Nicu Daniel Toader Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 La 15.10.2023 la 10:24, orientalmed a spus: Dle Nicu, perechile de difuri ciare pe ce proiect sau dimensiuni de vtp uri le ati folosit? Cum ati ales dimensiunile? Colegii de topic sugereaza ca incintele vechi de vtp bazate pe proiectul original sau initial se poate sa nu fie compatibile cu alte difuri. La fel si filtrele. Dvs cum ati procedat de ati testat atatea. In plus as cauta perechea de ciare sugerata de dvs. Multumesc In perioada in care le-am facut am facut fix proiectul d-lui Mateescu din revista Tehnium cu filtrul indicat de dumnealui..Cred ca este postat undeva daca intrebati pe grup toate revistele Tehnium in format pdf.Asa tin minte.Dar e destul de demult.Cam peste 10 ani.Incinta VTP e destul de permisiva cu dimensiunile interioare.Asa mi se pare.Momentan fac incinte cu ScanSpeak dar cred ca o sa fac candva din nou VTP cu Ciare HW204.Poate alt volum.Proiectul de incinta inclinata bookshelf recomandata de Ciare nu are bas aproape deloc.Deci daca gasiti revista Tehnium trebuie sa fie si versiunea d-lui Mateescu tip VTP cu aceste difuzoare.In ultima faza puteti intreba colegii de forum.Sunt multi care au facut acest proiect cu diferite volume interioare cu diferite rezultate. Link spre comentariu
orientalmed Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 (editat) 1 hour ago, Nicu Daniel Toader said: In perioada in care le-am facut am facut fix proiectul d-lui Mateescu din revista Tehnium cu filtrul indicat de dumnealui..Cred ca este postat undeva daca intrebati pe grup toate revistele Tehnium in format pdf.Asa tin minte.Dar e destul de demult.Cam peste 10 ani.Incinta VTP e destul de permisiva cu dimensiunile interioare.Asa mi se pare.Momentan fac incinte cu ScanSpeak dar cred ca o sa fac candva din nou VTP cu Ciare HW204.Poate alt volum.Proiectul de incinta inclinata bookshelf recomandata de Ciare nu are bas aproape deloc.Deci daca gasiti revista Tehnium trebuie sa fie si versiunea d-lui Mateescu tip VTP cu aceste difuzoare.In ultima faza puteti intreba colegii de forum.Sunt multi care au facut acest proiect cu diferite volume interioare cu diferite rezultate. Multumesc. Pai tocmai proiectul initial l am facut cu incinte filtre si difuri asa cum l a publicat dl Mateescu acum xx ani. Doar ca vroiam upgrade la difuzoare in ideea ca sunt degradate de copii si de pisica si ..na au mai trecut anii , sunt mai generos la buget si as vrea un upgrade ca inci tele astea chiar merita. Si din postul dvs m vazut ca laudati acele Ciare cu sunet de..miere dar care se pare ca nu se mai fabrica. Dar peste problema disponibilitatii lor a aparut si problema : daca vin cu alte difuri nu cumva cutia si filtrele din proiectul initial nu mai sunt adecvate? Logica mea si a colegilor de forum spune ca da. Din postul dvs inteleg ca ati folosit insa aceleasi incinte si aceleasi filtre pe Ciare. Ceea ce ar fi super. Dar momentan ma cam invart in jurul cozii. ca nici nu stiu sa calculez alte filtre si alta incin ta bazata pe o presupusa pereche de difuri mai buna. Editat Octombrie 16, 2023 de orientalmed Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Varianta ideala , postati aici direct un mesaj catre maestru , poate va ajuta. Alte optiuni : -proiect nou an 2023 Dl Mateescu : https://www.elforum.info/topic/157321-incinte-vtp-realizate-cu-difuzoare-tb-w8-1808-proiect-ing-aurelian-mateescu/page/3/#comment-2174770 -planuri cu Ciare la pag15 , ori multe date la pag 11 : https://www.elforum.info/topic/157920-ajutor-incinte-vtp-partea-ii/page/11/ -download pdf Tehnium, sept 2005 pg37 ,mart2006 pg 23, sept2004 pg18 cu VTP : http://blog.copcea.ro/?p=564 Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 (editat) Acum 21 ore, orientalmed a spus: Multumesc. Pai tocmai proiectul initial l am facut cu incinte filtre si difuri asa cum l a publicat dl Mateescu acum xx ani. Doar ca vroiam upgrade la difuzoare in ideea ca sunt degradate de copii si de pisica si ..na au mai trecut anii , sunt mai generos la buget si as vrea un upgrade ca inci tele astea chiar merita. Si din postul dvs m vazut ca laudati acele Ciare cu sunet de..miere dar care se pare ca nu se mai fabrica. Dar peste problema disponibilitatii lor a aparut si problema : daca vin cu alte difuri nu cumva cutia si filtrele din proiectul initial nu mai sunt adecvate? Logica mea si a colegilor de forum spune ca da. Din postul dvs inteleg ca ati folosit insa aceleasi incinte si aceleasi filtre pe Ciare. Ceea ce ar fi super. Dar momentan ma cam invart in jurul cozii. ca nici nu stiu sa calculez alte filtre si alta incin ta bazata pe o presupusa pereche de difuri mai buna. Acele Ciare HW135 de doar 5,5 sunau foarte bine , placut urechii chiar si fara filtru intr-o incinta de 15 litri dar le-am folosit cu Ciare HT264.Se preteaza si la VTP dar asteptati-va tot la un volum mare adica o incinta inalta.Una peste alta ptr mine s-a incheiat momentan cumparatul de difuzoare.Doar sa am timp si sanatate sa le pot face. Acum 21 ore, orientalmed a spus: Multumesc. Pai tocmai proiectul initial l am facut cu incinte filtre si difuri asa cum l a publicat dl Mateescu acum xx ani. Doar ca vroiam upgrade la difuzoare in ideea ca sunt degradate de copii si de pisica si ..na au mai trecut anii , sunt mai generos la buget si as vrea un upgrade ca inci tele astea chiar merita. Si din postul dvs m vazut ca laudati acele Ciare cu sunet de..miere dar care se pare ca nu se mai fabrica. Dar peste problema disponibilitatii lor a aparut si problema : daca vin cu alte difuri nu cumva cutia si filtrele din proiectul initial nu mai sunt adecvate? Logica mea si a colegilor de forum spune ca da. Din postul dvs inteleg ca ati folosit insa aceleasi incinte si aceleasi filtre pe Ciare. Ceea ce ar fi super. Dar momentan ma cam invart in jurul cozii. ca nici nu stiu sa calculez alte filtre si alta incin ta bazata pe o presupusa pereche de difuri mai buna. Aaaa.Acum vad ca va referiti la HW204.Da.E un difuzor adevarat dar nu se mai fabrica dar sunt si alte variante.Trebuie incercate daca va permiteti.Eu am luat HW135 cu 115 euro.E scos din productie dar vad ca mai sunt prin unele stocuri la 150 de euro.Asta e piata. Editat Octombrie 17, 2023 de Nicu Daniel Toader Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Orientalmed a specificat un buget de 1000-1500 lei pt difuzoare sau pt difuzoare + noile incinte. Ceea ce este f putin sau poate insuficient pt difuzoare noi, de o calitate cat de cat acceptabila. Asa cum am scris si eu, si dl.Toader, difuzoarele s-au scumpit [mult], asta este piata. Daca nu puteti dubla bugetul (cel putin), va trebui sa va multumiti cu difuzoare de o calitate [sub]mediocra, sau poate ar fi bine sa va orientati spre incinte SH. Link spre comentariu
orientalmed Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 58 minutes ago, Shambala said: Orientalmed a specificat un buget de 1000-1500 lei pt difuzoare sau pt difuzoare + noile incinte. Ceea ce este f putin sau poate insuficient pt difuzoare noi, de o calitate cat de cat acceptabila. Asa cum am scris si eu, si dl.Toader, difuzoarele s-au scumpit [mult], asta este piata. Daca nu puteti dubla bugetul (cel putin), va trebui sa va multumiti cu difuzoare de o calitate [sub]mediocra, sau poate ar fi bine sa va orientati spre incinte SH. Bugetul e doar pt difuzoare. Dar il pot intinde fara probleme. Nu 1000 euro. Dar 2500 e ok. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Eu nu mai indemn demult pe nimeni sa dea bani multi pe difuzoare. Este o decizie absolut personala, care poate avea (sau nu) consecinte in plan familial ... Am explicat doar o situatie de fapt- scumpirea difuzoarelor. Nu e nici o bucurie pt nimeni. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Acum 6 ore, orientalmed a spus: Bugetul e doar pt difuzoare. Dar il pot intinde fara probleme. Nu 1000 euro. Dar 2500 e ok. Este bine din start sa "bati in cuie" bugetul. De la 1000-1500 lei la 2500 lei este diferenta foarte mare. Eu recomand sa bati in cuie un buget initial si apoi doar in cazul cand gasesti o oferta ceva sa mai majorezi bugetul cu un 5-10% maxim. Este clar ca odata ce maresti bugetul si calitatea creste, dar trebuie din start sa te hotarasti pana unde vrei sa urci. Si in plus, de la un anumit nivel in sus raportul pret/calitate creste exponential si trebuie sa decizi daca iti poti permite sau nu. Deci buget final 2500 lei? Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Din pacate acea crestere exponentiala a raportului incepe MULT mai sus de 2500 lei. Pentru ca m-am jucat doar cu asta in ultimii aproape 20 de ani, pot sa va spun si unde - de pe la 350/400 de euro per difuzor, in sus. Si chiar si asa, SE SIMT IMEDIAT diferentele intre un difuzor de 400 euro si unul de 1000 de euro. Doar ca cei mai multi nu recunosc asta, ca de, strugurii scumpi sunt de fapt acri Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 niste difuzoare bune....dar cam ...acre.. https://www.cubeaudio.eu/ Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 (editat) In bugetul de 2500 de lei as merge pe SEAS FA22RCZ H1597-08 Se gasesc aici la 171 euro bucata: https://www.axiomedia.it/it/full-range/1347/fa22rcz-8-full-range-seas-prestige-8ohm-h1597-08.html vad ca mai au 6 bucati pe stoc. sau prin alte parti pe la 220 de euro bucata. Mai raman bani de doua PCT 300 (17 lire am vazut ca ar fi pretul). Daca le iei la 171 de euro bucata iti mai raman in jur de 150 de euro pentru tweetere si poti gasi ceva ok la pretul asta. P.S. Am neglijat pretul transportului. Editat Octombrie 18, 2023 de merck Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Acum 13 ore, Shambala a spus: Din pacate acea crestere exponentiala a raportului incepe MULT mai sus de 2500 lei. Pentru ca m-am jucat doar cu asta in ultimii aproape 20 de ani, pot sa va spun si unde - de pe la 350/400 de euro per difuzor, in sus. Si chiar si asa, SE SIMT IMEDIAT diferentele intre un difuzor de 400 euro si unul de 1000 de euro. Doar ca cei mai multi nu recunosc asta, ca de, strugurii scumpi sunt de fapt acri Poți sta liniștit, nu vrea nimeni "strugurii" tai, întreb și eu nu te-ai plictisit de remarca asta? Ca moderator ar trebui sa impulsionezi participanții să construiască ceva nu sa ne ucizi cu struguri dumitale, cine citește posturile dumitale va rămâne cu impresia că doar cu difurile astea cu magneți din pământ de pe lună se pot construi boxe bune lucru care este eronat. @orientalmed retine un aspect "mai bine este dușmanul binelui" iar raportat la upgrade nu va bazați pe ce spune x despre un difuzor, dumneavoastra va trebui să ascultați cu urechile dv. alte incinte de tip vtp cu alte difuzoare de cât cele pe care le aveți și de-abia apoi sa concluzionați asupra unui tip de difuzor. Puteți face teste cu VTP-urile dv. cu difuzoare inprumutate de la diverse cunoștințe lucru care vă scutește de un eventual eșec. Nota moderatorului - Sonic11, m-am saturat de atacurile tale. La cele de pana acum am tot inchis ochii si m-am abtinut sa te penalizez, dar de data asta iei o pauza de cateva zile. La prima abatere care va urma va fi un ban permanent. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 Acum 6 ore, sonic11 a spus: @orientalmed retine un aspect "mai bine este dușmanul binelui" iar raportat la upgrade nu va bazați pe ce spune x despre un difuzor, dumneavoastra va trebui să ascultați cu urechile dv. alte incinte de tip vtp cu alte difuzoare de cât cele pe care le aveți și de-abia apoi sa concluzionați asupra unui tip de difuzor. Puteți face teste cu VTP-urile dv. cu difuzoare inprumutate de la diverse cunoștințe lucru care vă scutește de un eventual eșec. Aha, deci primul indemn este sa nu faca nimic. Care sunt sansele sa asculte el cu urechile lui alte incinte VTP cu alte difuzoare? (basca ca sta intr-o urbe mare, ca daca statea intr-un oras mai mic sansele erau egale cu 0) De imprumutat difuzoare ... nici nu are rost sa vorbim. Nu-ti da nimeni difuzoarele sa le pui tu in incinte si apoi sa i le dai inapoi. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 (editat) Acum 2 ore, merck a spus: .................. De imprumutat difuzoare ... nici nu are rost sa vorbim. Nu-ti da nimeni difuzoarele sa le pui tu in incinte si apoi sa i le dai inapoi. Uite ca nu sint deacord cu remarca de mai sus. Chiar @Shambala s-a oferit sa-mi imprumute difuzoarele lui de medii (destul de smechere si scumpe dar nu mai retin modelul) acum ceva timp cind eram nemultumit de sunetul la difuzoarele mele de medii si eram in cautare de altele. Avind in vedere constructia lor delicata (membrana mai speciala) si pretul destul de ridicat am preferat sa-l refuz decit sa risc sa stric ceva la ele. Deci se mai poate si asa ceva dar este de evitat pt a nu strica (chiar si numai zgiria pe linga suruburi) niste difuzoare scumpe. Legat de strugurii acri, este mai bine sa stii ce se poate obtine iar apoi, asa cum s-a spus de multe ori pe topic, in functie de bugetul pe care ti-l propui iti alegi difuzorele potrivite. Dar daca doar stai si citesti si sa postezi pe net nu ajungi departe. Editat Octombrie 19, 2023 de sesebe Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 1 oră în urmă, merck a spus: Aha, deci primul indemn este sa nu faca nimic. Care sunt sansele sa asculte el cu urechile lui alte incinte VTP cu alte difuzoare? (basca ca sta intr-o urbe mare, ca daca statea intr-un oras mai mic sansele erau egale cu 0) De imprumutat difuzoare ... nici nu are rost sa vorbim. Nu-ti da nimeni difuzoarele sa le pui tu in incinte si apoi sa i le dai inapoi. Îndemnul este sa fie atent pentru că e posibil sa strice ceva ce funcționează bine, de exemplu cumpără dif și și face modificări la incinta iar rezultatul nu e pe placul lui. Inviți la pachet și diful și propietarul așa mai ai și o părere in plus pe langa a ta. Spre exemplu Darius mi-a propus să-mi împrumute incinta lui vtp de test, apoi dl Cătălin m-a invitat sa ascult VTP-urile lui, deci se poate... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum