Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor incinte VTP - partea I

Postări Recomandate

On 9/28/2023 at 7:15 PM, sonic11 said:

PCT 300 încă se gaseste de cumpărat iar dif de bass nu este într-o stare rea

se poate schimba dustcap-ul .

Are și alte probleme? Rila de cauciuc este perforata?

Puneri o poza și cu cealaltă boxa.

Am pus detaliu la difuzoarele anterioare , mai afectate. Și am pozat de ansamblu și cealaltă  mai puțin afectata.

https://ibb.co/3FPz0JR
https://ibb.co/KVdCVSJ
https://ibb.co/vvj9BFX

As dori sa le schimb în viitorul foarte apropiat. Și as dori un upgrade.daca e posibil.   La incinta deja construita exista echivalente mai bune pentru aceste difuzoare? Daca nu, care ar fi totusi echivalentele lor actuale ?  Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 7 ore, orientalmed a spus:

Am pus detaliu la difuzoarele anterioare , mai afectate. Și am pozat de ansamblu și cealaltă  mai puțin afectata.

https://ibb.co/3FPz0JR
https://ibb.co/KVdCVSJ
https://ibb.co/vvj9BFX

As dori sa le schimb în viitorul foarte apropiat. Și as dori un upgrade.daca e posibil.   La incinta deja construita exista echivalente mai bune pentru aceste difuzoare? Daca nu, care ar fi totusi echivalentele lor actuale ?  Multumesc

Sunt doua versiuni de pa-800k cu doua frecvente de rezonanță, unu ce are 28hz și unu 67hz.

Pe care l-ai folosit?

Link spre comentariu
La 25.09.2023 la 19:57, orientalmed a spus:

Oo..sanatate si respect tuturor si dvs Dle Mateescu si Shambala ca  va "întâlnesc" recitesc dupa app 15 ani. 

Am construit la prima publicare pe forum sus numitele incinte VTP cu ajutorul vostru. super mulțumit de ele cu exceptia unei ..mici gauri pe medii :) dar le compar cu incinte de 1000 - 2000 euro sh branduri notorii. Chiar si acum ascult la VTp uri ca sunt f eficiente cu amplifuri vechi .

Intrebare. au trecut anii si pisica si copii mi au zgariat si perforat atat tweeterul cat si bass ul la ambele incinte. Mai sunt variante de schimb pentru ele? Am citit si reciti si un thread mai recent cu substitute pt difurile originale ale proiectului dar nu m am lamurit cu ce as putea schimba avum de prin romania sau chiar europa. 

Chiar si mai scumpe si mai bune sa fie. nu ma deranjeaza. Conceputul merita difuri bune. 

Va multumesc. Dan.

Si eu am fost foarte bucuros sa-l reintalnesc pe dl.Mateescu in forma vitala pe care-l stiam de mai demult, de acum vreo 10-15 ani.Am avut VTP cu P-Audio BM8CXA.Un bas asa de precis si de controlat nu am auzit decat in sisteme de multe miii de euro.Apoi am facut trecerea la Ciare care ptr mine sunt imbatabili la capitolul calitate-pret.N-ai idee ce poate un HW131 in standflooor bas refelkx.Dar cea mai buna combinatie de care eu fost mirati multi a fost CIARE HW204+HT264 in VTP.Cea mai buna combinatie ca sunet si nu ca SPL a fost in aceste HW204 care din pacate nu se mai fabrica si un SE cu 2A3 de vreo 3 watt r.ms.Sunetul era miere in urechi.Un sunet de o fluiditate sio naturale cum n-am intalnit niciunde.De la acea pereche de HW204 mi-am dat seama comparativ cu alte difuzoare pe care le mai aveam ca e ce trebuie.Asa ca acum am o pereche de subwoofere CIARE HS251, doua perechi de CIARE HWG160-4 OHM, o pereche CIARE HW131, doua perechi CIARE HT264, o pereche CIARE HTB328, o pereche CIAREPT383, o preche CIARE HW135.O saa ziceti ca am luat-o razna dar asta e hobby-ul meu principal.Cel mai mult care imi place persoanal e CIARE HW135.Pacat ca nu se mai fabrica.E un difuzor exceptional.Pe langa s-au mai aciuiat niste ScanSpeak Revelator 18W/4531G00 de 7 inch, o medie de 4 inch IIuminator 12MU/4731700 si un tweeeter de un inch tot Iluminator D3004/662000 la care lucrez in prezent.Poate trebuie mentionate si sursa de sunet si amplificare ptr ca nu canta singurte -  cd player C.E.C.TL 51 XZ si stremer/dac/ pre WEISS MAN 301.Amplificator principal Accuphase e-206 recapat complaet cu ce am gasit mai bunca raport calitate/pret: ELMA SILMIC II, Nichicon Muse, Nichicon Gold, Nichicon for audio.Spor tuturor la bricolat ce va place.Multumesc dl.Mateescu ptr ce ne-ati oferit.Dupa parerea mea sunteti un caz unic in Romania.Eu nu stiu alt caz care sa fii publicat in Tehnium sau altundeva asa de detaliat si precis.Jos palaria si ma inclin.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, barbulescuorlando a spus:

Da.Stiam de ele.Dar eu l-am luat cu 115 euro bucata.HW204 doar din intalmplare poate pe la cineva.HW204 l-am regasit intr-o boxa Electrovoice de monitorizare ptr cantareti de scena in aer liber, din acelea triunghiulare, puse jos pe podea.Erau 4 bucati care suportau 1000 de watt R.M.S.E un difuzor fantastic cu magnetul cat diametrul membranei

Link spre comentariu

Din pacate HW204 a fost scos din portofoliul CIARE dupa preluarea de catre 18 Sound.

Difuzorul a fost cel mai bun woofer de 8" pe care l-am avut in mana. Calitati:

- o membrana ultrausoara de hartie;

- un motor imens;

- raspuns foarte rapid;

- Fs excelent pentru multe aplicatii, mai putin pentru reproducerea manelelor ( difuzor foarte rezolut!)

Nu am oprit nicio alta pereche de incinte, doar cele echipate cu HW204 + ht264 in hornuri.

Daca as mai lucra, nu as aborda altceva decat o pereche de coaxiale CIARE pentru uz home in VTP sau horn.

In general, difuzoarele italiene si partial cele franceze au un sunet transparent si pare pentru multi ca este un sunet crud, identic cu realitatea, fara vreun pic de moliciune.

Succes la lucru!

Link spre comentariu
Acum 46 minute, VTP a spus:

Din pacate HW204 a fost scos din portofoliul CIARE dupa preluarea de catre 18 Sound.

Difuzorul a fost cel mai bun woofer de 8" pe care l-am avut in mana.

Ce ziceti de 

SB Acoustics SB20FRPC30-8 Full-range driver

Pe hârtie tot acolo si costa doar 50 euro per buc....arată...cool...

https://willys-hifi.com/products/sb-acoustics-sb20frpc30-8-full-range-speaker

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Toti producatorii de difuzoare au in portofoliu cate un difuzor de banda larga, care sa reflecte in buna masura cat de bine studiate si realizate sunt produsele firmelor respective.

Nu am avut ocazia sa ascult acest difuzor, deci, o evaluare acustica ( subiectiva) nu ma hazardez sa fac! Am avut doar 2 ocazii sa ascult incinte echipate cu SB Acoustics, realizate in regim DIY. Nu pot sa remarc ca ar fi realizari deosebite, calitate medie.

Nu se pot compara  cu un rezultat de clasificare certa CIARe cu SBAcoustics, macar si prin prisma experientei pe piata!

CIARE dateaza din 1951, iar SBAcoustics este o firma recent aparuta.

In orice caz, sunt vremuri dificile pentru domeniul audio, evolutia firmelor va reflecta nivelul de cunostinte a cumparatorilor actuali, ceea ce e destul de tragic spre catastrofal din multe puncte de vedere.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, VTP a spus:

Difuzorul a fost cel mai bun woofer de 8" pe care l-am avut in mana. Calitati:

- o membrana ultrausoara de hartie;

- un motor imens;

- raspuns foarte rapid;

- Fs excelent pentru multe aplicatii, mai putin pentru reproducerea manelelor ( difuzor foarte rezolut!)

Nu am oprit nicio alta pereche de incinte, doar cele echipate cu HW204 + ht264 in hornuri.

Daca as mai lucra, nu as aborda altceva decat o pereche de coaxiale CIARE pentru uz home in VTP sau horn.

In general, difuzoarele italiene si partial cele franceze au un sunet transparent si pare pentru multi ca este un sunet crud, identic cu realitatea, fara vreun pic de moliciune.

Succes la lucru!

Multumesc de confirmare.Inseamna ca mai am ceva urechi cat de cat bune.In VTP Ciare HW204+HT264 fac o pereche superbuna.Tind sa cred si eu ca e cel mai bun bas de 8 inch avut dintre toate.Sensibilitatea nu era imensa dar cred ca era mai mare in realitate.Cu un SE cu 2A3 de cam 3 wat maxim la jumatea volumului nu mai puteam sta in camera de presiunea acustica dar claritatea se mentinea la orice volum.Basul e impresionant in VTP.Control, preciziesi fs scazut bine.Un difuzor de exceptie ptr mine.Daca i se face un filtru corect ales suna foarte, foarte bine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 10/3/2023 at 11:04 PM, Nicu Daniel Toader said:

Multumesc de confirmare.Inseamna ca mai am ceva urechi cat de cat bune.In VTP Ciare HW204+HT264 fac o pereche superbuna.Tind sa cred si eu ca e cel mai bun bas de 8 inch avut dintre toate.Sensibilitatea nu era imensa dar cred ca era mai mare in realitate.Cu un SE cu 2A3 de cam 3 wat maxim la jumatea volumului nu mai puteam sta in camera de presiunea acustica dar claritatea se mentinea la orice volum.Basul e impresionant in VTP.Control, preciziesi fs scazut bine.Un difuzor de exceptie ptr mine.Daca i se face un filtru corect ales suna foarte, foarte bine.

Mulțumesc pt detalii. Ai un post care abunda în tipuri /modele de difuzoare asa încât ca să fiu sigur ca înțeleg bine: dacă ar fi sa fac upgrade a vtp urile detinute si cu dif urile cam degradate de copii și de pisica :) dar și sa le și găsesc pe piața, la proiect ar trebui sa cumpăr Ciare HW204+HT264 ? 

Dacă nu se mai fabrica modelul acesta care ar fi următorul la care merita sa ma orientez, din punctul de vedere al calitatii sunetului?. Mulțumesc mult

Link spre comentariu

Intotdeauna trebuie sa pleci de la un buget propus.  Exista O MULTIME de difuzoare de banda larga  MULT mai bune decat PAudio sau Ciare.  De exemplu Lowther PM4A este recunoscut mondial ca un difuzor exceptiional  - dar este foarte scump.  Fostex F-200A la fel.  Tang Bang W8-1808 este un alt exemplu de difuzor cu sunet de buna calitate - dar si el este scumput comparativ cu Paudio sau Ciare.

Link spre comentariu

Multumesc. Probabil max 1000- 1500 lei pt 2 perechi de inalte plus bas.

Ideal ar fi sa stiu cateva denumiri  perechi de difuri inalte + bas ca da le caut pret si disponibilitate.

Un lucru nu inteleg. La cutia gata construita s ar potrivi alte difuzoare?

Dar pe filtrele gata facute? Pur teoretic au alte frecvente de taiere etc

Multumesc

Shambala..noi parca ne am vazut prin iasi acum..15 ani :))

Link spre comentariu
Acum 2 ore, orientalmed a spus:

Multumesc. Probabil max 1000- 1500 lei pt 2 perechi de inalte plus bas.

Ideal ar fi sa stiu cateva denumiri  perechi de difuri inalte + bas ca da le caut pret si disponibilitate.

Un lucru nu inteleg. La cutia gata construita s ar potrivi alte difuzoare?

Dar pe filtrele gata facute? Pur teoretic au alte frecvente de taiere etc

Multumesc

Shambala..noi parca ne am vazut prin iasi acum..15 ani :))

Filtrele sigur nu vor pica cu noile difuzoare iar wooferele este posibil sa nu se potrivească cu incinta decât dacă sunt de parametri apropiați, pentru o reușită sigura folosiți dif recomandate de dl @VTP

Puteți testa și alte difuzoare dar este posibil că rezultatele sa nu fie pe placul dv.

Link spre comentariu

Difuzoarele s-au scumpit in ultimii ani. Daca un woofer nou Ciare costa cam 65 euro si un tweeter (cat de cat decent) cam tot atat, inseamna un total de 260 euro.  Plus tva , plus transport => 1500 lei ar fi cam la limita.

Daca incintele sunt bine facute trebuie alese difuzoare care sa se potriveasca in ele - daca se poate.  La nevoie se folosesc aceleasi difuzoare pt care au fost construite cutiile,  sau se fac alte incinte.  Ar fi pacat sa se cheltuiasca 1500 lei pe difuzoare noi si sa se potiveasca "asa si asa"  in cutii. 

La fel si la filtre.

Link spre comentariu
On 10/3/2023 at 11:04 PM, Nicu Daniel Toader said:

Dle Nicu, perechile de difuri ciare pe ce proiect sau dimensiuni de vtp uri le ati folosit? Cum ati ales dimensiunile? Colegii de topic sugereaza ca incintele vechi de vtp bazate pe proiectul original sau initial se poate sa nu fie compatibile cu alte difuri. La fel si filtrele. Dvs cum ati procedat de ati testat atatea. In plus as cauta perechea de ciare  sugerata de dvs. Multumesc

Editat de orientalmed
Gramatica
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări