Cilibiu Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Mersi BCF de ajutor, nu mai stiam numele de user al tau, si de acea!Daca dioda laser nusi modifica curentul consumat, din cauza altori naturi tehnice, atunci merge si cu un stabilizator de tensiune!Nu depasesti tensiunea, automat nu depasesti curentul absorbit! Link spre comentariu
BCF Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 pai la modulul meu , tensiunea de 7 v este obtinuta dintr-un LM317 si functioneaza foarte bine, atit ca focalizarea nu mi se pare stralucita, din cauza ca punctul nu este chiar asa concentrat precum la alte lasere, chiar si dupa toate reglajele mele , urmeaza sa montez dioda in alt colimator Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Exact asta vroiam si eu sa ma apuc sa fac, sa vad daca rezolv treaba cu punctul, dar se pare ca mai scutit de munca, ma gandeam sa folosesc un laser brelog, si sa ii iau partea cu lentila, sunt lasere la un pret aceptabil , care sunt bine realizate, si nu chinezari!Tu la ce teai gandit?, mai exact ce este devina, lentila sau carcasa diodei?L.E Am facut rost de 4 filtre si vreau sa fac toate punctele de la laserele care le am sa fie de aceasi dimensiune, ca sa le pot uni prin filtre! Link spre comentariu
BCF Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 pai schimb si carcasa si lentila, acum depinde de unghiul de dispersie al diodei, urmeaza sa o testez in alt colimator. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Eu prima oara o sa incerc cu alta lentila, si asa aflu daca este de la carcasa ! Poate nu este devina carcasa! Si ma scuteste de ceva munca! Link spre comentariu
minimals Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Servus!imi pare rau daca probabil repet intrebarea insa nu am gasit un raspuns...De curand am recuperat o dioda laser dintr-un DVD-RW si initial am testat o alimentand cu 2 baterii de 1.5v prima data a luminat f intens mai tarziu cand a m vrut sa verific polaritatile(ca o montez cu rezistenta si un regulator de tensiune 3v) alimenta o din nou nu a mai luminat la fel de intes ca prima data...... am stricat dioda? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Da, ca i-ai depasit curentul maxim. Link spre comentariu
minimals Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 deci pot sa o arunc :(( asta e eu am vazut pe net ca la 3v se alimenteza.... Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Se alimenteaza in curent constant, ca si ledurile.Scrie pe forum cu se determina curentul Link spre comentariu
BCF Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 ai ars dioda din start deoarece se alimenteaza la 2v , maxim 2,4 v + ca trebuie limitat curentul, dioda laser nu se compara cu led-ul, o data ce ai depasit curentul maxim admis de dioda si apoi revii la curentul initial admis de dioda nu mai functioneaza la parametrii normali (adica dioda numai emite aceeasi lumina ca inainte de depasirea curentului) , pe cand la led daca depasesti curentul nom. admis si apoi revii la curentul nom. , led-ul functioneaza normal, dar aceasta supraalimentare sa nu dureze foarte mult ca-l prajesti si pe led. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum