Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telefon fix pe post de interfon.

gica70

Postări Recomandate

Pai de ce sunt atatea partide in toate tarile? Pareri diferite pt aceeasi problema. A construi 2 generatoare si a duce un fir suplimentar intre 2 camere, aceasta este intrebarea!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

14

• validae

12

• dumitrumy

8

• Craciun

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Doar colegul știe care e situația de la fața locului.Bănuiesc că acele camere sunt destul de depărtate fizic, altfel pentru un perete dintre două camere nu cred că era o mare problemă să mai tragă al treilea fir.Și poate acel cablu o fi trecut (ascuns) pe sub plinta parchetului și adăugarea celui de-al treilea ar presupune ceva muncă și deranj, mutat de mobilă, etc.....

Poate revine și ne lămurește.

Link spre comentariu
La 28.09.2023 la 15:24, gica70 a spus:

as putea folosi cele 2 telefoane fixe, din incaperi diferite, fara a trage un alt cablu, pe post de interfon

Asta am scris de la inceput. E complicat pentru a mai pune o sarma. Eu am pus 2 telefoane de astea in paralel pentru a putea apela si primi mesaje din 2 incaperi diferite. Cele 2 cable ale telefoanelor si cel al convertorului din cutia neagra (!) sunt toate legate in paralel int-o doza pe peretele exterior al cladirii. 

Editat de gica70
Link spre comentariu

Simulari pt legarea serie si paralel. Acelasi semnal de la microfon, amplitudinea de peste 4 ori mai mare pt serie.

tel-ser1.png

###################################################

tel-par1.png

Link spre comentariu

Da, multumesc.Eu le-am pus in paralel pentru a avea acces la retea atunci cand le foloseam ca atare iar acum trebuie sa ma catar pe pereti la acea doza pentru a face modificari. Intensitatea sunetului nu mi se pare slaba, chiar ieri am facut un experiment, am ascultat tv-ul prin celalat telefon. Pe microreceptor am si o tasta pentru 2 nivele de semnale (v. poza). Telefonul e un Gigaset DA210, am cautat schema interna dar nu am gasit nimic.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări