Ivanus Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Buna ziua. Aceasta schema este alimentata de la retea si la iesire are 12V si 14A. Daca as dori ca la iesire sa schimb din 14A in 4A, atunci ce ar trebui sa schimb? Daca schimb doar transformatorul e de ajuns, sau ar mai trebui si alte componente? https://imgur.com/0wcW6TE Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Acolo ai o configuratie de tip fly-back. Rx ar trebui redimensionata si ea daca folosesti un transformator mai mic, transferi o putere mai mica spre secundar. Dioda redresoare din secundar poate fi si ea o idee mai mica daca tii neaparat. Mare atentie la teste/probe fiind conectat direct la retea. Link spre comentariu
Ivanus Postat Septembrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Dioda pot sa o folosesc pe aceeasi dupa idee. Daca are caracteristici mai mari, nu conteaza, nu? La rezistorul RX dupa calcule imi iese 0.5 ohm , dar am doar de 1 ohm. Cum crezi va fi o problema mare daca voi pune un rezistor de un ohm? Vroiam sa pun la intrare un transformator de retea, dar din pacate nu am unul , si nu prea gasesc care sa fie de 1:1. Si am decis sa construiesc fara acest transformator Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 De fapt ce vrei să faci cu sursa aia ? Și de unde ideea de a pune la intrare un transformator separator (1:1) ?. Din ce văd nu ai experiență în domeniul surselor în comutație, fiind de preferat să folosești fie o sursă gata făcută, fie să modifici una gata făcută fiindcă e puțin probabil să reușești să faci una de la zero. Link spre comentariu
Ivanus Postat Septembrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Din cate am mai vazut din alte scheme, se pune la intrare un transformator separator. Atunci pentru ce altceva ar fi acel transformator? Link spre comentariu
Ivanus Postat Septembrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Aaa, ok. Sunt bobine pentru filtru. Acum am inteles Doar ca nu inteleg cum sunt ele infasurate. M-am uitat prin video la niste placi si semanau cu un transformator, dar ele dupa idee sunt doua bobine una langa alta si nu inteleg cum ar fi infasurate si cum ele functioneaza Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 In principiu ,pui la iesire un consumator care sa consume 4A la 12V. R=U/I ,=> R=12/4=3 OHMI si putere minim 50W. Apoi maresti Rx (prin incercari repetate si cu montajul nealimentat) pana cand tensiunea de 12V de la iesire ,cu sarcina conectata ,incepe sa scada.Concret ,incerci cu 0R47 ,0R68,1R,1R5,2R ,...ai prins ideea... Si cam atat. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 (editat) Acum 51 minute, Ivanus a spus: Aaa, ok. Sunt bobine pentru filtru. Acum am inteles Doar ca nu inteleg cum sunt ele infasurate. M-am uitat prin video la niste placi si semanau cu un transformator, dar ele dupa idee sunt doua bobine una langa alta si nu inteleg cum ar fi infasurate si cum ele functioneaza Poate te ajuta http://www.ieca-inc.com/images/Conducted_EMI_filter_design.pdf Editat Septembrie 17, 2023 de cristi7521 Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Nu-ti bate capul prea mult cu filtrul ala ca merge si fara el. Daca ai recuperat poti monta, daca nu ai nu pui nimic. Si vreo 2 condensatori pe langa filtrul ala, tot recuperati. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Nimeni nu a pus intrebarea esentiala, desi cu asta trebuia sa inceapa prima replica pe topic: -De ce D-zeu si-ar dori cineva sa reduca curentul de care o sursa este capabila, devreme ce acesta este consecinta sarcinii? PS: Filtrul ala de pe intrare se numeste filtru EMI, si e plin pamantul de ele. Majoritatea surselor ATX au unul, indiferent de putere ( chiar si alea ieftine ). Sa nu mai zic ca-l gasesti de nou si la TME la un pret prea mic sa mai merite sa-ti bati capul cu bobinarea. 6 hours ago, Kosmin said: Acolo ai o configuratie de tip fly-back. Fa bine si renunta la cratima, n-are ce sa caute acolo. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Eu l-am întrebat de la bun început ce vrea să facă, având în vedere că nu are experiență cu astfel de surse. Era evident pentru oricine că dacă nu face diferența dintre un traf separator și un filtru EMI e departe de domeniul surselor.... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Nu vedeti ca sunteti testati a n-a oara de cineva cu cateva postari, sigur aceeasi persoana cu N nick-uri? Mi-e sa nu fie gigi dupa ce s-a plictisit cu L6599. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 17, 2023 Partajează Postat Septembrie 17, 2023 Poate nu are traf adecvat sau i se pare prea scump miezul,sau cine ştie,gabaritul e prea mare... Oricum puse prost întrebările,n-ar trebui să se apuce de nimic,că nu cunoaşte chestii elementare... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 18, 2023 Partajează Postat Septembrie 18, 2023 8 hours ago, dumitrumy said: Nu vedeti ca sunteti testati a n-a oara de cineva cu cateva postari Ba da, si asta a fost unul dintre motivele postarii mele, pentru ca problema pusa in topic nu are logica. Link spre comentariu
Postări Recomandate