alex26 Postat Septembrie 7, 2023 Partajează Postat Septembrie 7, 2023 Va salut. La acest TV am backlight OK, dar nu este imagine. Doar backlight uniform, nu este lovit. Display ul este model HC430DGG-ABWL1-A11X și problema este la el. Am scos pe rand cate o panglica de semnal LVDS și am stabilit ca problema e la panglica nr1, cea dinspre șurubul plăcii de baza, care nu are o banda roșie pe ea. Am acoperit cu scotch primii 10 pini, apoi primii 15, apoi doar 6, doar 8 si nu vrea deloc, la fel și din celălat capăt al panglicii. Problema pare la Pinul 12 sau 13, dar nu reușesc sa acopăr doar unul sa vad exact care din ei are scurt, pentru ca la acoperirea acestor pini apar tensiunile. Dar și așa cu cei 2 pini acoperiți imaginea apare pe tot display ul și afișează perfect pentru 2 sau 3 secunde ai apoi pentru alte 2 sau 3 secunde in partea de jos, pe aproximativ 4-5 cm imaginea se strica și apoi iar se vede perfect și tot așa. Am lăsat cei 2 pini acoperiți ai am încercat sa acopăr alții in diferite zone ale panglicii dar degeaba, mai mult de atât nu reușesc. In cele 2 -3 secunde imaginea se vede impecabil, dar ceva încă nu e bine și nu știu unde. Poate ma ajutati cu o informatie. Va mulțumesc. Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 7, 2023 Partajează Postat Septembrie 7, 2023 https://www.youtube.com/results?search_query=HC430DGG-ABWL1 Link spre comentariu
alex26 Postat Septembrie 8, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2023 Ce arată in filmuleț pe mine nu ma ajuta, am încercat și nu vrea. Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 8, 2023 Partajează Postat Septembrie 8, 2023 (editat) Acum 15 minute, alex26 a spus: Ce arată in filmuleț pe mine nu ma ajuta, am încercat și nu vrea. nu toate se pot ,,repara,, unele au defecte driverele superioare sau laterale,trasee in scurt s.au ,,intinse,, Editat Septembrie 8, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
alex26 Postat Septembrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2023 (editat) Am revenit si am nevoie de ajutor de la cei mai experimentati daca se poate. Am scos scotchul montat pe panglica din stanga, Nr.1 si bineinteles ca nu am tensiuni. Am masurat tensiunile pe ambele drivere, stang si drept pe urmatorii pini CLK1 - CLK6 , VSS ,STV, EVEN si ODD. Initial am scos pe rand rezistorii aferenti fiecarui semnal si tensiuni si am scos in final toti rezistorii de la CLK1 la CLK6 si ODD. Doar dupa ce am scos rezistorul de la ODD au aparut tensiunile. Imagine nu exista, chiar daca au aparut tensiunile. Am facut o poza cu tensiunile masurate. Apoi am conectat toti rezistorii de la CLK 1 la CLK6 si practic mai am scos doar rezistorul de la ODD. Acum a aparut imagine dar se vede perfect 2 sau 3 secunde apoi se strica aproximativ 3-4 cm in partea de jos pe tot ecranul. Dupa montarea rezistorilor de la CLK, tensiunile pe driverul stang au ramas la fel, dar s-au modificat cele de pe driverul drept. Pun poza cu tensiunile masurate. Ce nu e bine aici din tensiunile prezente si ce as putea sa fac in situatia asta? Editat Septembrie 13, 2023 de alex26 Link spre comentariu
alex26 Postat Septembrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2023 In acea postare problema era la panglica roșie adică Nr 2, iar acele modificari s-au făcut pe pcb-ul aferent acelei panglici. Eu am problema la panglica Nr 1. Am făcut exact așa dar pe pcb-ul panglicii Nr.2 și nu am imagine deloc. Link spre comentariu
alex26 Postat Septembrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2023 Acum am văzut ce am scris. Modificarea am făcut o la pcb-ul panglicii Nr 1 nu 2. Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 13, 2023 Partajează Postat Septembrie 13, 2023 Acum 2 ore, alex26 a spus: Acum am văzut ce am scris. Modificarea am făcut o la pcb-ul panglicii Nr 1 nu 2. da ,mi.am dat seama ,nu stiu ce sa zic,sant situati cand scurtul e in driverele superioare sau in sticla si nu poate fi pacalit,sau defecte ambele parti,eu luni am prins unul dar am avut noroc,era defecta partea dreapta privit din spate mdeci banda cu rosu,a iesit impecabil,in cca 30-40 ,minute era gata de asamblat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum