Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor incinte VTP - partea I

AlpHs00

Postări Recomandate

Bună ziua. Urmăresc aceste  două parți ale discuției și având varianta monacor va întreb: exista diferențe notabile( auditive)  intre P Audio PCT 300 si Monacor DT 300 waveguide?  Mulțumesc frumos.

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costa

21

• VTP

18

• Shambala

11

• orientalmed

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

P-Audio are câteva fabrici de subansambluri dar  și de produse finite .

Monacor este unul dintre mulții clienți ,  iar produsele livrate de P-Audio sunt întotdeauna conforme cu specificațiile și prețul final  , adica caracteristici  dorite de clienți OEM  ( enumăr doar câțiva : JBL , EV , Behringer , Celestion , Fane , Precision Device ,  RCF, Yorkville ,  Mackie , Adam , Genelec etc ) .

Monacor este un integrator de sistem , care are ca țintă doar constructorii DIY .

Nu vă grăbiți să trageți concluzii , există  multă marfă de calitate oferită de Monacor  .

De regulă  , specificațiile tehnice   nu sunt publice și nici producătorul  .

P-Audio nu vinde doar difuzoare  , ci și componente sau materiale folosite la asamblarea difuzoarelor .

O parte din producția din Tailanda a fost mutată in cele minim  trei țări chinezesti ( depinde de clasificare  China mare , Taiwan și Hong Kong  etc ),  sper că vă mai amintiți de acel tsunami care a lovit Tailanda în mod catastrofal in decembrie  2004  .

PCT300 este folosit intr-o grămadă de monitoare de studio sau incinte acustice realizate în ultimii 25 de ani .

Evident că există mai multe generații ale acestui tip de difuzor  .

Acum 15-20 de ani discutam cu @VTP ( adică eu doar ascultam ) despre tratamentul împotriva umezelii din aer a calotelor din mătase thailandeză  ( P-Audio ) și calotele folosite în incintele acustice fabricate de RFT din RDG  .

Acestea din urma își schimbau sunetul în funcție de umezeala din casa !

Nu era un fenomen foarte pregnant , dar totuși era perceptibil .

În funcție de cerințele clienților , unele PCT300 aveau o gaură-n bolțul sistemului magnetic și o cameră de rezonanță cu  absorbție în spatele magnetului  ,  care micsorau rezonanțele  nedorite datorate undei sonore produse în spatele calotei,  linearizând graficul functiei de transfer , impreuna cu hornul aferent .

Eu am participat la multe teste de audiție ale incintelor de tip VTP  , hornuri , BR etc , cu mai multe modele de difuzoare sau filtre de separare , în laboratorul audio dnului Mateescu de la subsol locuintei sale , dar și în condiții reale de auditie , adica in sufragerie  ,   la o cafea , dnul Mateescu fiind o gazdă desăvârșită  .

Desigur  , anii au trecut  iar disponibilitatea domniei sale s-a micșorat , beneficiind cumva de mai puțin timp liber pentru experimente audio .

Consider că soluția tip Horn este desăvârșită  , dar extrem de greu de pus la punct și foarte scumpă  în comparație cu soluția VTP .

Întotdeauna am fost încântat de soluția acustică aleasă aleasă de domnia sa .

Sunt ferm convins că experiența de viață  , educația muzicală dublată de suportul tehnic acumulat in timp a dus la o anumită filozofie despre cum trebuie să sune o incinta acustică , care nu este  doar o simplă ladă din lemn sau plastic cu niste difuzoare  !

Cândva ,  în 1998 , am participat  la o expoziție TIB , în care am prezentat produsele mele din acea epocă ( incinte acustice de uz profesional și amplificatoare audio de mare putere , de uz profesional ) .

Alături de mine,  in acelasi stand , a participat și importatorul P-Audio România .

Am cunoscut foarte bine produsele  P-Audio , iar unul dintre vizitatorii de stand a fost @VTP  .

Având câteva cunoștințe comune ( încă din 1984 ) am remarcat  că domnia sa a apreciat  unele produse P-Audio și am avut anumite discuții pe teme audio , dezvoltate ulterior intr-o colaborare din care eu am avut de învățat enorm de multe lucruri .

Deși au trecut  mulți ani de atunci , sunt mândru că am avut șansa,  privilegiul și onoarea să fac parte dintre cei ce beneficiaza de experienta si prietenia lui @VTP .

Audiții plăcute tuturor și succes în construcții audio de calitate !

Link spre comentariu

Cdinu332, Victor a fost unul dintre membrii importanti ai echipei care a realizat amplificatoarele Menadi.  

Cf Headhphonesty :

1. Sub-bass: 16 – 60Hz
  2. Bass: 60 – 250Hz
  3. Lower midrange: 250 – 500 Hz
  4. Midrange: 500 – 2kHz
  5. Higher midrange: 2 – 4kHz
  6. Presence: 4 – 6kHz
  7. Brilliance: 6 – 20kHz

Sunt mai multe impartiri conventionale a benzii audio, destul de diferite intre ele.

Un tweeter nu ar trebui folosit sub o octava peste frecventa de rezionanta. Dar prezenta WG-ului permite acel lucru, asa ca adesea "peceteaua" era taiata pe la 1500Hz.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pecetea merge in jos pana la 1k cu WG. Cel putin variantele mele. Trebuie doar avut grija ca la 1k e rezonanta deci trebuie sa vada la borne impedanta mica. Daca nu se intelege ce scriu, mai bine nu te apuci de creatie.

Am pus niste proiecte cu pct300. Sunt schemele, te poti inspira.

Precum spunea dl Mateescu, raspunsul electric nu e tot una cu raspunsul acustic. Asa ca daca masurarea nu e posibila si caculezi filtrul pe net pune macar 3k ca taiere electrica asa incat sa taie de mai sus, dar  combniat cu varful tweeteruli sa iasa drept.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 06.01.2024 la 23:21, hpavictor a spus:

Recomand călduros pentru redarea frecventelor joase într-o  incintă de tip VTP  un difuzor senzațional :

Fisa_tehnica_Faital_Pro_8RS250_datasheet_8Ohm.pdf 188 kB · 38 descărcări

Fără sa epuizez subiectul VTP cu proiecte derivate din cele clasice , va prezint o incinta plată  , pentru cei ce au constrângeri  de spațiu , dimensionarea fiind aceeași cu cea la varianta standard  ( împărțită dimensional  în 1/2 ) .

Audiții plăcute!

varianta b 8 inchs VTP.jpg

varianta 8 inchs VTP.jpg

varianta b 8 inchs VTP-1.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări