Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzire port stick smart tv

tavi1985

Postări Recomandate

Am un smart tv vision touch and32 vttv  , si are android vechi 4.4 kitkat. Nu prea merge telecomanda bine si ziceam sa pun pe telefon o aplicatie de telefon. Dar tot vorbind cu cineva imi zice ca poate ar merge pus un stick pe usb cu un android mai nou. Dar imi zice ca nu stie sigur , se poate incalzi si topi portul , nu recomanda android nou cu stick pe un televizor de 800 lei. Voi ce ziceti merge? Si mi-a zis ca televizorul are si hdd de 3gb pe care e androidul dar ca e posibil sa se poata pune alt hdd cu android nou

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tavi1985

10

• bmwh548

8

• Stefan

4

• doru3160

3

Top autori în acest subiect

Iei un media player de la ce firma vrei tu (eu am luat un Xiaomi 4K) si il conectezi obligatoriu cu cablul prelungitor. Unele se incalzesc bine si cand aduni si caldura degajata de TV s-ar putea sa le prajesti. 

Al meu merge bine mersi pe un TV non Smart Full HD de un an (si merge macar 8 ore pe zi). Are coduri pentru o multime de modele de televizoare (daca nu il gasesti fix pe al tau te poti orienta si in functie de sasiu cu coduri de la alta marca). Daca televizorul are HDMI CEC (banuiesc ca are) se simplifica niste pasi.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, bmwh548 a spus:

Iei un media player de la ce firma vrei tu (eu am luat un Xiaomi 4K) si il conectezi obligatoriu cu cablul prelungitor. Unele se incalzesc bine

Si eu am un media player care se incalzea foarte tare, i-am facut niste gauri in capac si i-am scazut incalzirea putin, apoi am pus un ventilator de sursa PC sub el (ventilatorul are aprox dimensiunea aparatului), am alimentat ventilatorul cu 6V in loc de 12 ( ca sa-i scad turatia si zgomotul), a fost suficient pentru a raci complet playerul.

Link spre comentariu

offtopic,de cand se poate schimba memoria interna a unui tv?doar nu e ceva detasabil dintr-un slot;ma gandesc ca este un cip ceva sau nu?corectati-ma sa inteleg si eu

Link spre comentariu

Ce te intereseaza de fapt? Sa il folosesti ca televizor si e defecta telecomanda originala? Iei ceva compatibil si gata, te costa sub 50 de lei. Vrei functiile smart? Pune cruce chestiilor integrate in TV si ia un stick modern. Te costa 200-250 de lei distractia si se misca foarte bine.

Link spre comentariu

Am mai luat telecomenzi si tot asa se misca. Telecomenzi universale la 15-20 lei. Poate e de la android. Cu stick-ul vreau sa stiu daca se incalzeste si se poate topi portul. Deci stick cu android nou zic si de pe care sa buteze tv-ul, ca un fel de hdd extern dar cu os pe el

Dar mi sa zis si ca androidul ar avea un programel propriu pentru telecomanda si ala sa aiba eroare

Link spre comentariu

Ce vrei tu e cu totul altceva. Tu practic vrei un nou sistem de operare, ceea ce POATE ca ar fi realizabil (cu rescriere la un service). Practic eu banuiesc ca vei fi puternic limitat de hardware (procesor si RAM), asta in ipoteza ca gasesti pe cineva care sa isi piarda timpul incercand sa gaseasca o versiune mai noua care sa ruleze pe TVul tau.

Avand in vedere ca vorbim de un televizor HD Ready eu i-as da maxim un reset la setarile de fabrica (poate se misca putin mai bine pe urma) si cam atat. 
Au ai mei un Sony Smart vechi la care Netflixul se incarca in cateva minute si nu merg previewurile pentru ca atat poate hardwareul. Cu un stick TV e chestie de cateva secunde.

Am fost acum o luna sau doua la cineva mai in varsta cu un smart Samsung vechi. Ma rugam de el sa se miste prin meniuri. 
Au si astea o durata de viata finita in care se misca decent, pe urma incep sa mearga pe baza de rabdare.

Editat de bmwh548
Link spre comentariu

Deci pana la urma? Se poate topi portul cand se pune stick cu android? Si cum e cu programelul de android pentru telecomanda? Mi s-a zis ca nu e neaparat nevoie sa updatez tot androidul. Se poate updata doar programelul ala? Nu stiu ce altceva as putea sa fac 

Link spre comentariu

Nu se topeste nimic in utilizare moderata, doar ca nu cred ca intelegi principiul de functionare.

Stickurile TV (care culmea, ruleaza Android TV) au strict partea de smart (Netflix, Youtube, browser etc). De partea de televiziune prin cablu se ocupa tot televizorul.
Eu tot nu reusesc sa intelegi ce anume te nemultumeste. Faptul ca televizorul reactioneaza lent la comenzi? Aia e din combinatia de soft invechit si hardware foarte slab ca si performante. O resoftare (presupunand prin absurd ca ai gasi un Android TV care sa se pupe cu televizorul) e frectie la picior de lemn.
Ca sa fac o analogie: daca am un Pentium 3 pe care se misca greu Win 98 si eu ii pun Win 10 nu rezolv nimic. Va fi acelasi Pentium 3 care e mult prea lent pentru cerintele actuale. 
Da-i un reset la setarile de fabrica, nu instala nici o aplicatie suplimentara, nu-l conecta la internet si foloseste-l strict ca TV o saptamana. Vezi cum reactioneaza la comenzi. Daca se misca mai bine ca inainte leaga-l la net, pune-i si aplicatiile pe care le folosesti uzual (Youtube, Netflix, nu stiu ce folosesti). Vezi cum se schimba situatia. Daca incepe brusc sa se miste greu inseamna ca nu e capabil sa mai ruleze aplicatiile alea (care de-a lungul timpului au tot primit update-uri bazandu-se pe configuratii mai noi si nu mai ruleaza cursiv pe alea vechi). 
Ar mai exista si varianta in care fie softul e corupt fie exista o problema hardware. Pentru ambele ajungi in service cu el. Tu decizi daca merita cheltuiala.

Iti dau acelasi sfat pe care l-am dat tipului care mi-a venit cu un Acer cu procesor AMD E1 de 1.5GHz si se plangea ca nimic nu merge: ar cam fi cazul sa deschizi portofelul si sa cumperi ceva contemporan daca vrei sa se miste rezonabil. 

Link spre comentariu

M-a intrebat si cine mi-a zis de hdd daca am updatat si i-am zis ca niciodata nu am dat update si cand i-am dat a zis ceva de google play tv-ul si a ramas asa

Da telecomanda ma nemultumeste si faptul ca in general in meniuri se misca greu, pana se pozitioneaza pe youtube ia cateva clipe

Cu topitul , eu utilizez frecvent youtube , clipuri destul de mari , uneori facebook sau ma uit pe site-uri asa sa citesc cate ceva. M-a intrebat si de asta si daca joc si am zis ca nu joc niciodata pe tv

Link spre comentariu

Deci pe tine te intereseaza partea de Smart pentru ca o folosesti des. Te duci unde iti convine pretul, iei un stick TV si il conectezi. Ala e bazat pe hardware modern, ruleaza fluent, nu se balbaie (sau daca o face se intampla foarte rar). 
Stickul se conecteaza obligatoriu cu alimentatorul propriu, nu il alimentezi din USBul televizorului (presupunand ca televizorul ar fi capabil pe hartie sa il alimenteze nu e totusi indicat sa fortezi o sursa care deja are niste ore de functionare).

Il conectezi obligatoriu prin extensia HDMI (al meu a venit cu un cablu de vreo 20cm lungime). Cu extensia il indepartezi putin de televizor care degaja si el caldura si ii prelungesti viata. Nu se topeste nimic. 

Orienteaza-te la ceva care sa-ti permita retur usor in caz ca nu esti multumit de performante. 

Personal iti recomand Xiaomi-ul 4K pentru ca il am si nu mi-a facut figuri niciodata (si al meu merge zilnic macar 8 ore pe YT/Netflix). Am auzit chestii bune si despre varianta Amazon (initial ma orientasem la aia, dar cand sa dau comanda nu era in stock modelul 4K).
Singurul dezavantaj e ca vei avea doua telecomenzi (a televizorului pentru partea de televiziune si telecomanda stickului pentru partea de Smart).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări