Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la reparatia unui Pacific

BNedelcu

Postări Recomandate

14 minutes ago, sesebe said:

Ar trebui sa ai in vedere cel putin verificarea condesatorului electrolitic de plastic alb din poza. Cred ca-i condesatorul de la iesirea spre difuzor. Condesatorii incapsulati astfel erau destul de slab calitativ.

In rest arata fain. Ai mai pus ferite pe alimentare?

Este modificat si acesta. M-am chinuit sa scot din el continutul , dupa care i-am dat marginea pe smirghel.

In poza se vede inainte de smirghel :), cand inca avea marginile neuniforme.

Va rog sa vedeti toate pozele:

https://photos.app.goo.gl/Ccu6RhPHZaA9ANC3A

image.thumb.jpeg.cddfe568afda278a922822716350adc0.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 106
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BNedelcu

24

• Marele Savant

13

• sesebe

9

• doru3160

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

A ieșit super! Te-ai chinuit un pic.

Ca să comentez în continuare, semireglabilul (și cred ca-s mai mulți) pot crea probleme dar dacă ii schimbi cu ceva modern capsulat imun la praf, nu mai arata original. 

Te ocupi des cu astfel de recondiționări? Dacă da, vezi ca mai am ceva tranzistori și potențiometri NOS la vinzare. Cind ai nevoie poți sa ma cauți. 

Link spre comentariu
Citat

Puntea redresoare cu seleniu am schimbat-o pentru ca nu am vrut sa risc sa se intample sa bubuie cand sunt copii prin preajma si sa inhaleze pulberea pe care o disperseaza in aer.

Amuzant e ca nu realizati ca nu(doar) seleniul e problema acolo, ci fenol formaldehida din acel PCB antic, plumbul, cadmiul...din punctul asta de vedere, aparatul ar trebui ingropat adanc.

In rest, parerea mea ca restaurarea e doar nostalgie, puteati sa-l lasati asa cum era, oricum utilitate nu prea mai are.

Alinierea e banala, e doar o superheterodina cu o singura schimbare de frecventa.Un oscilator moduilat si nemodulat pe 455KHz, un milivoltmetru care sa fie liniar pana la 1 Mhz, si cam atat.

Link spre comentariu

D-nule @BNedelcu vă felicit pentru ceea ce ați realizat, perseverență și efortul depus! Consider că ați făcut un lucru foarte bun și util. Vă doresc să duceți la bun sfârșit și recondiționarea aparatelor pe lămpi; cred că veți avea o satisfacție chiar mai mare decât la un aparat pe tranzistoare. Se vede că aveți și cunoștințe tehnice suficient de bune și temeinice.

Mă bucur că mai sunt oameni, mai ales tineri, care dau importanță la normalitate și nu au ca unic scop în viață banii și lucrurile materiale, deasemenea încercând să nu se lase influențați de toată mizeria și anormalitatea din ce în ce mai mare care ne înconjoară.

Numai bine și viață frumoasă vă doresc!

Link spre comentariu
10 hours ago, Spitfire said:

Amuzant e ca nu realizati ca nu(doar) seleniul e problema acolo, ci fenol formaldehida din acel PCB antic, plumbul, cadmiul...din punctul asta de vedere, aparatul ar trebui ingropat adanc.

In rest, parerea mea ca restaurarea e doar nostalgie, puteati sa-l lasati asa cum era, oricum utilitate nu prea mai are.

Alinierea e banala, e doar o superheterodina cu o singura schimbare de frecventa.Un oscilator moduilat si nemodulat pe 455KHz, un milivoltmetru care sa fie liniar pana la 1 Mhz, si cam atat.

Multumesc pentru informatii. 

Adun piesele necesare ca sa imi construiesc un oscilator modulat pe 455kHz. 

Am gasit un tutorial pe site-ul :

http://electronbunker.ca/eb/SignalGen455.html

Ce milivoltmetru imi sugerati? 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, sesebe a spus:

Din punctul meu de vedere poți sa uiți de schema aia pt ca folosește semnale dreptunghiulare ce au un spectru foarte larg. Ar trebui folosite semnale sinusoidale. 

Ce importanta mai pot avea armonicile, cand scopul este sa produca un semnal care sa permita reglarea transformatoarelor de frecventa intermediara pentru acord maxim pe 455KHz?! Daca era un excitator pentru un final de 100W, mai inteleg, dar aici e vorba doar de o bazaitoare pe 455KHz, nu conteaza practic de loc nici cum arata purtatoarea, nici modulatia.

Citat

Ceva de genul

Din pacate, muzeele nu imprumuta exponatele radioamatorilor, iar "Philips"-ul ala nu stiu daca e prezent vreunul pe o raza de 1000km, asa ca...se confectioneaza o sonda RF si se foloseste un multimetru digital cu impedanta de 10 Mohm

rf_probe_schem.jpg

Editat de Spitfire
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Spitfire a spus:

...........

Ce importanta mai pot avea armonicile, cand scopul este sa produca un semnal care sa permita reglarea transformatoarelor de frecventa intermediara pentru acord maxim pe 455KHz?! Daca era un excitator pentru un final de 100W, mai inteleg, dar aici e vorba doar de o bazaitoare pe 455KHz, nu conteaza practic de loc nici cum arata purtatoarea, nici modulatia.

.........................

Ba are importanta foarte mare daca vrei sa obtii un reglaj corect pt ca daca modulezi cu 1Khz dreptunghiular in loc sa obtii la iesire doar purtatoarea si benzile laterale de modulare vei obtine un amestec de frecvente care vor ingreuna considerabile acordul pe semnalul corect.

Link spre comentariu

@Spitfire multumesc pentru schema de constructie a probei RF!

Am citit cu ce se mananca.

Astept sa ajunga la mine dioda 1N34A.

Imi poate indica cineva care mai sunt componentele ce trebuiesc modificate din schema pentru Pacific 1 din poza de mai jos?

Am marcat cu buline albastre ce componente trebuie modificate intocmai cu revista Tehnium, pe blocul UUS prezentat

in articolul "MODIFICAREA BLOCULUI U.U.S. AL RADIORECEPTOARELOR ROMANESTI PENTRU STANDARDUL CCIR", TEHNIUM Nr. 7/2000, si cu buline mov am marcat componentele corespunzatoare din schema aparatului de radio Pacific.

Poate cineva stie si vrea sa spuna ce valori noi sunt necesare...

Ar fi de maaaaare ajutor!

Stima domnilor!

PACIFIC1_TEHNIUM_UUS.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări