svsu Postat Septembrie 26, 2023 Partajează Postat Septembrie 26, 2023 Cum spuneam, arc electric foarte slab, tensiune in gol pe bornele de iesire 80 V. La ESR nu am gasit niciun capacitor ciufulit. Diodele de iesire par ok. Oare clona cui aparat este? Link spre comentariu
Elservius Postat Septembrie 26, 2023 Partajează Postat Septembrie 26, 2023 D-nule @svsu, tare aș fi curios dacă ați da cât mai multe detalii despre istoricul acestui invertor de sudură, anume din momentul cumpărării până acum, adică cum s-a comportat și s-a manifestat la sudură. Pare să nu fi fost menajat, ci din contră să fi fost exploatat la maximum. Cam ce plusuri și minusuri ar avea? Vă mulțumesc pentru viitoarele precizări și informații. Numai bine! Link spre comentariu
svsu Postat Septembrie 26, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2023 Acum 31 minute, Elservius a spus: D-nule @svsu, tare aș fi curios dacă ați da cât mai multe detalii despre istoricul acestui invertor de sudură, anume din momentul cumpărării până acum, adică cum s-a comportat și s-a manifestat la sudură. Pare să nu fi fost menajat, ci din contră să fi fost exploatat la maximum. Cam ce plusuri și minusuri ar avea? Vă mulțumesc pentru viitoarele precizări și informații. Numai bine! Desigur: a fost utilizat in regim intensiv, mai precis cu electrod de 2,5mm dar cu timpi de utilizare mari ( peste un pachet in continuu). A functionat satisfacator, utill now. Ma gandesc ca, totusi, unul din condensatoarele de filtraj de 400uF la 450V (puse in paralel) este devalorizat. O sa le scot, le fac o masuratoare si, daca este cazul o sa le inlocuiesc. Ciudat este ca nu am gasit nicio documentatie asemenatoare cu acesta. Nu seamana nici cu Telwin, nici cu Globo, nici cu ARC. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Septembrie 26, 2023 Partajează Postat Septembrie 26, 2023 @svsu vezi ce integrate are si posteaza aici. De obicei schemele sunt asemanatoare pentru aceleasi integrate folosite. Verifica conexiunile cu surub, poate s-au slabit si incearca cu alte cabluri de sudura, sa nu fie problema de la ele. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 26, 2023 Partajează Postat Septembrie 26, 2023 Acolo cred că e de vină circuitul de reglaj al curentului, în zona trafului de curent.Există o rezistență de sarcină în paralel cu traful care se poate devaloriza în sensul creșterii valorii și asta limitează curentul.Am reparat cuiva din Craiova un aparat cu defect identic, de acolo a fost.Nu are treabă cu condensatorii de filtraj. Verificați și starea potențiometrului de reglaj curent. Link spre comentariu
Elservius Postat Septembrie 26, 2023 Partajează Postat Septembrie 26, 2023 D-nule @svsu vă mulțumesc pentru răspuns; eram curios de mai mult timp cum sunt aceste invertoare de sudură denumite Stayer ( o denumire interesantă pentru mine). Cei 3 electrolitici parcă ar fi de 560 microfarazi, sau mi se pare mie? Parcă ar fi semne de încălzire acolo unde este conectată platbanda de aluminiu cu cele 2 șuruburi la radiatorul diodelor finale redresoare de putere? Platbanda de aluminiu care merge la borna DINSE de ieșire a invertorului. Link spre comentariu
svsu Postat Septembrie 27, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2023 Acum 14 ore, cristi7521 a spus: @svsu vezi ce integrate are si posteaza aici. De obicei schemele sunt asemanatoare pentru aceleasi integrate folosite. Verifica conexiunile cu surub, poate s-au slabit si incearca cu alte cabluri de sudura, sa nu fie problema de la ele. UC3525ADW, MZ004, 4688 C702, printre altele. Acum 11 ore, Elservius a spus: D-nule @svsu vă mulțumesc pentru răspuns; eram curios de mai mult timp cum sunt aceste invertoare de sudură denumite Stayer ( o denumire interesantă pentru mine). Cei 3 electrolitici parcă ar fi de 560 microfarazi, sau mi se pare mie? Parcă ar fi semne de încălzire acolo unde este conectată platbanda de aluminiu cu cele 2 șuruburi la radiatorul diodelor finale redresoare de putere? Platbanda de aluminiu care merge la borna DINSE de ieșire a invertorului. Da, aveti dreptate, 560uF/450V. Acuma este in faza de purificare. Revin cu detalii. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Septembrie 27, 2023 Partajează Postat Septembrie 27, 2023 O parte din componente se regasesc in invertorul Almaz, schema postata aici Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2023 Partajează Postat Septembrie 27, 2023 Ai verificat unde ţi-am indicat ? Că dacă stai după schemă pierzi timpul degeaba, astea se repară şi fără, dacă ştii unde să umbli.Deci controlul curentului îl face fie cu traf de curent, fie cu şunt.Dacă-i traf măsori rezistenţa de sarcină şi vezi să nu fie decalibrată/întreruptă.Dacă are şunt, verifici contactele să nu fie slăbite sau încinse. Link spre comentariu
svsu Postat Septembrie 27, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2023 Acum 3 ore, validae a spus: Ai verificat unde ţi-am indicat ? Că dacă stai după schemă pierzi timpul degeaba, astea se repară şi fără dacă ştii unde să umbli.Deci controlul curentului îl face fie cu traf de curent, fie cu şunt.Dacă-i traf măsori rezistenţa de sarcină şi vezi să nu fie decalibrată/întreruptă.Dacă are şunt, verifici contactele să nu fie slăbite sau încinse. E cu șunt. Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 27, 2023 Partajează Postat Septembrie 27, 2023 Verifică si releul de soft start, se mai intampla sa fie duse contactele. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Verifica si semnalul .Daca este ok si nu arata limitare inseamna ca pe undeva ai un contact imperfect.Daca ai limitare e posibil sa fie problema cu igbturi,diode redresoare slabe pe sudura care sa iti dea bine la masuratoare sau cel mai greu partea de comanda. Pe partea comanda verifica si alimentarea oscilatorului in sarcina. Link spre comentariu
svsu Postat Octombrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2023 La 27.09.2023 la 11:47, validae a spus: Ai verificat unde ţi-am indicat ? Că dacă stai după schemă pierzi timpul degeaba, astea se repară şi fără dacă ştii unde să umbli.Deci controlul curentului îl face fie cu traf de curent, fie cu şunt.Dacă-i traf măsori rezistenţa de sarcină şi vezi să nu fie decalibrată/întreruptă.Dacă are şunt, verifici contactele să nu fie slăbite sau încinse. Recunosc, urechi prinse. Link spre comentariu
svsu Postat Noiembrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 La 27.09.2023 la 16:05, amudsen a spus: Verifică si releul de soft start, se mai intampla sa fie duse contactele. E normal ca pe releul de soft start sa am in sarcina 9 ohmi? In gol am circa 1,5 ohmi. Sa fie busite contactele si sa nu mai aclanseze ferm? Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 17, 2023 Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 Cum ai masurat aia 9, respectiv 1,5 ohmi ? Cu aparatul alimentat sau doar fortata bobina releului ? Contactele ar trebui sa aiba rezistenta de ordinul miliohmilor, se pot verifica prin metoda injectand 1A sau mai mult dintr-o sursa de curent constant si masurand cu volmetrul caderea de tensiune la borne. Asta daca nu ai aparat ce poate masura 4 wire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum