Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la reparatia unui Pacific

BNedelcu

Postări Recomandate

Cu ocazia asta, mi-am adus aminte ca am pe undeva o antichitate-de fabricatie industriala, sovietica, anii `80 -fix un injector pentru alinierea superheterodinelor butonul on/off e schimbat cu unul modern, si doi condensatori cu hartie uleiata inlocuiti cu cei doi mici verzi cu poliester:

FnAiF9k.jpg

ITKptL5.jpg

UJi1pVH.jpg

n5A0Sxt.jpg

Evident, este mult inferior celui realizat de Dl@BNedelcu, nu are filtru ceramic pe 455KHz.PCB-ul pare realizat cu oja sau smoala...totusi, e un dispozitiv industrial, fiindca am vazut doua identice.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 106
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mi-am zis: "Cat de greu poate sa fie..., sa aflam ?!". 

O saptamana am asteptat sa ma intorc la Bucuresti ca sa deschid coletele. Am fost plecat la Severin ca sa trag vinul de pe drojdie. 

Muzica, maestre! 

(Popov seamana cu Tzapu, nu? (Constantinescu) :)

IMG_20231105_203021.jpg

IMG_20231105_200328.jpg

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BNedelcu a spus:

Mi-am zis: "Cat de greu poate sa fie..., sa aflam ?!". 

O saptamana am asteptat sa ma intorc la Bucuresti ca sa deschid coletele. Am fost plecat la Severin ca sa trag vinul de pe drojdie. 

Muzica, maestre! 

(Popov seamana cu Tzapu, nu? (Constantinescu) :)

IMG_20231105_203021.jpg

IMG_20231105_200328.jpg

Admir determinarea și faptul că nu renunți.

Spor sa ai!

Link spre comentariu
On 11/5/2023 at 9:01 PM, BNedelcu said:

O saptamana am asteptat sa ma intorc la Bucuresti ca sa deschid coletele

Alte carti -se gasesc pe net in format pdf :
-Receptorul Radio-Episcom
-Receptoare radio-G Antonescu si altii
-Radiodepanarea-abc D Codaus
-Montaje practice de radio I Mihaescu
-Manualul radioamatorului incepator R Ianculescu
-Ghidul radioamatorului constructor M Iancu si altii
-Cartea radioamatorului G Stanciulescu
-121 Scheme de Radioreceptoare I Mihaescu
-Radioreceptoare de buzunar T Badarau

Link spre comentariu

"Radiotehnica" lui Jerebtov e formidabila, m-a luminat in multe privinte...

Va recomand si:

https://www.casaliterelor.ro/radiotehnica-distractiva-l-v-kubarkin-e-a-levitin

Foarte placuta la lecturat, si fara vreo fastaceala legata de formule, enunturi...e ca o poveste pentru copii.

La 04.11.2023 la 21:42, sesebe a spus:

Arata fain. 

Nu vrei să-i scoți schema și sa o postezi? 

Ce schema?! E un astabil cu doi tranzistori MP39 cca. 1200Hz, plus un oscilator cu un P401, cu bobina realizata pe cablaj, paralel cu un trimer 5-40pF.Filtru ceramic pe 455KHz, ioc!

Mult mai bun e montajul realizat de initiator.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Salutare! Recent am restaurat un radio Pacific, funcționează foarte bine pe unde lungi, unde medii, dar o problemă: nu reușesc să îl trag in banda. Am modificat condensatorii ceramici după revista Tehnium veche și nu funcționează. Am și eu o rugăminte la dumneavoastră dacă îmi spune și mie valorile modificate la condensatori și bobine, dar care a încercat și funcționează. Va mulțumesc pentru înțelegere!

Link spre comentariu

nu e atit de greu de tras banda est 66-73 MHz banda vest 88-108 MHz milocut benzii est  70 Mhz milocu benzii vest 100 MHz, pentru  a dubla frecventa trebuie micsorat condensatorul sau bobina de 4 ori rapotulintre cele 2 este 1,41m acesta la puterea a doua este practic 2.

Prin urmare condensatorul din oscilator si filtru de antena trebuie injumatatite, atentie capacitatea totala e formata din variabil. trimmere si eventual alte condensatoare fixe.

Mai simplu este micsorarea bobinei, cea din oscilatorul local are vreo 4 spire, o spira jos, codensatoare nemodificate.

Prealabil se poate face un test fara a modifica nimic fizic. cautati o teava de alama in care intra bobina si inpeti sa o bagati incet pe bobinam la un moment dat o sa prindeti ceva chiar daca filtru de antena nu e acordat pe noua frecventa.

Ambele bobine au miez de alama.

Link spre comentariu
La 02.08.2024 la 9:34, Cioboata Marian a spus:

Salutare! Recent am restaurat un radio Pacific, funcționează foarte bine pe unde lungi, unde medii, dar o problemă: nu reușesc să îl trag in banda. Am modificat condensatorii ceramici după revista Tehnium veche și nu funcționează. Am și eu o rugăminte la dumneavoastră dacă îmi spune și mie valorile modificate la condensatori și bobine, dar care a încercat și funcționează. Va mulțumesc pentru înțelegere!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări