sesebe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 (editat) Frecventa semnalului dreptunghiular folosit pt masurat slewrate-ul chiar nu conteaza deloc. Cred ca DjLeco a adus prima data pe forum problema cu frecventa semnalului dreptunghiular folosit la masurat slewrate-ul dar a fost intre timp clarificata iar diferentele vazute de el erau din cauza osciloscopului. Pt a masura slewrate-ul nici macar nu trebuie sa fie semnal dreptunghiular (se spune si mai sus) ci este necesara doar o treapta de la 0 la xVolti avind o viteza de crestere de citeva ori mai mare decit ar putea sa aiba amplificatorul (nici macar nu ne intereseaza sa fie semnal dreptunghiular ideal cu viteza infinita de crestere), daca este osciloscop digital cu memorie. Doar atit. Cei ce tot ii dati inainte cu alte cerinte si intrebari nu faceti altceva decit sa demonstrati ca nu ati inteles nimic din metoda de masura. Editat Octombrie 9, 2023 de sesebe Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 (editat) 1 oră în urmă, antemir a spus: Tot n-am inteles. De ce este greșită afirmația AI: frecvență minimă 10 x banda de trecere ? Sau , altfel spus, care este varianta corectă ? Dumnezeu stie! Scrie si in biblie! ChatGPT spune: When measuring the slew rate of an audio amplifier, a sinusoidal signal is typically used. This is because audio signals in real-world applications are generally sinusoidal, mimicking the way sound waves behave. Using a sinusoidal signal for measuring the slew rate provides a more accurate representation of the amplifier's performance in response to the types of signals it will encounter in practical applications. The rise time of the amplifier's output in response to a sinusoidal input signal can be measured, and from that, the slew rate can be calculated. Editat Octombrie 9, 2023 de merck Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 (editat) Acum 29 minute, antemir a spus: Fără să vreau să devin plictisitor: Eu tot nu am înțeles, dacă fac un amplificator, este bine să-i evaluez slew rate folosind 200kHz cum zice ChatGPT sau 1kHz cum zice BARD ? ChatGPT spune de sinus, BARD zice de dreptunghiular la 200kHz. Acum 29 minute, antemir a spus: Văd că discuția se duce spre alte direcții. S-a ajuns să se facă miștouri pe seama AI de parcă acest soft nu are informațiile culese din relatările umane despre lumea din jur. Râdem de AI, râdem de noi. Pai tu nu vezi ce nivel au? Cum dracu isi trag AI-urile astea informatile? Basca ca se facea reclama ca mai si "gandesc"! Poftim o informatie corecta in tutorialul de mai jos: https://www.ti.com/video/4078676441001#:~:text=Slew rate is defined as,of the output signal's amplitude. Editat Octombrie 9, 2023 de merck Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Mai dar voi chiar nu înțelegeți nimic din ceea ce inseamănă slewrate și măsurarea lui. Sa explic mai plastic poate înțeleg și aia certați cu teoria: dacă vrei sa vezi cu ce viteza maxima poate circula o remorca auto o vei tracta cu un tractor pt lucrari agricole ce poate prinde maxim 30-40km/h sau vei folosi un cap tractor ce poate prinde și 150km/h ???? La fel, la un amplificator la care vrei sa-o masori slew-rate-ul ii dai la întrare semnal cu slewrate de 2-3V/usec și astfel masori slewrate-ul semnalului ce îl aplici la întrare? Sau ii aplici un semnal cu un slewrate foarte mare, mai mare clar decit poate avea amplificatorul, astfel incit ceea ce vei măsura sa fie slew-rate-ul amplificatorului ??? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Nu știu de ce te mai obosești, eu am spus clar că omul ăsta face trolling.La cât de clar s-a explicat și de câte ori s-a făcut, e greu de crezut că cineva care se pricepe la programare nu poate să înțeleagă ce s-a scris.Și să mai și susțină că AI ,,gândește ca un om,,.... Căutați definiția trollului și îmi veți da dreptate... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 În caz ca știi sigur ca o face intenționat pe-a prostul și doar troleaza atunci ar trebui liniștit, calmat pina ii vine mintea la cap. Pe alte forumuri tehnice asta s-ar fi intimplat demult dacă ar fi constatat asa ceva. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 6 minute, validae a spus: La cât de clar s-a explicat și de câte ori s-a făcut, e greu de crezut că cineva care se pricepe la programare nu poate să înțeleagă ce s-a scris. El ii tot da inainte ca semnal dreptunghiular perfect nu exista, deci combate tot ce contine semnal dreptunghiular, inghite de bun ce spune AI-ul si confunda niste informatii. In plus trebuie facuta diferenta intre un software developer/software engineer si dascal de informatica (adica ceea ce face el). Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Vai de cei ce ii sînt elevi! Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 5 minute, antemir a spus: Puțin mai sus @merck a pus un frumos video de la TI unde se utilizeaza EXACT 200kHz pentru exemplificarea măsurătorilor slew rate. Da, dar din pacate nu ai inteles nimic din el si te-ai focusat doar pe un aia 200kHz care sunt fix ce zice AI-ul!!! Tu chiar nu intelegi ce spune ala in bucata aia cu latimea de banda??? Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Profesor de informatica care nu stie și nu înțelege ca-i ala "AI"-ul actual e vai de capul lui. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Nu am la filmulețe sa ma uit. Nu arata nimic nou pt mine. Dacă ai participa la discuțiile ce le am eu cu cei de la TI ai baga capul la cutie și n-ai mai scoate tot felul de perle demne de pus îl bancuri cu ingineri. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 7 ore, sonic11 a spus: nici nu sunt savant, Eu sint, dar de audio m-am lasat prin clasa a zecea, cind mi-am dat seama ca audiofilia ma depaseste total! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 (editat) Acum 4 ore, merck a spus: Suppose you have an audio amplifier with a bandwidth of 20 Hz to 20 kHz. This means that the amplifier can reproduce frequencies from 20 Hz to 20 kHz accurately. If you want to measure the slew rate of this amplifier, you should use a square wave with a frequency of at least 200 kHz. Mno inseamna ca daca AI zice asta nu trebe sa ne mai temem ca ne ia locul de munca! Va iesi o sinusoida cu amplitudinea proportionala cu caracteristica de frecventa a amplificatorului... O masuram cu milivolmetrul ce AC si ne apuca si calculam SL. Da tot mai simplu e sa masuram cu un nenorocit de osciloscop... Editat Octombrie 9, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 3 minute, Ion_Bumbu a spus: Mno inseamna ca daca AI zice asta nu trebe sa ne mai temem ca ne ia locul de munca! Dar cine se temea? AI-ul actual nu-i decit un motor de căutare ceva mai deștept dar tot doar motor de căutare ramine. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 (editat) Acum 14 minute, antemir a spus: Văd că este o modă pe aici să se treacă la aprecieri de genul ăsta atunci cănd se cam termină argumentele logice. Am pus un link, l-ai urmarit si nu ai inteles, deci la ce folosesc argumentele logice??? Ok, asteapta sa iti fac o sinteza sa vedem poate o scot la capat cu tine! Ai mai jos esenta: Sus ai semnalul de intrare si jos semnalul de iesire. Foarte corect spune nenea ca se aplica "step function", adica semnalul de intare are fronturile aproape paralele cu axa oy. (nu exista semnal dreptunghiular dar un semnal trapezoidal cu lateralele care sa fie aproape paralele cu oy exista). Daca te uiti la semnalul de jos ai sa vezi ca trapezul nu mai are lateralele aproape paralele cu oy (deci nu mai au 89,9999 grade ci ajung sa aiba un 20-30 de grade fata de oy). Ceea ce iti explica @sesebe este sa semnalul de intare trebuie sa un trapez cat mai aproape de dreptunghi. Sa zicem ca semnalul de jos are forntul crescator la 30 de grade fata de verticala cum am scris mai jos: Daca introduci un semnal trapezoidal unde frontul crescator are un unghi mai mare de 30 de grade (sa zicem 45 de grade) amplificatorul il va scoate pe iesire intact. Daca introduci un semnal cu front creascator care are un unghi de 5 grade => amplifiatorul din cazua SR mic il va deforma. Ca sa sintetizez: bagi dreptunghi, scoti trapez si apoi masori panta frontului creascator si asa ai Slew Rate-ul. Acum e clar? Daca da, trecem si la aia 200kHz care "ti-au sarit" la ureche. Editat Octombrie 9, 2023 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate