Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se alimenteaza un led laser?

dj fratisu

Postări Recomandate

Nu am zis ca nu ai putea avea dreptate, dar la mine cel putin functioneaza asa, si sincer dioda de 1W la pretul de 100 lei cu tot cu driver, dar limitata la 100mW ? Prea deplasat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

19

• BCF

11

• iuli09

8

• flo_sf25

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:ras: :ras: :rade: Da , e adevarat, dar si-a mai luat cineva de pe forum asa ceva, poate al lui este normal , cea ce nu prea cred!Lucrez intr-o firma cu situati similare! :ras:O sa fac teste pe celelalte diode laser care le mai am , adik rosu si verde, daca se duc, se duc , dar macar mam lamurit eu!
Link spre comentariu

Daca dioda nu are driver si nici de putere de 1w nu are, atunci ce ramane?....sursa!Probabil este comandata de un tranzistor sau are inseriata o rezistenta de valoare mica dar de putere pentru a o proteja de un eventual scurt, asta undeva in interiorul sursei.Mi-am facut si eu o sursa d'asta si se protejeaza si pe ea dar si diverse terminale supraalimentate. Undeva se face caderea aia de tensiune. Diodele se comporta in circuit apropape ca un shunt doar ca lasa sa treaca curentul intr-o singura directie. Ele nu sunt consumatori precum o rezistenta.Incearca sa pui o dioda obisnuita la 5V 1,5A fara rezistenta sa vezi ce se intampla.Este adevarat ca au totusi o mica cadere de 0,7V dar asta e nesemnificativa.

Link spre comentariu

Sursa mai exact este o sursa normala banala, fara complicati si MADE CHINA, si schiar pot spune ca e CHINEZARIE, la lucratura si calitate e varza, pe iesire nu are nimik de din cea ce zici , reactia cu optocuplor si atat, fara rezistente inseriate sau altceva!

Link spre comentariu

Din greseala echipat cu o dioda de 1000mW in loc de 100mW. La CTC:-Merge?Merge! -Alta la rand ,ca sta productia!

Se exclude ipoteza ta, dioda este fara driver , suge cat curent are nevoie, daca era de 1000mW deja avea un curent ff mare, care avea de unde sal suga, sursa duce pana in 1.5A. Deci ca rezultat EXCLUS, iar ca sa confirme si mai mult asta, nu am auzit de IDODE LASER care au tensiunea de alimentare peste 10V, nici de 7V nu am auzit!La curentul care il consuma dabia ardea, daca era de 1000mW, deja dadeam foc la mobila!
Link spre comentariu

Pai asta am zis ca am facut, pe dioda sunt 5,2V!Astazi la munca am facut cateva teste, ori ca limitezi curentul , ori ca limitezi tensiunea, este la fel. Poate diodele laser in functie de caldura isi modifica curentul absorbit, asta cea ce cred!Am luat o rezistenta de 24V si 1A, am limitat tensiunea la 12V , ea sugea 500mA, am limitat apoi doar curentul la 500mA si tensiunea pe rezistenta era tot de 12V. Deci fac cam acelasi draq, dar daca ai o rezistenta care isi modifica curentul in functie de temperatura, asta e alta treaba, dar la mine dioda laser este calie,pana in 30 grade, si asa este tot timpul, deoarece am un ventilator care o tine la o anumita temperatura! Asta poate fi explicatia de ce nu se arde!

Link spre comentariu
Pai asta am zis ca am facut, pe dioda sunt 5,2V!

Mie mi s-a parut c-ai zis de sursa de 5V.

Dioda vilet este alimentata dintrun alimentator de 5V ce imi alimenta un LASER DISCO, si duce 1,5A.

Deci DIODA LASER FARA MODUL alimentata din 5V si imi consuma undeva la 80mA, DE CE?

Deci cei 5V sunt direct pe dioda, da? NU ce poate sursa.

Am luat o rezistenta de 24V si 1A,

Ha? :nas:

Poti, te rog, sa "traduci"? Vrei sa zici 24 Ohmi, 24W (24V/24Ohm=1A, P=UI=24W)?

am limitat tensiunea la 12V , ea sugea 500mA, am limitat apoi doar curentul la 500mA si tensiunea pe rezistenta era tot de 12V.

12V/24Ohm = 1/2 A =0.5 A = 500 mA.

500mA * 24 Ohm = 12V.

La ce te asteptai? :nas:

dar daca ai o rezistenta care isi modifica curentul in functie de temperatura,

Termistor? :nas:

Ma rog, asta-si modifica rezistenta, da' in general un rezistor nu-si poate modifica altceva.

Link spre comentariu
Pai asta am zis ca am facut, pe dioda sunt 5,2V!

Mie mi s-a parut c-ai zis de sursa de 5V.

Dioda vilet este alimentata dintrun alimentator de 5V ce imi alimenta un LASER DISCO, si duce 1,5A.

Deci DIODA LASER FARA MODUL alimentata din 5V si imi consuma undeva la 80mA, DE CE?

Deci cei 5V sunt direct pe dioda, da? NU ce poate sursa.

Am luat o rezistenta de 24V si 1A,

Ha? :nas:

Poti, te rog, sa "traduci"? Vrei sa zici 24 Ohmi, 24W (24V/24Ohm=1A, P=UI=24W)?

am limitat tensiunea la 12V , ea sugea 500mA, am limitat apoi doar curentul la 500mA si tensiunea pe rezistenta era tot de 12V.

12V/24Ohm = 1/2 A =0.5 A = 500 mA.

500mA * 24 Ohm = 12V.

La ce te asteptai? :nas:

dar daca ai o rezistenta care isi modifica curentul in functie de temperatura,

Termistor? :nas:

Ma rog, asta-si modifica rezistenta, da' in general un rezistor nu-si poate modifica altceva.

Aici era folosit ca exemplu "rezistenta"

Formulele le stiu bineinteles, dar am scris si babeste pentru cei care nu inteleg sau nu stiu formulele!

Link spre comentariu

[off-topic]

Electronica e o stiinta destul de exacta (cam ca matematica, asa).

Folosirea termenilor la intamplare, ca poate pricepe cineva ceva, e total contraindicata. Mai ales in cazul celor care "nu inteleg" e cazul sa fim atenti cum vorbim, ca raman cu notiuni aiurea.

Asa ca daca la un moment dat ai un lapsus si nu-ti vine termenul care trebuie, ori reformulezi cu alti termeni (corecti) care sa exprime acelasi lucru, ori renunti si postezi cand iti aduci aminte.

Parerea mea, normal.

[/off-topic]

[on-topic]

Cum e, ai reusit sa masori inca o data tensiunea aia?

Link spre comentariu

sal all. Sa lamurim povestea asta . Modulul laser albastru-violet (405nm) de care are Cilibiu am si eu, este alimentat la intrare in modul cu 7 vcc. iar pe dioda tensiunea este de 5 V, deci diodele albastru -violet se alimenteaza la 5v si nu cu alte tensiuni mai mari sau mai mici,curentul consumat de modulul meu este de 89mA.Referitor la driver ,el asa este comercializat cu driver si nu optional.

http://www.roithner-laser.com/ld_diverse.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări