Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste de performanta => Semnal dreptunghiular

sonic11

Postări Recomandate

• Răspunsuri 228
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai daca prezinti doar oscilograma cu dreprunghiular la 1kHz atunci sigur apar comentarii. Daca pune doar sinusoidal si zice ca nu vrea sa testeze cu dreprunghiular atunci ok. Dar cand pui doar dreptunghiular la 1kHz lumea se intreaba de ce nu si un 50Hz si un 10kHz? Refuz sa cred ca oscilogramele de 50hz si 10kHz arata bine si nu sunt puse, sau ca nu a fost curios sa vada ce si cum la 10kHz si 50Hz.

Link spre comentariu
Acum 42 minute, merck a spus:

Ai intalnit un traf care sa masoare bine si sa nu se uda bine? Ce firma si ce model era?

In plus observ ca lumea pune oscilograma cu semnal dreprunghiular, insa numai la 1kHz. Deci ma intreb: care este scopul oscilogramei la 1kHz cu semnal dreprungiular?

Nu am vazut sa fie facut praf cineva care sa fi pus o creatie proprie mediocra sau proasta daca nu pretinde ca sunetul este magnific. Mie mi se pare bascalie cand cineva insulta inteligenta altor useri, ca la asta se reduce afirmatia: masoara prost dar se aude bine.

Da chiar am întâlnit dar nu o să-ți spun ce traf este pentru că o să deturnăm subiectul cu multe pagini aiurea pus că e oconcluzia mea personala.

1khz se folosește frecvent pentru toate amplificatoarele și cum am mai zis la frecvențe foarte joase traful intra in saturație mult mai de vreme cu sqw.

Și pe secțiunea asta cineva a fost pus la zid de curand, deci nu va mai dați oi blânde....

Link spre comentariu

Propun să ignorați insultele, la fel ca și Marian ori Validae sau alți colegi moderatori (niște ani buni am fost și eu moderator pe aici) dacă primeam 1euro pt. fiecare injurătură sau insultă acum eram bogați.

Să trecem la subiect:

1 oră în urmă, merck a spus:

de ce nu si un 50Hz si un 10kHz?

Cum zicea DjLeco ? -» sub 20Hz începe "greul". Hai că mai bag și eu un lemn pe foc:

20Hz @1W și 56W (a se înțelege clipping)

20Hz_1W  20Hz_56W

M-am jucat si pe la 10Hz un pic să văd dacă mai poate:

10Hz_0W5  10Hz-13W

Trafo ieșire: credit LMO pt. bobinaj și hpavictor pt. miezuri.:ewryt45w

Ps: am poză și la 100Hz dar nu cred că mai are rost să o pun că nu spune nimic relevant :D

1 oră în urmă, sonic11 a spus:

Da chiar am întâlnit dar nu o să-ți spun ce traf este pentru că o să deturnăm subiectul cu multe pagini aiurea pus că e oconcluzia mea personala.

1khz se folosește frecvent pentru toate amplificatoarele și cum am mai zis la frecvențe foarte joase traful intra in saturație mult mai de vreme cu sqw.

Și pe secțiunea asta cineva a fost pus la zid de curand, deci nu va mai dați oi blânde....

Poți face măsurători la 1W și apoi undeva aproape de puterea maximă. Aia e, sunt transformatoare mai bune și mai puțin bune pe lumea asta, nu e nici un concurs.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, merck a spus:

In plus observ ca lumea pune oscilograma cu semnal dreprunghiular, insa numai la 1kHz. Deci ma intreb: care este scopul prezentarii doar a oscilogramei la 1kHz cu semnal dreprungiular?

Raspunsul la intrebare este vine de la sine: a facut verificarea si la 30-50 Hz si la 10-20kHz dar erau asa de naspa ca nu a vrut sa se faca de rusine.

De fapt si de la oscilograma SQW de 1kHz poti sa-ti dai seama cum ar fi cea de 10kHz. Deja la 1kHz apare ring pe palier iar fronturile prezinta franturi. Toate acestea se amplifica mult la 10kHz. As putea sa dau exemplu de la un proiect recent postat dar mai bine nu.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dumitrumy a spus:

Salut, ai pe undeva datele lui? Cum am pus la cel polonez: inductanta primarului, rezistenta lui si raportul de transformare.

Vă salut domn Mitică, da le am, nu e nici un secret:

Un primar are Lp=13,5H și Rdc_pri=70R, anod-anod ar veni Ltot=54H. Secundarul are 125mH cu Rdc_sec=0.15R, factor de cuplaj k=0.99978 (iar secundarele pentru grilele ecran ale lui EL509 au 0,2H cu 5ohmi). Inductanțele au fost măsurate la 1kHz.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, antemir a spus:

......... 
Când oare un astfel de semnal va conține și va stresa traful de ieșire cu 20Hz + 2Khz + 20Khz concomitent ?
Așa ceva nu se mai cheamă "muzică".

TOT TIMPUL, PERMANENT. 

Dacă nu crezi îți pot pune oricind o poza de pe analizorul spectral al Egalizororului audio în care sa se vadă semnal la 30hz, 1khz și 8khz sau 16 khz, toate aceste semnale SIMULTAN. Și asta cu muzica nu semnale artificiale. 

Link spre comentariu

Testarea distorsiunii de frecvență

Distorsiunea de frecvență poate fi detectată atunci când este prezentă, folosind o undă pătrată ca semnal de intrare a amplificatorului și monitorizarea formelor de undă de ieșire. Figura arată modul în care distorsiunea de frecvență poate afecta răspunsul tranzitoriu al unei unde pătrate (forma de undă a.).

Forma de undă b.) arată efectul câștigului LF slab (insuficient) asupra reproducerii unei unde pătrate. Amplificatorul nu este capabil să răspundă la marginile rapide de creștere și coborâre ale undei de intrare, efectul de întârziere pe care îl provoacă este, de asemenea, probabil să producă schimbări de fază nedorite.

Forma de undă c.) arată efectul răspunsului HF excesiv de amplificare a armonicilor superioare presetate într-o undă pătrată într-o asemenea măsură încât tranzitorii rapidi (marginile de creștere și de descreștere ale undei) depășesc și chiar încep să oscileze, provocând un „sunet”. ' efect asupra formei de undă.

frequency-distortion.gif

Link spre comentariu
Acum 30 minute, antemir a spus:

Eu consider că săriți puțin ... calul prin această afirmație.

Nici macar nu ai inteles ce am vrut sa spun. Sa incerc in alta forma: mai repede ar cere un copil explicatii despre digital de la un programator decat de la un depanator tv. 

CITAT:  Panta de 90 de grade de la reprezentările grafice de semnale analogice pe osciloscop analogic

Nu am inteles nimic, un semnal dreptunghiular nu este afisat la fel si pe un osciloscop digital? Iar in digital semnalul nu este dreptunghiular, este trapezoidal pentru ca este finit timpul de crestere al unui semnal. S-au construit calculatoare cu circuite logice cu tranzistoare in anii 60, crezi ca fronturile erau de nanosecunde?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări