iuli09 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 am vazut ca linkul nu mai este valabil ; era vorba despre aceasta schema : http://www.eleccircuit.com/wp-content/u ... mbnail.gif este suficient acest montaj pentru a alimenta o dioda laser care sa functioneze 20 de ore pe zi ? Link spre comentariu
iuli09 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 vreau sa alimentez un laser de 500mW care sa functioneze 24h/zi . care ar fi cea mai buna solutie ? este suficienta schema de mai sus ? Vreau sa folosesc laserul pentru un sistem de alarma . Link spre comentariu
iuli09 Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 este adevarat ca laserele nu sunt facute sa functioneze perioade indelungate ? am inteles ca se uzeaza relativ repede . Asa cum spuneam mai sus as dori sa folosesc un laser care sa functioneze aproape continuu. Are rost sa dau banii pe laser sau trebuie sa caut altceva ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Diodele laser ajung la 10 000h de functionare;la 500mW arde...pe cine vrei sa arzi? Basca ca ai nevoie de o placa ceramica pt suprafata de tinta,iar daca ajunge si o frunza pe ea,ia foc.Poate vrei sa folosesti un laser de 5mW... .LM317 in configuratia din link,nu e ok. Link spre comentariu
iuli09 Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 vreau sa-l folosesc pentru un sistem de alarma ; sa-l focalizez pe un element fotosensibil si in caz ca cineva intrerupe bariera optica sa declanseze o sirena . Nu am incercat cu o bariera IR pentru ca intre emitator si receptor este o distanta relativ mare (aproximativ 150M). La 10000 ore durata de viata ar fi perfect un laser . pot sa ma bazez pe aceasta estimare ?daca schema postata nu este potrivita pentru ceea ce vreau sa fac , care ar fi o schema de alimentare corespunzatoare ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Foloseste ledul la 50% din puterea maxima si poti sa te bazezi...daca-l racesti corespunzator;in 150m raza poate fi intrerupta/deviata de un ...vartej care antreneaza si ceva praf/apa/mizerii.Poti folosi LM317 dar configurat ca scc +termal sd.Suprafata-tinta trebuie sa fie destul de mare pt ca la distanta asta orice influenteaza raza. Si daca fixezi solid ledul pe un zid de beton,zidul se contracta/dilata si unghiunl de incidenda va fi periclitat.Semnalul trebuie modulat-vine cineva cu tigara aprinsa si poti sa in laser si ce mai e pe acolo. Link spre comentariu
iuli09 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 ma gandeam sa focalizez laserul inainte de receptor cu ajutorul unei lupe . Oare se va incalzi prea tare receptorul ? Multumesc pentru precizari, dar din cauza ca nu stapanesc foarte multe notiuni n-am inteles foarte bine explicatia ; as avea in continuare nevoie de o schema pentru alimentarea laserului Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Adica,fara un sistem optic performant functionarea corecta e compromisa. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Sursa e in functie de dioda folosita. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 caracteristicile diodei laser sunt acestea : http://i53.tinypic.com/wmkq6d.jpg Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Ledul laser e foarte sensibil;o sa ai nevoie si de un sistem optic.[attachment=0]Laser led.pdf[/attachment]Trebuie sa-l pui intr-un radiator mare,eventual cu un element peltier. Link spre comentariu
Vizitator yo2ogm Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Intrucat m-am jucat mult cu bariere in infrarosu, iti pot sune ca e mult mai bine sa alimentezi dioda emitatoare in impulsuri dreptunghiulare (factor de umplere mic). Curentul de impuls poate fi mare (fara sa afecteze ledul), iar la receptor semnalul poate fi puternic amplificat cu un simplu preamplificator audio (preamplificatorul trebuie sa aiba impedanta mare de intrare, tranzistor fet, dar trebuie sa-l testezi si in contitii de intuneric, cand impedanta receptorului creste mult si exista tendinta de autooscilatie - deci castigul amplificatorului trebuie reglat). Nu uita sa pui un filtru colorat in fata receptorului si o lentila care sa focalizeze pe receptor. Nu incerca in curent continuu, e cea mai prosta solutie si poti avea multe alarme false si in in plus distanta pe care poate functiona bariera e mult mai mare cu semnal modulat. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 eu ma gandeam la o bariera laser ; as fi preferat una in infrarosu dar din cauza distantei mari dintre emitator si receptor (150M) am fost fortat sa renunt la aceasta varianta ...stii cumva la ce distanta maxima ar functiona ,in conditii bune, o bariera IR ? Link spre comentariu
Vizitator yo2ogm Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 O bariera in infrarosu cu led in infrarosu obisnuit (excitat cu varfuri de 1 amper), modulat si cu sistem optic simplu la emisie si receptie(lentile cu diametru de aproximativ 2cm), functioneaza ireprosabil la 10 m.Sfaturile de mai sus sunt aplicabile si la bariere cu diode laser, unde in functie de puterea diodei vei obtine distante mai mari. Totusi 150m e prea mult, ar trebui sa o faci din mai multe bariere. In plus receptorul va fi desensibilizat de lumina soarelui (chiar daca folosesti un filtru). Link spre comentariu
Vizitator sackyrof Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Am un Transformator care scoate 5V (1A) si as vrea sa fac un laser point care sa bata la aprox 10m si sa functioneze non-stop. Ce dioda laser , ce rezistente ar trebui sa iau ? ce circuit ar trebui sa folosesc ca sa realizez acest lucru ?Un coleg imi spune ca ar trebui sa iau o dioda laser si sa o inseriez cu o rezistenta de 100-150OM, zice bine ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum