Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste de performanta => Semnal dreptunghiular

sonic11

Postări Recomandate

Acum 51 minute, Marian a spus:

Probabil am concluzionat ca nu se poate ajunge nicaieri continuand. 

Probabil pentru ca e strict alegerea mea ce si unde scriu.

Probabil ca sunt si mod aici si daca-mi mai vii cu tupeul asta fara sa fi contribuit cu nimic... probabil ca te trimit la plimbare :)

Ma pot duce și singur la plimbare, cu asa moderator este chiar indicat sa o fac.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 228
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 10 minute, antemir a spus:

Semnal dreptunghiular , obținut analogic, nu există.
Chiar și digital este aproape de imposibil de obținut :)

Se pare ca degeaba te trimite Miticamy sa pui mana pe carte, pe simulatoare Spice etc..... nu se lipeste nimic de voi!!!, dar nimic!!:rade::mort

"ia cu poze"  ca poate asa pricepi!

Link spre comentariu
Acum 3 minute, antemir a spus:

Paralepipedul din centru ,cu terminale notate S-R-R1, not Q, ce este ?

Ce paralelipiped visezi cand acolo e un patrat?

Ia aici https://patents.google.com/patent/US2310328A/en fara "paralelipiezi".

Acum 12 minute, cdinu332 a spus:

Må doare capul. :rade:

Trebuie sa te obisnuiesti ca de cand le-a scos guvernul compensarea la Rudotel ... o sa tot apara diversi vaccinologi_doctori_docenti_in_fizica_cuantica. Multi sunt ocupati cu supravegherea acceleratoarelor de particule pana termina tot borhotul. Mai posteaza asa razlet intre doua cazane...:offtopic2

Link spre comentariu
Acum 22 minute, antemir a spus:

Ca să revenim la subiect

Subiectul este "teste de performanta............."

EDIT cu CITAT:   Eu eram curios ce rost are introducerea unui semnal digital intr-un amplif analogic

Pentru un tip priceput la programare este rusinos sa faca confuzie intre intre un semnal electric ce se apropie mult de un dreptunghi si un semnal digital. O forma de unda este doar o "poza", un semnal este digital daca contine o informatie ce poate fi reprezentata printrun numar. "Minunatul" dreptunghi digital reprezinta doar 2 nivele de tensiune (curent) care pot fi decriptate fara eroare in a constitui elementele sistemului numeric in baza 2. Daca s-ar fi putut genera 10 nivele de tensiune ce puteau fi citite fara gres calculatorul era direct in baza 10. Integratele alimentate la 5V pt zero aveau pana la 0,8V limita de sus iar pt "unu" de la 2,4V pana la alimentare. Pentru fax informatia digitala se transmitea prin dreptunghiuri sau prin sinusoide? 

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Of doamne, fa omule simulari cum ti-am propus de n ori, vrei totul pe tava. Am luat datele unu traf polonez pe SE cu EL34 si am simulat cu semnal sinusoidal si cu dreptunghiular de aceeasi frecventa. Daca ai doar un simplu osciloscop nu iti dai seama de deformarea sinusoidei si ai nevoie de 2 canale sa vezi cel mult defazajul intrare-iesire. Cu semnal dreptunghiular vezi cu un singur canal cu cat la suta cade semnalul de iesire si daca este si liniara acea panta altfel indica intrarea in saturatie a miezului. 3 iepuri dintro lovitura.

201.png

202.png

Link spre comentariu
Acum 57 minute, antemir a spus:

Of doamne, de ce oare in simularea de mai sus nu văd și un C la intrarea așa cum este in lumea reală ?
L1 nu este și puțin capacitivă ?
Cum or arăta frumoasele dreptunghiuri în aceste condiții ?

Of doamne ce straine iti sunt impedantele si numerele complexe. Deh cand lipseste scoala asa se intampla.... o luam cu bajbaiala...:95

Asteptam mirarile pana la urmatorul schimb de cazan :rade:

Ce valori au reactantele inductive si capacitive la capetele domeniului audio pentru transformatorul invocat de Miticamy?

Link spre comentariu

Parerea mea e ca aia de pere e mai buna ca aia de pruna:rzb dar in cantitate mare se lasa cu tulburari complexe.

Ce legatura are asta cu testarea performantei unui amplificator de audiofrecventa construit cu tuburi electronice? Si tu ca si sonic, sau altii din gasca voastra, cand vine vorba de o minima teorie si chestii concrete (de bun simt tehnic) incepeti sa divagati insa nu va mai abtineti pana la bodega si va "exprimati" local.

Intrebarile raman: ce valori au reactantele reprezentative ale unui transformator de iesire (Toroidy pt. un SE cu EL34) la 20Hz si 20kHz?

si pt. sonic: ce forma are curentul de magnetizare a miezului pentru un traf de iesire in situatia in care ai un semnal sinusoidal prezent in anodul tubului? -> apoi trecem la "trepunghiuar" sau altele "mai grele".

Link spre comentariu
Acum 18 minute, dark_angel a spus:

Parerea mea e ca aia de pere e mai buna ca aia de pruna:rzb dar in cantitate mare se lasa cu tulburari complexe.

Ce legatura are asta cu testarea performantei unui amplificator de audiofrecventa construit cu tuburi electronice? Si tu ca si sonic, sau altii din gasca voastra, cand vine vorba de o minima teorie si chestii concrete (de bun simt tehnic) incepeti sa divagati insa nu va mai abtineti pana la bodega si va "exprimati" local.

Intrebarile raman: ce valori au reactantele reprezentative ale unui transformator de iesire (Toroidy pt. un SE cu EL34) la 20Hz si 20kHz?

si pt. sonic: ce forma are curentul de magnetizare a miezului pentru un traf de iesire in situatia in care ai un semnal sinusoidal prezent in anodul tubului? -> apoi trecem la "trepunghiuar" sau altele "mai grele".

Iar te dai ce nu poți să fi!?

Bodega o fecventezi tu amice...  a și nu formam nici o gașcă, doar urmărim balivernele tale, in cel puțin 10 răspunsuri nu ai spus nimic concret, doar o arzi cu vrăjeală...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări