validae Postat Septembrie 16, 2023 Partajează Postat Septembrie 16, 2023 Dacă aveați scurtcircuit se manifesta altfel, se încingea traful, țăcănea limitarea de curent, etc. Cred că aveți un defect banal acolo, dar nu ați măsurat unde și cum trebuie. În ce împrejurări s-a defectat tv-ul ? Funcționa și s-a oprit, în timpul vreunei furtuni cu descărcări ? Link spre comentariu
gigi66 Postat Septembrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2023 Acum 16 minute, validae a spus: Dacă aveați scurtcircuit se manifesta altfel, se încingea traful, țăcănea limitarea de curent, etc. Cred că aveți un defect banal acolo, dar nu ați măsurat unde și cum trebuie. Unde nu am masurat cum trebue ?si unde trebue sa masor cum trebue ? ,si nu tin prea mult TV in functiune sa nu sa se defecteze mai tare de cu e acum , poate aveti dreptate o fi un defect banal si greu de rezolvat . Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 16, 2023 Partajează Postat Septembrie 16, 2023 Încercați să întrerupeți pe rând blocurile alimentate de surse, să vedeți prin excludere ce cauzează defectul.Dacă unul din blocurile alimentate are scurtcircuit, excluderea lui va restabili funcționarea.De exemplu un scurtcircuit pe finalul audio ar cauza indirect scăderea tensiunii de 24V, fiind o înfășurare a aceluiași traf. Schimbați integratul referință de tensiune reglabil IC953 (TL431) și vedeți dacă se schimbă ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum