mbtcmc Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 Are cineva scheme de radare care se folosesc ptr navigatie?(vapoare)eventual manuale service? Link spre comentariu
yo6ial Postat Aprilie 23, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2008 am si eu o curiozitate desi recunosc ca nu m-am documentat prea bine :generatorul de la un cuptor cu microunde se poate folosi ca generator pt. radar (eventual auto sau pt. determinarea vitezei mingilor de tenis) ?Da, dar in acelasi timp, poti sa prajesti mingile de tenis... si tensismenii!Un magnetron de cuptor, debiteaza puteri de ordinul sutelor de watti, eu fiind fericitul posesor al une-i bijuterii rusesti, de 1.2kW , .Un aparat, fie el radar, cu un magnetron de genul asta, se preteaza la detectii pe distante mari, in linie dreapta, fara trecere peste orizont, frecventa standard la magnetroanele astea, fiind de 2450Mhz (mai e cineva pe banda asta :smt028 )Pe distante mici poate fi letal, orice greseala in constructie, poate cauza... :smt031 ... cred ca nu e nevoie sa mai apas pe idee!!!O dioda GUN e suficienta, alaturi de un ghid de unda bine realizat, pentru aplicatii radar de genu, iar, pentru un radar de mingi, un laser sau un led, e o sursa foarte buna.Un radar doppler, cu un led, mi-a trecut prin mana chiar acu' o saptamana sau doua. romanesc, cu un 4011, sau alta arie de logice (luat la smirghel), utilizate pe post de generator audio...Generator audio, freq: 1000Hz > led >lentila >obiect in miscare > fotodioda >amplif > frecventmetru sau discriminator cu indicator analogic... oricum vechi da ingenios de smplu. Link spre comentariu
yo3gje Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 salut tuturor!iata schema unui transceiver radar (freq aprox 9,8 ghz , 25kw puls) Link spre comentariu
yo6ial Postat Iulie 3, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2008 ei... uite si cireasa de pe tortul de care am zis Si mi-am luat libertatea sa fac un gif din cele 4. Parami-se ca e mai usor de urmarit Multam fain, Gelu! 73! (si aproape ca imi vine sa te salut cu 88) :supz: :rock: :supz: Link spre comentariu
rimache Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 http://ed-thelen.org/ST-44-188-4G.pdf Link spre comentariu
yo6ial Postat Iulie 7, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2008 In documentul ala, sistemul de muting la receptie este cu opturator mecanic rotativ ca la proiectoarele cu pelicula :supz: hihihi! Link spre comentariu
yo3gje Postat Iulie 28, 2008 Partajează Postat Iulie 28, 2008 stiu ca nu sant scheme, da' zic ca ceva poze n-ar strica...73 Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 28, 2008 Partajează Postat Iulie 28, 2008 Fain! De la ce radar e? Link spre comentariu
yo3gje Postat August 17, 2008 Partajează Postat August 17, 2008 radar rusesc/chinezesc de provenienta remat :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator aitzgergh Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 am si eu o curiozitate desi recunosc ca nu m-am documentat prea bine :generatorul de la un cuptor cu microunde se poate folosi ca generator pt. radar (eventual auto sau pt. determinarea vitezei mingilor de tenis) ?Da! De fapt, nu va determina o viteza ci o va stabili.Viteza care este stabilita de "generator" este egala cu viteza fulgului de carbon rezultat din prajirea mingiutei in zbor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum