Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor radio Pan Crusader X

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

pe scurte cu antena lui telescopica prinde numai posturile foarte puternice, iar cand comut pe ssb, semnalul este extrem de slab, la volum max se aude ceva doar cu urechea lipita de difuzor. Am auzit niste voci slabe, reglajul bfo functioneaza, dar se aude atat de slab ca nici limba vorbita nu se distinge

Link spre comentariu

Încercați o antenă exterioară, nu musai ,,long wire,, dar măcar câțiva metri si bine izolată de ziduri și conductori.Eventual ceva prins de astereala casei cu un holzsurub.

Conditiile de propagare au devenit foarte neprielnice din cauza avântului construcțiilor înalte si dese.Doar cu antena telescopică nu aveți mari pretenții decât poate în vârf de munte....

Link spre comentariu

da, am incercat, am antena long wire, se prind un pic mai multe posturi si sigur ca la tot ce spun ma refer ca se intampla doar seara, iar in rest la fel, adica in general putine posturi, iar pe lsb pe 80 de m. sau 40 de m. cu vol max., cu urechea lipita de difuzor parca se intampla ceva, dar nu este sigur. Are sigur ceva, semnalul este extrem de slab, l am comparat  si cu tecsun 660, nu mai spun de sony 2001d si nu exista comparatie. Pana si unul mic, grundig yacht boy, este mult peste el, ceea ce nu i normal. Pe FM celelalte AM merge bine. Daca dv. sau stiti pe altcineva, care ca sigur ca contra cost, ma poate ajuta, v as fi recunoscator.

Link spre comentariu

Actual, numarul posturilor care mai emit in unde scurte pe plan mondial a scazut dramatic. Domina chinezii.

Specific, propagarea in unde scurte este capricioasa, ziua, noaptea, tropical, eruptii solare, anotimp,  prognoze.

ca sa iti dai seama daca sensibilitatea pe unde scurte este depreciata, pune alaturi un alt radio pe unde scurte, vezi cum este propagarea in banda, cum receptioneaza si fa comparatie pe moment. Daca nu vine semnal prin aer, in zadar ai schimbari mai multe de freecventa, acord al antenei etc. 

SSB este dedicat doar pentru radioamatori, morse, BLU etc. Daca comuti pe SSB la posturi comerciale cu modulatie in amplitudine obtii distorsiuni foarte mari, neinteligibil, volum sonor slab.

Radioreceptorul in cauza este complex - imposibil de dat cu parerea de la distanta.

Link spre comentariu

am scrispentru validae dar inca nu a aparut, am antena long wire, evdent ca fiind vorba de scurte totul se intampla numai seara, l am comparat cu tecsun 680 si nu mai zic de sony 2001d, nu exista comparatie. Pana si unul mic grundig yacht boy ii da clasa. Pe restul am si pe fm merge bine. Pe ssb pe 80m sau 40m, cu volumul la maxim si cu urechea lipita de difuzor, nici nu ti dai seama daca e ceva sau nu. Se aude parca bfo ul ca lucreaza si ceva voce dar atat de slab ca daca iau urechea de pe el nu se aude nimic. Probabil ca aici e problema. Caut pe cineva care poate sa ma ajute.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări