Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor incinte VTP - partea I

Postări Recomandate

• Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@bucegi,

Imi pare rau, dar NU sunt de acord ca sunetul unei incinte este influentat de camera de auditie, cred ca ati vrut sa spuneti ca ceea ce ajunge la auditor nu este  doar emisia sonora a celor 2 incinte. In orice camera normala, de locuit, sau chiar in una preparata pentru auditie, pe langa emisia incintelor apar interferente cu unde reflectate in pereti, obiecte din camera, etc. Aceste unde reflectate, prezinta intarzieri, avand si schimbari de directie se pot suma cu cele ale incintei si aduc modificari in spectrul audibil al celui care asculta.

In orice caz, putem inbunatati situatia cat putem si nu e cazul sa facem o tragedie din aceasta influenta. Cel mai bun lucru este plasarea , in primul rand a locului de auditie in radiatia directa a incintelor, plasate corect . In masura in care se poate lupta cu suprafetele in care se reflecta undele  si nu nervii celor cu care locuiti, faceti ce modificari va ajuta.

Aparent, o camera surda ar reprezenta mediul ideal de auditie, dar ....... nu va doresc sa ajungeti la concluzia ca v-ati inselat!

Link spre comentariu

Audiția într-o camera anecoica, chiar și cu boxe perfecte și semnal ideal, devine obositoare și sterila. Urechii ii place semzatia de spațiu creata de reflexiile din încăpere. Nu degeaba place mai mult sunetul amplificatoarelor pe tuburi în detrimentul amplificatoarelor cu distorsiuni infime, aproape nemasurabile. 

Ideal este sa "combini" sunetul încăperii cu sunetul boxelor astfel incit sa rezulte ceva plăcut. Pt asta ajuta sa tunezi și filtrele pe lingă căutarea aranjamentului optim în încăpere. 

Link spre comentariu

Dl. Bucegi a vrut sa spuna ca sunetul - perceput de ascultator - al unei incinte acustice este puternic influentat de camera.  Ceea ce este perfect adevarat.

In schimb eu v-as recomanda sa nu faceti inca vizite la dealerii audio, nu sunteti pregatit inca - "sufleteste".     

Asta daca vreti sa va pastrati linistea ...  si caminul   :rade:

(detalii in privat)

Link spre comentariu

@bucegi -nu renunt la proiectele mele ,doar le organizez singur,auditia hi-fi posibil sa fie utila doar o data de curiozitate ,nivelul pt mine nu este acela.

Prefer sa ascult boxe facute de mana acasa in conditii similare cu ale mele doar ca sa vad la ce nivel poate ajunge un amator cu mijloace modeste.

Asta era scopul apelului meu catre colegii din zona Sibiu,Brasov NU altul.

Eu ascult mai mult in "atelierul" unde mai si mesteresc.

@Shambala -multumesc pt informatii,cred ca se pot privii si cu detasare toate acele scule scumpe asa cum privim si la o masina premium .

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Oo..sanatate si respect tuturor si dvs Dle Mateescu si Shambala ca  va "întâlnesc" recitesc dupa app 15 ani. 

Am construit la prima publicare pe forum sus numitele incinte VTP cu ajutorul vostru. super mulțumit de ele cu exceptia unei ..mici gauri pe medii :) dar le compar cu incinte de 1000 - 2000 euro sh branduri notorii. Chiar si acum ascult la VTp uri ca sunt f eficiente cu amplifuri vechi .

Intrebare. au trecut anii si pisica si copii mi au zgariat si perforat atat tweeterul cat si bass ul la ambele incinte. Mai sunt variante de schimb pentru ele? Am citit si reciti si un thread mai recent cu substitute pt difurile originale ale proiectului dar nu m am lamurit cu ce as putea schimba avum de prin romania sau chiar europa. 

Chiar si mai scumpe si mai bune sa fie. nu ma deranjeaza. Conceputul merita difuri bune. 

Va multumesc. Dan.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, orientalmed a spus:

Oo..sanatate si respect tuturor si dvs Dle Mateescu si Shambala ca  va "întâlnesc" recitesc dupa app 15 ani. 

Am construit la prima publicare pe forum sus numitele incinte VTP cu ajutorul vostru. super mulțumit de ele cu exceptia unei ..mici gauri pe medii :) dar le compar cu incinte de 1000 - 2000 euro sh branduri notorii. Chiar si acum ascult la VTp uri ca sunt f eficiente cu amplifuri vechi .

Intrebare. au trecut anii si pisica si copii mi au zgariat si perforat atat tweeterul cat si bass ul la ambele incinte. Mai sunt variante de schimb pentru ele? Am citit si reciti si un thread mai recent cu substitute pt difurile originale ale proiectului dar nu m am lamurit cu ce as putea schimba avum de prin romania sau chiar europa. 

Chiar si mai scumpe si mai bune sa fie. nu ma deranjeaza. Conceputul merita difuri bune. 

Va multumesc. Dan.

Pai in primul rand ce difuzoare ai?  că noi nu avem de unde ști...

Link spre comentariu
Acum 9 minute, orientalmed a spus:

proiectul era publicat si dezbatut de Dl Mateescu cu difuzoare standard valabile la noi..ceva cu p..dar sunt 15 ani si nu mai stiu.

pff nu stiu cum sa le aflu. sa desfac cutiile. nu pot.

ma gandesc la o varianta

O luam pe ghicite:rade: P-Audio pa-800k?

Pune o poza cu ele poate așa ne dăm seama ce dif sunt.

Editat de sonic11
Link spre comentariu
1 hour ago, sonic11 said:

O luam pe ghicite:rade: P-Audio pa-800k?

mii de scuze. am cautat si discutiile vechi de pe forum unde ceream sfaturi si se discuta schemele. ani de zile au fost online dar acum nu mai gasesc.

parca da,  p audio.

am atasat si o poza.

in stadiul de ..degradare perforare al difuzoarelor din imagine sunt compromise? nu realizez doar dupa sunet..multumesc Dan 

si imaginea

https://uploadnow.io/files/K1jCLP1

edit. am gasit o postare mai veche de a mea . citez"PCT300 si PA800K 1 mH + 10 micro (woofer) si 0,56 mH + 4,7 micro (tweeter) "

Editat de orientalmed
completari
Link spre comentariu
Acum 8 minute, orientalmed a spus:

mii de scuze. am cautat si discutiile vechi de pe forum unde ceream sfaturi si se discuta schemele. ani de zile au fost online dar acum nu mai gasesc.

parca da,  p audio.

am atasat si o poza.

in stadiul de ..degradare perforare al difuzoarelor din imagine sunt compromise? nu realizez doar dupa sunet..multumesc Dan 

si imaginea

https://uploadnow.io/files/K1jCLP1

Nu pot vedea imaginea, incercati cu alt sait de hosting.

PS. Pa 800k este cu conul din kelvar.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări