona cuiva cu inima impacata. Sticul ala xiaomi 4k are alimentare separata, sau se alimenteaza din mufa HDMI? Din ce am vazut pe net, nu are alimentator separat. E un pericol pt placa tv ului ca duce si jucaria aia pe alimentare?

Link spre comentariu

La mine a venit cu alimentator in cutie (5V 1A). Nu m-as simti ok sa-l las sa streseze toata ziua integratul care se ocupa de USBuri, e mai complicat sa schimb unul din ala decat alimentatorul separat. Mai ales ca la unele televizoare procesorul se incalzeste in draci si caldura influenteaza si ce mai e pe langa el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări