Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii despre o remorcuta pentru motosapa

c_anicai

Postări Recomandate

Acum 52 minute, yo9hrb a spus:

Este ideal un diferential, dar nu stiu unde casiti asa ceva.

O punte de Muravei (Муравей) de la dezmembrari.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

17

• draku

6

• daniels

3

• Nostalgic

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 6 ore, yo9hrb a spus:

Faina remorcuta. 

Este ideal un diferential, dar nu stiu unde casiti asa ceva. Suficient de mic ca sa incapa acolo.

Era ideal insa sa fac acum modificari mai bine incep alta remorcuta de la zero, cam tot atata munca am si ca treaba sa fie ok ar trebui diferential si la motosapa si intre spate si fata ceea ce e imposibil, daca ne gandim bine cu doar un diferential  tot apar diferente de rotatii spate fata in curbe.

Dar la mine sunt multumit si fara diferential, n-am avut decat la inceput probleme cu un lant care tot sarea si am descoperit in timp o zala stramba, dupa ce l-am inlocuit si am mai tensionat intinzatoarele e ok nu mai sunt probleme.

La roti sunt clicheti de sens care da voie la roata din exteriorul curbei sa se invarta in gol, trage doar aia din interiorul curbei, dar cu clichetii nu mai este 4x4 la mers inapoi. Mai este montat si un ambreiaj pe asazisul ax cardanic reglat cam la 10-15 kg forta de rupere si tinand cont de raportul de transmisie ajuta aproximativ cam cu echivalentul cum ar impinge din spate remorca un om zdravan. Ajuta si la protectia mecanismului firav din capul de flex sa nu sara dantura rotilor la socuri. Am fost multumit de rezultat fiindca am putut urca o panta anevoioasa de prundis cand ma intorc incarcat de la gradina, spre varful pantei atinge cca 30 grade. Dar n-au tinut anvelopele adica rotile chinezesti decat doar un an, din patru au explodat doua.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Ion_Bumbu a spus:

Diferentialul lu` peste pe remorcuta aia, faceti un sistem cu manicoti  cu grad de libertate si reduceti mult alunecarea in viraje.

https://www.o-mac.ro/manicot-diferential-1350-set.html

are clicketi de sens pe fiecare roata care permite rotii din exteriorul curbei sa se invarta cat vrea, mai este si un ambreiaj improvizat pe asazisul cardan care preia unele diferente care pot aparea in curbe intre fata si spate dar protejeaza si mecanismele la socuri de tractiune. Multe probleme am avut fara acel ambreiaj improvizat cand ceda ce era mai slab in transmisie la smuncituri.

Nu e perfect cum am facut dar ma ajuta la urcat unde era imposibil inainte, este 4x4 la mers inainte fara curbe, in curbe roata din interior patineaza mai mult decat cea din exterior daca urca anevoios in panta. E ideal pt mine asa tinand cont ca rotile motosapei n-au nici un fel de diferential si in curbe se freaca aiurea de asfalt.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Anvelope am luat pe moment doar pentru remorcuta tip 400-8 4PR V-67 Vredestein si daca rezista pana anul viitor voi mai cumpara inca doua si pentru motosapa. Deocamdata mai am doua chinezesti de rezerva in caz de ghinion,

400-8.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări