Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MUT SICAR C300

sergiu07

Postări Recomandate

Buna ziua! 

Imi place sa lucrez cu lemnul si nu am nici o calificare in domeniu, am mai citit, am urmarit tutoriale  pe youtube, mai lucrez acasa la ceva chestii mai simple cu lemn de brad ,dar as vrea sa avansez si sa lucrez la chestii mai serioase  cu lemn de esenta tare . 

In curand ar trebui sa am o masina universala de tamplarie SICAR C300 am platit avansul si urmeaza sa o aduc acasa.

Intrebarea mea este , daca este alimentat la 220v este suficient pt alucra cu lemn de senta tare? si daca un fierastrau cu panglica  metabo de 900w este suficient si cam ce  caracteristici minime trebuie sa aiba un exhaustor de rumegus pentru a putea folosi un garaj in loc de atelier?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sergiu07

2

• cdinu332

1

Top autori în acest subiect

Exhaustorul ar trebui să fie de 2000m3/h și motor de 2000W, cam în jurul valorilor acestea. 

Mai există varianta să găsești o turbină pe undeva,  un butoi de minim 300litri, tubulatura,  etc și să ți-l faci singur,  că nu e mare filosofie. 

Sicar c300 pare să facă față la prelucrarea esentelor tari dar o dotezi cu discuri și cutite de calitate.  

Era bine dacă aveai 380 în atelier,  că dacă dai drumul la utilaje te poți apropia de 16A consum  destul de lejer. 

Cu 900w la fierastrau te descurci,  ele nu necesita puterii foarte mari.  Pânză de calitate să ai. 

Editat de cdinu332
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări