Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator sunet ciudat, inlocuire

Postări Recomandate

Salut. Mi am cumparat o lampa Led pentru acvariu. Din America, mai ieftin cu tot cu transport. Am observat ca alimentatorul face un tiuit si este mereu foarte fierbinte. Iar stecherul este american, deci folosesc adaptor. Doresc sa cumpar alt alimentator dar nu ma pricep. Unul de calitate foarte buna. Va rog sa ma orientati spre un alimentator. Pe actualul scrie: 24w yy24w - 200F 1200H -UH .     Input: 100v-240v 50/60 Hz 1.0 A.   Output: 20v 1.2A 24w . Mai scrie ceva dar cred ca este despre model si producator. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ar fi bine de știut dacă acei 1,2A nu sunt cumva limita maximă, cunoscut fiind că ledurile se alimentează în curent constant.Astfel că folosirea unui alimentator cu un curent prea mare, deși ar părea mai fiabil, ar putea duce la defectarea rapidă a lămpii.Dacă se poate ar fi util să puneți poze și cu lampa, desfăcută preferabil.Am vedea dacă limitarea curentului se face în ea sau în alimentator...

Link spre comentariu

Trebuie ținut cont că ledurile nu sunt dispozitive liniare, nu se comportă ca un consumator rezistiv.

Curentul prin ele tinde să crească odată cu încălzirea, iar dacă nu e limitat ajunge să le distrugă.

Deci cred că cel mai relevant ar fi să ne arate poze cu lampa desfăcută.

Dacă ledurile au limitarea inclusă în lampă, poate folosi orice sursă de 20A și curent oricât de mare...

Link spre comentariu

Dacă lampa e asta https://a.aliexpress.com/_m0MofC2 (link-ul trebuia să-l pună autorul subiectului nu să prăpădesc eu globul de cristal) atunci alimentatorul nu lucrează ca SCC. Dacă era așa atunci trebuia scrisă tensiune într-un anumit interval. De ce e utila o poza cu aparatul? Așa vezi că pe lângă fiecare LED există cate un rezistor de putere și astfel nu mai lași utilizatorii Elforum să se gândească la tor felul de explicații.

Așa cum spune @Craciun poate încerca cu un alimentator de laptop la 18-19V.

Link spre comentariu

Stefan are dreptate, daca alimentatorul era de fapt driver LED atunci specificatiile sale ar fi fost in mod categoric difeferite de cele listate. Deci mai mult ca sigur lampa in sine face controlul ledurilor ( mi s-ar parea pana la urma normal ), alimentatorul nu face decat sa asigure energia necesara.

Prin urmare sugestia lui Craciun e cea mai potrivita. 

Link spre comentariu

Păi eu de ce am cerut poză cu lampa ? Tocmai ca să mă conving că în ea se face limitarea curentului.Specificațiile alimentatorului nu erau de SCC, asta e clar, am scris în prima postare.

Că lampa e (sau nu e) exact modelul pus de @Stefan mai sus, trebuie să ne lămurească inițiatorul.Nu era greu să fi specificat de la bun început modelul, că nu e datoria noastră să facem cercetări....

Link spre comentariu

Ia linistit un alimentator de laptop care sa iti dea 20V cu minim 1.5A pe iesire. Ca sa nu cheltui prea mult vezi ca sunt o multime de variante pe sectiunea de vanzari cu vreo 30 de lei. Nu e nou, dar s-ar putea sa fie de calitate mult mai buna decat o chinezarie de duzina. Mufa o poti inlocui usor daca ai un letcon la indemana.

Link spre comentariu

1. zgomotul ala nu are de ce sa te deranjeze

2. ca se incalzeste este normal. Cat anume exact este normal si ce este peste... asta este greu de definit.

De ce vrei sa repari ceva ce functioneaza?

Problema pe care o ai tu este ca ai ales ceva care PARE bun... dar defapt este printre cele mai proaste alegeri pentru acvariu.

Pe rubrica led:

https://www.elforum.info/forum/60-led-uri-si-alte-surse-de-lumina/

gasesti topicuri si comentarii despre subiect.

Pe scurt: vrei leduri ALBE full spectrum. Sau daca se poate sa mai fie pe langa ele si leduri violet/UV si IR - asta pentru ca sa le mearga bine plantelor si sa nu fie inecate de alge.

Leduri RGB sunt pentru jocuri de culori pentru copii - in nici un caz nu ajuta la un acvariu, ba chiar sunt nocive si deranjante pentru privitor.

Si inca ceva: iluminatul acvariului este un mare consumator de energie, uzual functioneza de 3 ori mai mult ca cel casnic.

In acest caz NU VREI decat leduri alimentate in curent constant, solutia "tip banda led" adica cu rezistente de limitare stabilizeza cel mai prost curentul si consuma energie inutil... este cea mai proasta solutie de departe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări