Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit reumplere cartus hp

danijblbass

Postări Recomandate

Salut . am o imprimanta multifunctional hp1510parca si un cartus negru 336. nu stiu ce kit de reumplere sa iau ..si daca iau sa zicem un kit pt lexmarc si pun la hp meu ce se intampla ? se duce mai repede cartusul ? sau am mai vazut cerneala la 250ml tot pt imprimante dar e universala ..are ceva ? multumesc ! :smt039

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danijblbass

5

• Blind

4

• Sonic

1

Glumesti? La ce iti trebuie nene kit de reumplere??? :smt104

Dear psc1510 user, cumperi cerneala neagra pentru hp (daca nu vrei sa iei de pe net, vezi ca e un magazin in intersectie la iancului, cam pe langa ala unde se fac si abonamentele la ratb, are multe xeroxuri si alte kkturi prin el), iei frumos un cutter si dezlipesti usor si cu uriasa grija o parte din folia de pe cartus, fara sa pui copitele pe contacte. Partea pe care o desfaci, incepand de la capul cu contactele, este indeajuns de "mare" incat sa iti arate o gaura in care e un burete (daca nu gasesti buretele in gaura, ai gresit gaura :smt003 ) iei apoi o siringa de 2.5ml sau de cat ai si introduci 5ml cerneala infigand acul in burete (fara sa incerci sa strapungi cartusul dar nici sa il bagi 1 cm si gata). Daca ai siringa mai mica, bagi de mai multe ori, logic. Dupa aceea, sufli putin (in caz ca ai tinut prea mult cartusul gol) apoi cu spatele lamei de la cutter (lama scoasa indeajuns de mult incat sa acopere actipildul respectiv si putin din cartus) lipesti smecheria la loc miscand cutterul usor si cu presiune moderata (o sa mai faci asta de mai multe ori, nu strica folia de pe acum) de la locul unde este inca lipita pana la capat. Ai grija ca sunt niste mici canale pe acolo, cu rol de egalizare a presiunii in cartus cu cea atmosferica, ce nu trebuie astupate de actipildu' respectiv. Uita-te atent inainte sa incepi sa dezlipesti partial folia cum sunt ele "acoperite". It helps a lot!!

Sfaturi/sugestii/cugetari:

Vezi sa nu te umplii pe fata de cerneala...se ia greu.

Vezi sa nu iti intre cerneala in gura, are un gust foarte nashpa (vezi sa nu inghiti, atunci e cam grav...n-am reusit si performanta asta).

Vezi sa nu spargi fundul tubului cu cerneala (impropriu zis tub, spui ca sunt cutiute de aspirina cu dop filetat) cu acul de la siringa.

Vezi sa nu arcuiesti din gresala acul de la siringa in marginea "tubului", o sa-ti faci camera leopard style (pimp my bedroom va fi mic copil).

Daca ai grija de cartusul tau si scoti cel putin odata pe saptamana cate ceva (atentie deosebita vara!!!), vei putea repeta operatia asta de ~25 de ori (la mine dupa 25 de reincarcari si-a dat duhul, a avut de suferit vara asta...ghinion).

Odata ce schimbi un cartus, daca si celalalt era terminat si nu se mai poate reincarca, va trebui sa le schimbi pe ambele, altfel nu vei putea face recalibrarea capetelor.

Daca si-a dat duhul cartusul si nu mai vrea sa fie util sub nici o forma, cumpara cartuse mari, 338/343 (negru/color), diferenta de pret este extrem de mica fata de cartusele pe care le ai acum in imprimanta (336/342). (hint: alege sellgros pt cumparat cartuse, sunt mai ieftine ca in alte locuri cu ~10lei pe cartus)

Nu cumpara cerneala din hypermarketuri sau kituri de reincarcare...sunt bani aruncati degeaba.

PS: Si eu tot PSC1510 am, crede-ma pe cuvant ca functioneaza tot ce ti-am scris mai sus.

Link spre comentariu

stiu magazinu de la iancului . de acolo am luat un pc. pai si merge orice fel de cerneala ?ca acolo cand am intrat mai demult avea cernala universala .eu am dat 150 mii sa imi umple cartusul si sa il "imoaie" ca era uscat . nu il mai folosisem de 3-4 luni . am obs ca are un orificiu mic (exact deasupra unde lipit abtipild cu codul cartusului) si am bagat un varf de scobitoare si "am dat de cerneala ".deci banuiesc ca pe acolo l-a umplut,nu ?si am mai obs ceva si cred ca e pe duca cartusul: nu imi mai "scrie " cum trebuie. o coala daca o scrie , o scrie bine , dar la a 2a inecpe sa se stearga din ce in ce mai mult rand cu rand.

Link spre comentariu

stiu magazinu de la iancului . de acolo am luat un pc. pai si merge orice fel de cerneala ?ca acolo cand am intrat mai demult avea cernala universala .

eu am dat 150 mii sa imi umple cartusul si sa il "imoaie" ca era uscat . nu il mai folosisem de 3-4 luni . am obs ca are un orificiu mic (exact deasupra unde lipit abtipild cu codul cartusului) si am bagat un varf de scobitoare si "am dat de cerneala ".deci banuiesc ca pe acolo l-a umplut,nu ?

si am mai obs ceva si cred ca e pe duca cartusul: nu imi mai "scrie " cum trebuie. o coala daca o scrie , o scrie bine , dar la a 2a inecpe sa se stearga din ce in ce mai mult rand cu rand.

1: Da pe acolo se umple, din cate stiu Hp-urile au pentru cerneala neagra un sigur orificiu (deci nu ai ce sa gresesti), la cartusele color daca nu ma insel sunt 6 (2 pentru fiecare culoare - acolo trebe sa fi mai precis: daca le umpli gresit e posibil sa strici imprimanta)

2: da, cartusu e pe terminate.

Link spre comentariu

Fie cartusul e pe terminate, fie este pe moarte. Pe sfarsitul vietii lui, la fel imi facea si mie cartusul. Am zis ca s-o fi terminat, il umplu...la fel face :smt013 Scot, suflu, il tin in cerneala putin, scoate 2 pagini apoi de la a 3-a scoate sters. Mi-am bagat picioarele si mi-am luat altele. Atat negru cat si color, ala color era mort de mult insa il tineam acolo ca altfel nu mai tipareste imprimanta deloc.

Link spre comentariu

Ca cerneala sau cartus de inlocuire? 336/338 si 342/343 sunt replacement-uri la modelul asta, eu asa le stiu...asa cum ti-am zis in postul de mai sus.Dpdv al cernelii sunt compatibile.339 mi se pare ca este un cartus mai mare, pentru alte imprimante, sunt mari sanse sa nu se potrivreasca in imprimanta ta, sa fie mai mare ca dimensiuni (in spate). Hmm...am avut pe masa la un moment dat un hp (format A3) ce mergea cu 339, parca sunt mai mari ca astea si nu cred ca vor intra...Ia-ti 338 pe negru si 343 pe color, sigur merg, asta am acum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări