Geolic Postat Septembrie 18, 2023 Partajează Postat Septembrie 18, 2023 Salve tuturor. Am un invdertor ptr sudura modelul Campion SP-300 DC, ai carui finali i-am gasit explodati. La momentul exploziei s-au sters notatiile pe citeva componente. As avea nevoie de o schema sau o poza cu acele componente,daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa pun si poze. archive (2).zip archive (2).zip archive (2).zip Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2023 Partajează Postat Septembrie 18, 2023 Componentele sunt identice și în aceleași poziții la ambii tranzistori.Deci poți vedea ce rezistor era comparând cu rezistorul scăpat de la celălalt tranzistor.E valabil și pentru condensatori și diode. Diodele din porțile igbt-urilor sunt uzual diode Zenner.Dacă nu e marcată în clar, îi poți determina tensiunea Zenner aplicându-i o tensiune de circa 20V prin intermediul unei rezistențe de 1k.Măsori tensiunea la bornele diodei în ambele polarizări.În direct va trebui să aibă circa 500-700mV iar în ploarizare inversă tensiunea măsurată e chiar tensiunea stabilizată.La invertoare e între 15V și 18V. Link spre comentariu
Geolic Postat Septembrie 18, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2023 M-am gindit la aceasta varianta dar s-au ca ''afumat '' componentele pe directia ambilor tranzistori. Oicum va multumesc ptr raspuns. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2023 Partajează Postat Septembrie 18, 2023 Dacă nu se găsește schema invertorului, se poate face o comparație bazată pe tipul de tranzistori folosiți și driverul ce-i comandă.Se caută o schemă de invertor de sudură asemănătoare ce folosește aceiași tranzistori și trafo driver și se utilizează componentele din schema găsită.Valorile acestor componente sunt destul de apropiate între diverse invertoare. Ce tranzistori folosește invertorul ? Că de ei depinde ce diode și rezistori se folosesc.. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 18, 2023 Partajează Postat Septembrie 18, 2023 Rezistentele inseriate cu cele pe care scrie 512 sunt 15R ( daca te uiti mai de aproape cu ceva lupa si iluminare buna, scrie pe ele 150 ). Rezistentele inseriate cu diodele sunt 4R7. Diodele pot fi UF4007 sau similar, ideea e sa fie rapide sau ultrarapide. IGBT-urile cred ca stii care sunt, eu am pus de regula FGH60N60UFDTU. Vezi ca mai e o rezistenta 0805 parca, de 1R undeva pe langa mufa aia de ventilator ( parca intre ea si traful ala micut ). Aia alimenteaza controlul IGBT-urilor, si in unele cazuri se arde cand IGBT-urile se ard, in ciuda trafului driver ( varf de curent prea mare ), daca e arsa atunci n-o sa mearga. Ce zic eu aici se subantelege ca-i propria experienta. Placa fiind identica cu niste invertoare pe care eu le-am reparat. Aveam si poze mult mai clare ca ce ai pus tu ( parca ar fi facute cu telefon de acum 15 ani ), dar nu inteleg ce am facut cu ele, ca nu le mai gasesc... Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 18, 2023 Partajează Postat Septembrie 18, 2023 (editat) Ai mai jos valorile componentelor din driver; R45-46.....5R1 R47-48....15 ohmi R49-50...5,1 kohmi C27 C26....10nF Diodele SS14 Editat Septembrie 18, 2023 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum