Shambala Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 Legat de indemnul catre altii de an face nimic cu difuzoare ieftine nu este adevarat. Asa cum a remarcat Sesebe si cum am scris si eu de mai multe ori de-a lungul timpului, este doar un indemn de a cunoaste nivelul real al calitatii componentelor cu care se va lucra. Din pacate marea majoritate a celor care construiesc incitne acustice in regim diy - si in special a incepatorilor, sunt lipsiti de repere reale despre cum ar trebui sa sune/ sa se auda nsite incinte bune. Nu este o insulta ci un fapt real. Eu merg cat pot de des sa ascult incinte si sisteme de buna caitate, si am capatat destul de multa experienta. Acum recunosc imediat niste incinte de buna calitate, chiar daca nu sunt pe gustul meu. Asta nu inseamna ca sunt proaste ci doar ca se adreseaza altor ascultatori. Dar calitatile le remarc imediat si le acord mai mult timp pt testari variate. Recomandarea suprema este sa mergeti la concerte simfonice si sa ascultati instrumentele "pe viu". Doar asa va puteti forma niste prime repere corecte (si recalibra pe cele deja avute). Atentie - nu la concerte amplificate. De fiecare data cand am ascultat intr-o astfel de situatie am fost dezamagit. PS - mediile oferite lui Sesebe erau Seas W15CH001. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 WOW Foarte interesant „motorul” acelui difuzor. Link spre comentariu
CornelM Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 (editat) Acum 3 ore, Shambala a spus: Din pacate marea majoritate a celor care construiesc incitne acustice in regim diy - si in special a incepatorilor, sunt lipsiti de repere reale despre cum ar trebui sa sune/ sa se auda nsite incinte bune. Nu este o insulta ci un fapt real. Aveti mare dreptate. Cel putin cum a fost in cazul meu. Editat Octombrie 19, 2023 de CornelM Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 Eu de aceea am recomandat pentru VTP SEAS FA22RCZ H1597-08 pentru ca se inscrie in buget (poate la limita) are aproape acelasi SPL cu PA 800K. E bine de atins din prima incercare maximul posibil daca este cu putinta. Mai era Dayton Audio PS220-8 Full Range dar era mai scump (240 de euro) si putere mai mica. Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 No offense, muult timp ps220-8 a fost, la"mama lor" , 118$, a fost si un "sale" la 99$, asta despre evolutia preturilor... Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 Acum 8 minute, ex.escu a spus: No offense, muult timp ps220-8 a fost, la"mama lor" , 118$, a fost si un "sale" la 99$, asta despre evolutia preturilor... Si daca a fost => va mai fi? Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 Cu sprijinul unor colegi de forum , am reușit și eu să mă bucur de proiectul genial VTP . Detalii aici : https://forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?f=10&t=11736 Mulțumesc pe această cale lui Shambala - pentru punerea la punct a filtrelor pentru incintele mele VTP ! Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 20, 2023 Partajează Postat Octombrie 20, 2023 Multumirile catre mine sunt nemeritate caci nu am facut decat sa reproduc exact schema de pe situl Ciare. Eu am propus o modificare la filtru dar a fost refuzata. De atunci am verificat mai multe proiiecte de pe situl Ciare si o mare parte din ele erau gresite ca dimensiuni de volum si BR. Si schemele filtrelor le consider cel putin discutabile. Si pe vechiul site Visaton majoritatea schemele filtrerlor erau ferm gresite. Acum le-au inlocuit cam pe toate. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 20, 2023 Partajează Postat Octombrie 20, 2023 La visaton pot sa confirm ca in trecut erau multe scheme de filtre cel putin ciudate ca sa nu zic gresite. In prezent nu mai stiu pt ca dupa ce am constat ca erau ciudate/gresite schemele de la filtre am renuntat sa mai caut "inspiratie" acolo. Ca sa dau numai un exemplu gasit acolo: eu am boxe cu woofer lateral iar in urma testelor facute de mine frecventa de taiere trebuie sa fie foarte joasa sub 250Hz. In cazul meu nu a sunat bine pina nu am taiat wooferul sub 180-150Hz. La Visaton pe site, cel putin la un proiect cu woofer lateral, frecventa de taiere era destul de sus ca si cum ar fi fost cu woofer frontal. Eu nu l-am testat practic pt ca nu am folosit difuzoare Visaton dar ma astep ca sa nu sune cum trebuie acele boxe. Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 20, 2023 Partajează Postat Octombrie 20, 2023 19 hours ago, hpavictor said: https://forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?f=10&t=11736 Aveti acolo si "Dallas II-plans"- va rog daca se poate sa-mi spuneti, e un proiect finalizat ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 21, 2023 Partajează Postat Octombrie 21, 2023 Nu , nu a mai fost nevoie , VTP este excelent pentru auditii acasa . Pentru mici petreceri am realizat un alt proiect , cunoscut sub denumirea Karlson . https://forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?f=10&t=24155&hilit=Karlson Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 21, 2023 Partajează Postat Octombrie 21, 2023 @hpavictor Mulțumesc,vad ca e ceva complex, pt spatii mari. 1 hour ago, hpavictor said: Nu , nu a mai fost nevoie , VTP este excelent pentru auditii acasa . Cu VTP-urile mele încă nu știu unde ma situez ,clar departe de excelenta-caut muzica de f bună calitate și informații despre fonoabsorbant. Totuși daca nu gresesc maestrul Mateescu zice ca asculta pe hornuri ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2023 Partajează Postat Noiembrie 2, 2023 Iti recomand să nu faci experiențe pe bani mulți , ca să obții rezultate dubioase . Spre exemplu , poți folosi cu succes următorul difuzor pentru redarea spectrului frecventelor medii - inalte , având horn inclus ! Deși prețul de achiziție este excelent din punct de vedere al raportului calitate - preț , sunetul este foarte , foarte bun pentru prețul plătit . Practic , primești foarte multă calitate audio , la bani puțini . Nu poți da greș cu acest difuzor , iar prețul modic la care încă se mai vinde de către o firmă din România , îți va permite să achiziționezi din start minim 4 bucati , pentru selectarea unei perechi cu caracteristici perfect identice , dar și pentru un eventual service în viitor . Difuzorul nu prea mai e disponibil , este o oportunitate unică . Mult succes , iti urez construcții de calitate și audiții plăcute ! Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2023 Partajează Postat Noiembrie 2, 2023 Nu te supăra, poți defini ce înseamnă medii, pt ca vad frecventa de rezonanta în datasheetul atasat de aproape 1500hz iar asta cam tinde spre inalte nu medii. Pt ce banda de frecvente îl recomanzi? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 3, 2023 Partajează Postat Noiembrie 3, 2023 Nu , nu pot defini și nici nu doresc . Te invit să citești . Pentru unii pare ceva simplu ... https://www.headphonesty.com/2020/02/audio-frequency-spectrum-explained/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum