Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme ups

Postări Recomandate

Salutare! Am și eu un ups (500w cu 700VA) și uneori mai curentează. Cu el este alimentata o pompa de recirculare pentru centrală și dacă scot pompa dintr-o priza a ups-ului și o pun în cealaltă, problema dispare (temporar). Am verificat azi starea cablurilor și toate se afla in stare buna. In interiorul ups-ului nu exista cabluri dezizolate care sa atinga carcasa sau intre ele pe undeva, totul este la locul lui, dar exista un lucru care mi se pare dubios. Cand pun multimetrul pe continuitate și ating cu cu acele cabluri de masura plusul și minusul stecherului ups-ului ( acesta fiind deconectat de la priza, de la bateria externa si fara nimic conectat la el) aparatul bipaie și imi indica o continuitate. Ceva pareri?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Indică acea continuitate doar scurt timp, sau dacă ții testerele pe pini sună continuu ?

Priza UPS-ului are niște condensatori legați între împământare (carcasa) și bornele de fază și nul.

În lipsa unei prize cu împământare, pe carcasa UPS-ului va apărea un potențial de circa 120V.

Asta fiindcă prin condensatorul dintre fază și carcasă trece acum un curent slab, care s-ar fi dus altfel la împământare.

Link spre comentariu
56 minutes ago, validae said:

Indică acea continuitate doar scurt timp, sau dacă ții testerele pe pini sună continuu ?

Priza UPS-ului are niște condensatori legați între împământare (carcasa) și bornele de fază și nul.

În lipsa unei prize cu împământare, pe carcasa UPS-ului va apărea un potențial de circa 120V.

Asta fiindcă prin condensatorul dintre fază și carcasă trece acum un curent slab, care s-ar fi dus altfel la împământare.

Suna continuu. Priza la care a fost conectat ups-ul la rețea nu are împământare, dar nu au fost probleme pana iarna trecuta (am ups-ul din 2018). Am măsurat atunci ( când curenta) tensiunea de pe carcasa și avea undeva pana în 100 de volti

Editat de Costi23
Posibilitatea de a nu înțelege ce vreau sa spun
Link spre comentariu

Dacă era un scurtcircuit adevărat, îți sărea siguranța.Cred că e posibil să măsori de fapt primarul trafului și acela are o rezistență în curent continuu foarte mică, de ordinul zecilor de Ohmi.Ca să te convingi măsoară rezistența primarului și compari cu ce măsori la bornele ștecherului. Ai putea să verifici și cei doi condensatori aflați pe bornele interne ale prizei.Poate ai unul străpuns, deși puțin probabil...

Link spre comentariu
1 hour ago, validae said:

Dacă era un scurtcircuit adevărat, îți sărea siguranța.Cred că e posibil să măsori de fapt primarul trafului și acela are o rezistență în curent continuu foarte mică, de ordinul zecilor de Ohmi.Ca să te convingi măsoară rezistența primarului și compari cu ce măsori la bornele ștecherului. Ai putea să verifici și cei doi condensatori aflați pe bornele interne ale prizei.Poate ai unul străpuns, deși puțin probabil...

Pe mine nu ma interesează decât problema cu acel curent de pe carcasa (care se întinde și ajunge sa curenteze chiar și ușa centralei) O sa fac o împământare pentru priza aceea si sper ca asta sa rezolve. Mulțumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări