flomar60 Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 Acum am înțeles ce vreți să faceți de fapt! Tot ce alimentați din secundarul trafului separator-care nu e conectat la pământ!-nu trebuie conectat la pământ!...dacă conectați la pământ dispozitivul de măsurat-cu toate că secundarul nu e conectat la pământ- pierdeți calitatea izolatoare a trafului ! ....și puteți distruge osciloscopul!....Deci ceea ce măsurați nu trebuie conectat la pământ.... Link spre comentariu
Craciun Postat Mai 9 Autor Partajează Postat Mai 9 Mersi mult dl. @flomar60 asta e raspunsul pe care il cautam, m-am lamurit. BR/Daniel Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 Da d-le @dumitrumy, am spus că poate fi conectat la pământ....nu că este obligatoriu!...dacă se identifică faza și nu are diferențial in BMP se poate face și această legătură....sunt multe de discutat pe subiect....de exemplu am găsit o mulțime de utilaje industriale care aveau această legătură.... Link spre comentariu
Craciun Postat Mai 9 Autor Partajează Postat Mai 9 (editat) Dl@flomar60 vreti sa spuneti ca in primar se poate lega firul de nul la impamantare din ce inteleg , nu? Dar apare o problema daca din greseala se introduce stecherul invers in priza cred eu.... Mersi, BR/Daniel Editat Mai 9 de Craciun Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 Mai omule, cum sa legi firul de nul la impamintare? Și dece ai face asa ceva? Dece mai utilizezi traf de separare? Care a fost ideea de a-l folosi? Trăiești în Marea Britanie, America sau mai știu eu pe unde este clar definit cum sa pui în priza un aparat prin ștecher care nu poate fi pus invers? In România nu este definit asa ceva și poți pune cum vrei stecherul in priza și deci nu poți ști care este nulul. Cind vad ce întrebări se pun pe aici ma crucesc. Link spre comentariu
Craciun Postat Mai 9 Autor Partajează Postat Mai 9 Salut @sesebe, eu ma refeream la ce a spus dl @flomar60 cu legarea primarului la pamant nu ca vreau eu sa fac asa ceva... BR/Daniel Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 Pe dvs. nu vă sfătuiesc să faceți această legătură...vă aduce mai multe necazuri decât beneficii...nu conectați nici un fir al primarului la pământ , doar miezul....se pare că am avut o exprimare nefericită ,această legătură se practică la utilaje industriale, am menționat-o pentru că e posibilă dar la un consumator casnic precum sunteți dvs , e de evitat... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 (editat) La industriale nu-i problema cu nulul, e "batut in cuie" ca este trifazic, n-ai cum sa-l incurci, acolo numai daca vrei pui masa sondei pe faza. Acum 47 minute, sesebe a spus: In România nu este definit asa ceva și poți pune cum vrei stecherul in priza și deci nu poți ști care este nulul. Cind vad ce întrebări se pun pe aici ma crucesc. Si eu la fel de cind s-a inventat creionul de tensiune... Macar n-o debitati cu atit patos! Editat Mai 9 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 (editat) Unele centrale termice de apartament nu pot funcționa corect decit puse într-o anumita poziție în priza dar nu am văzut pe nimeni sa caute acea poziție cu un creion de tensiune ci toți încearcă în cele doua moduri posibile și păstrează variata funcțională, dar asta pt ca nu se intimpla nimic grav cind pui invers. Hai sa luam un caz ipotetic posibil: este întrerupt curentul din diverse motive atunci cind se pune în priza traful ce are unul dintre firele de întrare conectat la impamintare. Dacă a fost pus invers în priza cind vine curentul face buuuuumm, cel puțin siguranța dacă nu-i un cui în locul ei. Hai sa nu ne jucam cu focul și sa dam sfaturi cel puțin periculoase pe topicuri publice. Cei care știu sa tina cont de toate masurile de siguranță nu au nevoie sa întrebe pe un forum cum se leagă impamintarea. Au fost aceleași discuții și cu osciloscopul care se leagă prin traf de separare și care este greșit - doar aparatul de testat se leagă prin traf de separare iar osciloscopul trebuie sa ramina tot timpul în priza cu impamintare din considerente se electrosecuritate. Cine face altfel o face pe propria răspundere și deplin conștient ca poate da coltul din cauza asa și nu pt ca a citit ca se poate pe un oarecare forum. Editat Mai 9 de sesebe Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 (editat) Si ce fac daca am de lucru la un echipament trifazic de 40KW? Stiti, cu oscu nu te uiti doar la un SMPS de 200W ... Editat Mai 9 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 Acum 11 minute, Ion_Bumbu a spus: i ce fac daca am de lucru la un echipament trifazic de 40KW? O scolarizare de specialitate. Electronistul este un baiat fara muschi puternici care lucreaza si el la o masuta cu priza de 220V. Si credeam ca forumul lor li se adreseaza. Cazurile speciale se trateaza la alt nivel. Si apoi care este legatura intre putere si tensiune? Ca si cu 110V din tv obtin 8kV care te baga urgent in spital chiar daca are 20W. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 Ți-a răspuns foarte bine @miticamy. Măsurători in instalații de 40KW nu se fac cum se scrie pe un forum, indiferent ca vrei sau nu. Acolo sînt foarte clar specificate metodele și echipamentele de masurare. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 Atunci ma limitez a nu le mai comenta ca dau idei si altora... P.S. eu n-am facut nici o legatura intre tensiune si putere, doar diferenta dintre 200W care poate fi alimentat lejer prin trafo separator si 40KW trifazat. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 Contra P.S.--nu cred ca cineva, cand a recomandat traful separator, avea in vedere si reteaua trifazata, si zeci de kW. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 9 Partajează Postat Mai 9 (editat) Pai si acolo cum lucram? Sa nu-mi spuneti :cu mare grija si bagare de seama, asta toti o stiu...sper. Editat Mai 9 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum