gedd135 Postat Septembrie 30, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2023 12 hours ago, Усилитель said: ceva mai simplu... si intrare/driver cu ECC85.... prima schema e postat se mine ceva mai in spate,e vb de autobias Link spre comentariu
gedd135 Postat Octombrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2023 (editat) Asadar,momentul mult asteptat,MASURATORILE: RRZISTENTA DE MASURA DE 8 ohm,de fapt 8.6: Semnal DREPTUNGHIULAR la 20Hz: Semnal DREPTUNGHIULAR la 1KHz: ARMONICI: Asadar,am 11.2V RMS de aici rezulta P=U2/R deci 14.58W putere de iesire.Celelalte forme de unda nu le mai pun ca nu are rost.Intr-adevar,basul este unul FANTASTIC,am rulat cateva melodii de test de pe YT si a facut fata cu brio....Mentionez ca toate masuratorile,inclusiv cu armonicele s-au facut la PUTERE MAXIMA,nu la 1W...... Editat Octombrie 2, 2023 de gedd135 Link spre comentariu
gedd135 Postat Octombrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2023 Pana acum schema e asta de mai jos,am mers pe negativare mixta: si cateva filmulete: Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 2, 2023 Partajează Postat Octombrie 2, 2023 Acum 4 ore, gedd135 a spus: Asadar,momentul mult asteptat,MASURATORILE: RRZISTENTA DE MASURA DE 8 ohm,de fapt 8.6: Semnal DREPTUNGHIULAR la 20Hz: Semnal DREPTUNGHIULAR la 1KHz: ARMONICI: Asadar,am 11.2V RMS de aici rezulta P=U2/R deci 14.58W putere de iesire.Celelalte forme de unda nu le mai pun ca nu are rost.Intr-adevar,basul este unul FANTASTIC,am rulat cateva melodii de test de pe YT si a facut fata cu brio....Mentionez ca toate masuratorile,inclusiv cu armonicele s-au facut la PUTERE MAXIMA,nu la 1W...... Unde e domnule 10khz și 20khz dreptunghiular? Că tot îți place dumitale dreptunghiular. Link spre comentariu
gedd135 Postat Octombrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2023 (editat) 31 minutes ago, sonic11 said: Unde e domnule 10khz și 20khz dreptunghiular? Că tot îți place dumitale dreptunghiular. Dupa cum ziceam,NU LE-AM MAI PUS ca nu are rost...partea grea la un amp este 20Hz dreptunghiular....si dupa cum se observa,e ce trebuie! Dumneata nu observi elementele esentiale...de exemplu...armonicele la putere MAXIMA si semnal DREPTUNGHIULAR! Se pare ca imi racesc gura de pomana!!! Editat Octombrie 2, 2023 de gedd135 Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 3, 2023 Partajează Postat Octombrie 3, 2023 Un dreptunghiular si la 10kHz (nu mai zic de 20kHz) era foarte util pentru a vedea calitatea trafurilor produse de polonezi. Se stie ca trafuri care sa presteze exemplar si la joase si la inalte sunt foarte rare. Ele presteaza in general bine doar la un capat al intervalului. Deci ma gandesc ca poate mai vor si altii sa cumpere si este bine sa stie pe ce dau banii. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 3, 2023 Partajează Postat Octombrie 3, 2023 Acum 6 ore, gedd135 a spus: Dupa cum ziceam,NU LE-AM MAI PUS ca nu are rost...partea grea la un amp este 20Hz dreptunghiular....si dupa cum se observa,e ce trebuie! Dumneata nu observi elementele esentiale...de exemplu...armonicele la putere MAXIMA si semnal DREPTUNGHIULAR! Se pare ca imi racesc gura de pomana!!! Domnule, ai impresia că eu am ceva cu tine dar te înșeli amarnic ... Oscilogramele cerute sunt necesare din motivul invocat de @merck și pentru a fi complet tabloul cu măsurători, inclusiv cele cu sinus, pentru alții care vor sa construiască în viitor așa ceva. Eu sunt curios de sinus la 20hz nelimitat. Pe de altă parte dacă tot crezi că nu am habar explica tu ce se întâmplă cu miezul la 20hz dreptunghiular după osc data de tine. Link spre comentariu
darius_bv Postat Octombrie 3, 2023 Partajează Postat Octombrie 3, 2023 Performantele la joasa frecventa sunt de invidiat! Singura mea observatie: spectrul din poze nu este in niciun caz caracteristic unui semnal dreptunghiular cu factor de umplere 1/2. Poate setarile masuratorilor nu au fost tocmai corecte, sau ati incurcat pozele. Si mie mi-ar placea sa vad un semnal dreptunghiular la 20KHz, pentru ca spune multe despre calitatea trafurilor de iesire. Nu ai cum sa pacalesti capacitatile de cuplaj dintre infasurari, efectul acestora apare imediat in oscilograme. Felicitari inca o data! Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 3, 2023 Partajează Postat Octombrie 3, 2023 poate ca nu ma pricep, dat THD-ul citit este 9%? Link spre comentariu
Mitica M. Postat Octombrie 3, 2023 Partajează Postat Octombrie 3, 2023 Poate ca nici eu nu ma pricep, dar nu am vazut nicaieri spectrograme cu reprezentari Fourier avand scala liniara pe verticala, de obicei este logaritmica, in decibeli. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 3, 2023 Partajează Postat Octombrie 3, 2023 1 oră în urmă, xdanx a spus: poate ca nu ma pricep, dat THD-ul citit este 9%? Poate vă uitați și la a doua unde THD este 17% Link spre comentariu
gedd135 Postat Octombrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2023 e clar ca va uitati si nu stiti la ce va uitati,vechile metehne nu au disparut,ce inseamna thd la o armonica de 190mV??? ROG MODERATORII SA IMI STEARGA CELE DOUA POSTARI,CEA CU GU50 SI CEA CU 6C33C,MULTUMESC!!! Link spre comentariu
gedd135 Postat Octombrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2023 1 hour ago, Mitica M. said: Poate ca nici eu nu ma pricep, dar nu am vazut nicaieri spectrograme cu reprezentari Fourier avand scala liniara pe verticala, de obicei este logaritmica, in decibeli. daca pun scala logaritmica,crede-ma ca nu mai intelegi nimic...pe scala liniara era vorba despre evidentierea armonicelor 1..2...3...4...etc ce naiba intelegeti voi din scala logaritmica? Cum va dati seama din scala logaritmica daca suna bine sau nu??? Link spre comentariu
gedd135 Postat Octombrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2023 2 hours ago, xdanx said: poate ca nu ma pricep, dat THD-ul citit este 9%? mai oameni buni,cum sa fie 9% Thd??? sau 17%...e vorba de armonica a doua care are 366mV...e neglijabil,uitati-va la fundamentala!!Daca A1,A2A3 erau comparabile cu fundamentala,era o problema!!! Voi nu cititi ce scriu? Valorile astea sunt la putere maxima nu la 1W.... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 3, 2023 Partajează Postat Octombrie 3, 2023 Daca ne referim la semnalul dreptunghiular de 20Hz se vede destul de clar chiar din oscilograma ca distorsiunile sint destul de mari prepoderent de ordinul 2. Se vede clar ca cele doua alternate sint foarte diferite, alternanta negativa are "rampa" cazatoate de mai putin de o diviziune iar alternata pozitiva are peste doua diviziuni pe "rampa" cazatoare, deci o diferenta de peste o diviziune raportat la circa 5 diviziuni variatie totala a semnalului (fara deviatia generata de traf). Rezulta diferenta de circa 20% si deci valorile de distorsiuni foarte mari dentificate de colegi sint reale. @gedd135 toate graficele se fac pe scara logaritmica tocmai pt a fi clar vizibile armonicele. Folosirea unei scale liniare duc cu gindul ca se vreaa ascunde ceva, si aici nu ma refer la tine ci la modul general. Eu personal as folosi un SW simplu si gratuit (ca REW de exemplu) si as face o scanare intre 20Hz si 20Khz afisind pe ecran nivelul de iesire simultan cu nivelul distorsiunilor in functie de frecventa. Este mult mai simplu sa vizualizezi distorsiunile in functie de frecventa si se pot face si scanari pe nivele diferite de semnal. Link-uri cum se fac masurari distorsiuni cu REW: link1 link2 Se face mai intii o masuratoare loopback pt placa de sunet impreuna cu atenuatorul (trebuie compensat in frecventa pt o masuratoare corecta sau rezistente foarte mici in divizor) ce va fi folosit la iesirea ampificatorului (placa nu admite nivel de intrare mai mare de 0.5V-1V fara a creste distorsiunile interne) si apoi se foloseste aceasta masuratoare ca referinta pt masuratorile reale pe amplificator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum